Trotuarul din zona City Park Mall, proaspăt reabilitat, a fost deja vandalizat. Video
Trotuarul din zona City Park Mall, proaspăt reabilitat, a fost deja vandalizat. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestLucrările de modernizare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu au început încă din anul 2021, însă sunt departe de a fi terminate. În urma vizitei de la finalul lunii aprilie pe șantierul de pe bulevard, reprezentanții primăriei Constanța dădeau asigurări că lucrările de asfaltare din zona City Park Mall vor fi finalizate pe 1...mai. Iată însă că aceștia au estimat puțin greșit, asfaltarea zonei începând pe 29 mai 2023. Cu toate acestea, nici zonele care sunt deja modernizate n-au rezistat prea mult, întrucât trotuarul din zona City Park Mall a fost vandalizat, pe acesta apărând tot felul de nume precum „Gabi Beleau, Coadă Beleau din Lumina.”
Nici nu s-a terminat reabilitarea bulevardului Alexandru Lăpușneanu că deja a fost vandalizat. Lucrările de modernizare au început în anul 2021 și sunt departe de a fi finalizate, cu toate că se lucrează de zor pe fiecare sector al bulevardului. Zilele acestea urmează să fie asfaltată intersecția din zona City Park Mall, intersecție ce a dat bătăi de cap șoferilor de când s-a început modernizarea acesteia, modernizare ce ar fi trebuit să se fi terminat pe 1 mai 2023.
Tot în zona City Park Mall, trotuarul a fost deja vandalizat, pe acesta apărând nume precum „Gabi Beleaua, Coadă Beleua din Lumina”, dar și conturi de Instagram, pentru că mai nou, așa te faci cunoscut. Nici copacii din zonă nu au scăpat netraumatizați, aceștia fiind împroșcați cu vopsea. Reamintim faptul că un astfel de incident a avut loc și în zona Tomis III, acolo unde pe bordurile proaspăt reabilitate au apărut, până la uscarea betonului, conturi de pe rețelele de socializare și nu numai.
Vandalizarea, prevăzută ca și infracțiune de distrugere
Conform Articolului 253 din Codul Penal, vandalizarea e prevazută ca infracțiune de distrugere. Astfel, legea spune următoarele: „(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum și înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Distrugerea unui înscris sub semnătură privată, care aparține în tot sau în parte altei persoane și servește la dovedirea unui drept de natură patrimonială, dacă prin aceasta s-a produs o pagubă, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. (3) Dacă fapta prevăzută în aliniatul 1 privește bunuri care fac parte din patrimoniul cultural, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani. (4) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun, săvârșită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc și dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, este notat în Codul Penal.
Video:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News