REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Tulcea: Un cartier întreg din orașul Babadag a intrat în carantină. 900 de oameni s-au întors din străinătate

Tulcea: Un cartier întreg din orașul Babadag a intrat în carantină. 900 de oameni s-au întors din străinătate

Replica API 18 aprilie 2020 | 14:52 14726

Un cartier întreg din oraşul Babadag a intrat în carantină după ce 12 persoane din 49 testate pentru coronavirus au fost confirmate pozitiv. În ultima perioada s-au întors din străinătate 900 de persoane în oraşul Babadag.

Sâmbătă au fost convocaţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea referitor la situaţia epidemiologică din oraşul Babadag, iar în urma ședinței cartierul Bendea a intrat în carantină.

Începând de sâmbătă, se instituie, pe perioada stării de urgenţă, carantină în oraşul Babadag, cartierul Bendea, delimitat de următoarele căi naturale şi de circulaţie rutieră: râul Tabana - E87 - strada Băilor - strada Viilor - strada Carierei - strada Vlad Ţepeş - strada Gheorghe Lazăr - strada Măcriş - strada Heracleea - strada Boteanu - Strada Ştefan cel Mare - strada Fabricii - strada Heracleea - râul Tabana.

În acest cartier, în urma efectuării a 49 de teste la persoane simptomatice, au fost confirmate pozitiv Covid-19 până sâmbătă 12 persoane, 6 dintre ele în cursul zilelor de 16 şi 17 aprilie.

„Măsuri de supraveghere şi pază pentru primele locuinţe din acest cartier în care au fost confirmate primele cazuri au fost luate de către Poliţia Oraşului Babadag încă din data de 10 aprilie 2020, ulterior fiind suplimentate forţele cu alţi angajaţi ai structurilor MAI, MApN şi ai Primăriei Babadag. În cartierul Bendea locuiesc aproximativ 2500 de cetățeni, marea majoritate de etnie romă. Potrivit datelor centralizate din verificările în teren, în 148 de case din cartierul Bendea locuiesc peste 10 persoane, la una dintre acestea fiind înregistrate 42 de persoane, fapt ce duce la creşterea riscului de transmitere a virusului”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Tulcea, scrie digi24.ro.

Potrivit datelor Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, în ultima perioada s-au întors din străinătate 900 de persoane din oraşul Babadag. Vineri erau în izolare 191 de persoane.

„Facem precizarea că măsurile impuse până ieri, 17 aprilie 2020, chiar dacă s-a suplimentat numărul forțelor de ordine de la zi la zi în ultima săptămână, nu au avut efectul scontat deoarece persoanele din acest cartier se deplasează liber, fără a respecta restricțiile impuse prin ordonanțele militare, iar imobilele în care locuiesc sunt cu intrari multiple și imediat după plecarea forțelor de ordine reapar pe străzi sau se deplasează prin curțile interioare, gardurile fiind deteriorate sau inexistente”, anunță aceeași sursă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai, de unde a venit intreg stolul asta de ciori ?
2
0
Ciorili nu e oameni? Ma mir ! Put !
6
1
F buna propunerea cu gardul. Dar sa le dea si arme, ca in 2 sapt se rezolva intre ei. Eventual ajutati si cu ceva droguri.
5
1
sa se dea arienilor gloante nelimitate si ak47 de rigoare si gata, scapam de astia! a si inca ceva: aruncatoare de flacari, dar cu napalm...!
6
2
am nevoie de materie prima la o fabrica..
9
2
Tiganimea trebuie , cum sa spun, ....glont in cap. Apoi, deratizare riguroasa, plantat gazon , pomi si flori si GATA.Numai asa scapam de jegurile astea care ne fac de rusine peste tot in lume, stiu numai sa fure si sa cerseasca, sa faca rau. Parca's lacuste! Antonescu, asta-i cuvantul de ordine. Acum, candsi occidentalii au vazut cat de lepre sunt tiganii, nimeni nu mai i cearca sa le tina partea. S-au saturat si dumirit si cu ce nemernici au de-a face. Asa ca politia, armata, jandarmeria, cainii lupi....liber tata' , starpiti cohortele de tigani. Fara mila, astia numai fura, cersesc, talhares
21
3
nu e cartie , e satra
17
1
donez banane pt.cartierul ala
7
1
inca de asta vara vedeam tiganimea din babadag cum o freca pe strada,la ora 11 ziua,fara sa munceasca deloc,la iesire.Strada marginita de case mirlanesti tiganesti turcesti.Acum au venit si restul daunatorilor ciorditori
24
0
Daca tot sunt suspendate drepturile civile ce cacat ocolim faptul ca in Romania covidul a fost imprastiat de tiganii migratori care stau scum pe banii nostrii platiti la cas... si ca ocupa locurile in spitale... si ca noi care am stat cuminti cand o sa avem nevoie... nu....
40
1
S-au intors 900 de mamifere bipede cu aspect umanoid. Zona inconjurata cu gard din sarma ghimpata electrificata cu inaltime de 4 metri. Dupa perioada de carantina sa inceapa sterilizarea acestora.
36
3
ASA TREBUIE SI IN COLUMBIA TOATE CIORILE EUTANASIATE
35
2
romani etnici de culoare ... sa se specifice
28
4
expulzati-i dracului in india pe tiganii astia ca de acolo sunt triburile lor din punjab. hai sa se intoarca acasa la ei. E normal sa le platiti ajutoare sociale si indemnizatii crestere boraci din munca noastra si impozitele platite de noi? suntem ultimii prosti sa platim tiganii? ce dracu
45
2
De ce nu ati pus o poza din Babadag?? Pt ce folositi poze de la noi din cartier? Babadag este cumva in Palas?!Discriminare!!
11
10
Speram sa nu stea prea mult.
21
2
De unde mai mancam coarne in august?
12
3
a venit tiganimea muslima de la furat la pomana,pe banii nostri.Sa te tii violuri,spargeri,tilharii!
40
3
Sa inteleg din unele comentarii ca daca la conducere era PSD, ALDE, PLUS ... nu se intorceanu tiganii? Sau unora le place sa se bage in seama?
24
10
un CRAtier
13
1
De ce nu i-au izolat in balta?! Chiar trebuiau da intre ciorile in colivii?!
24
1
Babadag si Tandareai bombardate cu napalm dupa ce locuitorii din rasa alba superioara sunt extrasi
64
3
Ciorile sa primeasca ceea ce merita.
60
2
Tandarei, Babadag si alte zone tiganesti sunt adevaratele focare de virusati si de votanti psd
52
6
Bagatiii la sapun , pe horakai , nesapaltiii horakai la sapun
50
4
Bine ca testeaza tiganii in loc sa testeze oamenii care muncesc ! Poate ii intreaba cineva din ce bani au vilele si masinile din fata portilor? Din cauza tiganilor imi este scarba sa trec cu masina pein Babadag.Lasati i sa crape ,ca anul viitor o sa se inmulteasca din nou !
63
6
mi se pare normal ca sclavii de aici din tara sa plateasca pentru gandacii din uk. hai la munca sclavilor. sa intretineti parazitii care vin de la ciordeles. munciti sclavii mei. haiiii
53
3
Tiganu tot tigan!
64
3
diasporaa!!!!
48
12
Adica 900 de ciori imputite s-au intors in oras. Multumiti-le lui Iohannis is Mandolina pentru acest frumos cadou.
64
21

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212