REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Trei militari au fost răniţi în timpul unui exercițiu în Poligonul Căţelu

Trei militari au fost răniţi în timpul unui exercițiu în Poligonul Căţelu

Andreea VREJOIU 15 februarie 2023 | 14:12 1955

Miercuri, 15 februarie, în jurul orei 09:30, în Poligonul Cățelu, trei militari din cadrul Centrului 13 Comunicații și Informatică „Colonel Gheorghe Vișata”, din București, au fost răniți pe timpul executării unei ședințe de aprindere pe cale pirotehnică a unei încărcături de exploziv (TNT).   

Trei militari au fost raniti in timpul unui exercitiu in Poligonul Catelu

Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire.  Doi dintre militari, un soldat și un căpitan, au fost transportați de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” pentru efectuarea investigațiilor medicale, unitate medicală la care a fost transportat, ulterior, și un al treilea militar, cu gradul de soldat.

 Unul dintre soldați a suferit politraumatisme la membrele superioare și în zona capului, și este supus, la ora difuzării informației de presă, unor intervenții chirurgicale și proceduri medicale complexe. Starea sa este stabilă, neexistând, la acest moment, din evaluarea medicilor, pericol vital.

 Ceilalți doi militari  sunt în afara oricărui pericol, fiind în evaluarea echipelor medicale. Ofițerul prezintă escoriații, plăgi la membre și tulburări de vedere, iar celălalt soldat, care a solicitat evacuarea către spital după aproximativ două ore de la producerea incidentului, prezintă escoriații la nivelul membrelor.

Conducerea unității a informat Parchetul Militar București și a stabilit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu le mai lua apararea fatalailor, am facut armata si stiu ce vrei sa spui....dar aici nu este cazul ! Nu ai voie sa fii emotiv cu o grenada in mana atata timp cat esti profesionist , si mai iei si salariu pentru asta...si pensionat devreme !
3
0
Doamne ma minunez ce populație p*****a avem in țara asta ! Rușine domnilor comentatori , sunteți mândria tari
2
2
Pr0stii astia mor pe timp de pace!
7
6
Cini-i se-curist,sti-i sî loveascî cu mestesug.Tarii mai i ghinii sî hi-i dr.o.gat!
1
8
Au iesit trolii rusnaci la comentat. Norma zilnic. Sa va luam Rusia in pwl, si pe tatucu Putin. Cum v-au ars Romanii odata , ajungand la portile Moscovei, ajung si a doua oara nu-i problema. De data asta o sa va fwutem mamicutele in piata rosie.
10
6
Nu trebuie sa ne atace nimeni, ne stim trage suturi in coaie si singuri!
9
12
Tarii mai i ghinii sî hi-i dr.o.gat!
1
11
Dan ,ești un idiot ! Oricine a facut armata , a facut trageri cu grenade ofensive si defensive. Militarul , supravegheat de un cadru specializat, trebuia sa ia corpul grenadei si sa-i insurubeze focosul care activeaza incarcatura exploziva in 7 sec după ce militarul activeaza cuiul percutor. Pare simplu, dar omul este i previzibil. Pot apărea emoții, să tremure mana sau să greșeacă pur si simplu. Din păcate , in astfel de situații orice greșeală costă. Pe front ...chiar viața, la exerciții..răni urate, grave si ,din nefericire, de multe ori, chiar viața. Asumații știu ce risca, asa că...maxim de atenție baieți ! Cat despre cretinii care mancă acacat pe seama bărbatilor adevărați , niște jalnici !
15
4
Bine ca iau pensii nesimtite mai bine crapau ca nu produc nimica astia daca vin rusii oricum ne ocupa in 12 ore ii tinem degeaba pe mancare si haine si motorina mai bine dam la agricultori
9
20

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272