REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Trei puști de câțiva anișori, la un pas să fie izbiți de mașini la intrare în Ovidiu. Video

Trei puști de câțiva anișori, la un pas să fie izbiți de mașini la intrare în Ovidiu. Video

Andreea VLAICU 24 aprilie 2024 | 00:00 3281

Trecerile de pietoni există pentru a fi respectate de unii, și ignorate de alții. Din păcate, în ultimii ani, tot mai multe accidente în care au fost implicați pietoni au avut loc, tocmai pentru că aceștia au traversat neregulamentar. Dacă atenția și reflexele unor șoferi care circulau regulamentar pe E60 nu existau, trei copii riscau să fie izbiți în plin de mașini, pentru că au traversat șoseaua prin loc nepermis. Din fericire, tragedia a fost evitată, conducătorii auto de pe ambele benzi fiind vigilenți și reușind să pună frână pentru a le permite traversarea în siguranță.

Trei pusti de cativa anisori, la un pas sa fie izbiti de masini la intrare in Ovidiu. Video

Trei copii, doi în vârstă de 3, respectiv patru ani, iar celălalt de cel mult 7 ani, au fost surprinși de camera de bord a unui șofer, atunci când au traversat neregulamentar drumul E60, la intrare în orașul Ovidiu, dinspre Lumina, în zona magazinului Kaufland. Pe imagini se observă cum pietonii așteaptă pe mijlocul șoselei ca circulația să se mai fluidizeze, pentru a reuși să traverseze. Drumul de la intrarea în Ovidiu este intens circulat, așa că doar o minune a făcut ca puștii să nu fie loviți în plin. Șoferii vigilenți au redus viteza și au oprit, facilitând astfel traversarea copiilor fără niciun incident neplăcut.  

Trei pusti de cativa anisori, la un pas sa fie izbiti de masini la intrare in Ovidiu. Video

Ce spune Codul Rutier

„Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localități, pe la coltul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic”, scrie în Codul rutier. Pietonii care nu respectă regulile privind circulația pe drumurile publice pot fi sancționați cu amenzi din clasa 1 de sancțiuni, 2-3 puncte de amendă. La o valoare a punctului de amendă de 145 de lei, acest lucru înseamnă amenzi cuprinse între 290 de lei și 345 de lei.

Este foarte bine cunoscut faptul că cei mici învață de la părinți și îi imită, fie că este vorba despre un obicei bun sau prost. Cu atât mai mult, aceștia trebuie să fie atenți cum se comportă în jurul lor.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oare unde-s parintii aceia responsabili care traiesc din ajutor social si voteaza de 30 de ani PSD?
6
3
Traverseaza la cersit saracii ptr ca aici ne au adus guvernantii
2
3
Parca au stiut ca acolo e o limitare a vitezei la 30 km/h. Sau traverseaza frecvent pe acolo la nici 100 m de trecerea pentru pietoni.
6
0
E zona Penny nu zona Kaufland! Bun ziarist!
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272