REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

COVID-19: TULPINA britanică, DESCOPERITĂ și la Constanța

COVID-19: TULPINA britanică, DESCOPERITĂ și la Constanța

Replica API 26 ianuarie 2021 | 16:34 13453

Al cincilea caz de infectare cu noua tulpină britanică a fost descoperit la Constanța. Este vorba despre un bărbat de 69 de ani. Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus.

Pensionarul nu a călătorit în Marea Britanie

Încă un caz de infectare cu Sars Cov-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar din Constanța.

Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 2 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv. În perioada 4 ianuarie - 6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanța, după care, în data de 7 ianuarie 2021 ajunge într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată. În data de 17 ianuarie 2021, pacientului i se recoltează o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridică suspiciunea infecției cu tulpina B.1.1.7, se face secvențierea cu confirmare marți, 26.01.

Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus.

DSP Constanța are în desfățurare o nouă anchetă pentru acest caz.

În prezent, pe teritoriul României au fost identificate 5 cazuri cu noua variantă de coronavirus SARS- Cov -2.

Primul caz de infectare cu tulpina britanică de Covid fusese depistat la Giurgiu

O tânără din Giurgiu a fost primul pacient cu coronavirus din România la care a fost identificată tulpina din Marea Britanie a SARS-CoV-2, la începutul lunii ianuarie. Testul său a fost prelucrat în laboratorul Institutului Matei Balș din București.

Tânăra în vârstă de 27 de ani din Giurgiu, care a prezentat simptome ușoare și nu a rămas internată în spital după recoltarea probelor, nu a călătorit în Marea Britanie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
care tulpina mai? surinameza , braziliana..pana acum erau valuri , apoi cocoase , mai nou mutatii si acum tulpina? duceti-va in IuCHEi sa vedeti cum sta lumea super relazata . cina va zice voua ca realitatea e aia care se spune in ziare? hai ma sa fim seriosi
11
3
The tulpina. Ca este britanica.
11
1
Data ultimei consultatii psihiatrice?
7
3
Baga-mi-as pula-n ma-ta si inchide-m-as cu ea sa-i trag la muie pana trece pandemia, si tu prostane, futu-te-n gura sa te fut, stai cu patura-n cap, baga-mi-as pula-n ma-ta si-n rasa ma-ti de neam prost, nu cumva sa te infectezi cu noua tulpina, preventivu'ulii mele!
7
13
Esti ofticat rau de tot mai baiete cu mortii inconstienti. Ai fost abuzat cand ai fost mic, dar si cand ai ajuns mare. Ia stai tu in cotet la tine ca noi restu mergem cand si unde vrem
7
7
Sa ti iau mortii in pula de oligofren. Vino bagati-ai pula in mata sa vezi ca nu respect nimic umblu noaptea o ard in cafenele ii dau la muie lu ma-ta. Sa iti bag pula in creier si apoi in cur apoi prin gura mortaciune de 2 lei ce esti
5
9
in 30 de ani n am putut afla cine a omorat o mie de oameni ,asa ca a afla contactii pe bune e ca si cum ai cara apa cu sita.unde mai pui ca un om cu starea de sanatate afectata poate da ceva rateuri .Se putea face ceva cu ajutorul tf , dar s a renuntat.
8
3
Deci pe 28 dec.anul trecut s a simtit rau si voi dati stirea ca e noua tulpina??ACUMA suntem pe 26 ian.2021 sau nu?Cazuri de acum o luna de covid .Deci prima oara a aparut in Romania.
12
1
Inchideti fratilor ABSOLUT TOT TOT TOT, magazine, malluri, cafenele ,restaurante, dedeman, brico store, et,etc...tot....aeroport, zboruri, ABSOLUT TOT, sa numai umble si sa zboare, si sa ne infecteze imputiti astia si ordinari de romani care nu respecta legea.Impuscati ar trebui, in mortii vostri de inconstienti tigani borati si zdrente care nu respectati legea. Carantina totala, doar farmacii si mag.alimentare , in rest totul inchis ,daca sunteti zdrente si nu intelegeti. Asa merita imputiti astia de romani, tigani, machidoni, si mortii lor care mai sunt si umbla peste tot, si ne imbolnavesc
14
14
tulpina de henri coanda cand o face poc in orasul lui ovidiu cel exilat degeaba
4
4
simplu si logic....au venit in contact cu persoane venite din Anglia ....in diverse locuri publice....poate la coada la super market....sau poate vine din vazduh fiind imprastiat de CINEVA in mod intentionat
4
3
Azi la 16.50 la Selgros Agigea o hoasca de cca 45 ani mare cat un elefant avea o tuse magareasca ca o magarita. Si fara masca., ca deh mare e, ce-i mai trebuie minte, e ceva suplimentar. Trebuia dusa la ATI macar o saptamana pusa masca cu oxigen pe figura sa ii vina mintea la cap sa nu umble in halul acela prin magazine. Astia fara neuroni duc virusul in toate cotloanele.
25
7
@Radicaldin9 Corect !
5
2
Vana covidului din cur vine?
8
5
Sa ma cac pe tulpina voastra
17
8
Aflu cu stupoare ca legaturile aerine cu Anglia.nu sunt suspendate! Inclusiv din Cta pleaca avion spre.Londra! Ca sa se deplaseze.toate curvele si hotii! Ca oamenii normali stau pe turta lor! Opriti legaturile cu Anglia ca si asa se pisa pe noi!
35
4
Simplu, pacientul a fost infectat cu noua tulpina in spitalul din bucuresti
28
2
Se putea? Tot ce e mai rau doar la Constanta gasim...inchideti dracu tot o luna sa vedem ce se intampla, o sa ne curatati pe toti
19
7
Nu a calatorit,nu a luat contact cu nimeni venit de afara....si totusi are tulpina noua. Ceva nu se leaga...sau doar spunem ca am gasit tulpina din UK ca sa intram in rand cu lumea? Prea multe nu se leaga
27
5
eu zic sa mergem cu mic ,cu mare sa golim iar magazinele si supermarketuri-le.
25
6
Vrajeala, nici nu avem noi capacitate de cercetare pe acest domeniu, vaxxilogie
17
4
Si daca nu a calatorit de unde a ajuns la noi? Sau e demult si acum va ti dat si voi seama.ce noi suntem mai prosti sa nu avem si noi ?
20
2
Inchideti granitele, asa cum a facut Israelul, ca daca nu....
40
11
Prefectul si Schipor sunteti inconstienti daca relaxati masurile.nu vrem sa deschideti nimic. Daca deschideti ceva sa va dati demisia.
39
14
iar trebuie inchis tot
32
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218