REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tun imobiliar sau tranzacţie legală? Actualul primar din Bălcescu s-a dezlănţuit: Vatra unui sat, vândută la un preţ de nimic!

Tun imobiliar sau tranzacţie legală? Actualul primar din Bălcescu s-a dezlănţuit: Vatra unui sat, vândută la un preţ de nimic!

Replica API 13 septembrie 2017 | 13:02 882

Acuzaţii grave

Acuzaţii grave

Nicolae Ciocănete

Actualul primar al comunei Nicolae Bălcescu, Dumitru Timofte, ridică semne de întrebare asupra împrejurărilor în care foștii edili ai localității, respectiv fostul primar Viorel Bălan și fostul viceprimar Nicolae Ciocănete, au vândut vatra satului Dorobanțu. Mai exact, un teren de aproximativ 8.400 mp intravilan a fost vândut printr-un contract de vânzare-cumpărare semnat de Viorel Bălan către soția fostului viceprimar, Cristina Ciocănete, pentru suma de 800 de euro, în condițiile în care un Raport de Evaluare globală, realizat cu câteva luni înainte de tranzacție, evalua terenul la o sumă de aproximativ 11 ori mai mare.

Acuzații grave la Primăria Nicolae Bălcescu. Actualul primar,Dumitru Timofte, ales în funcție în luna iunie a acestui an, arată cu degetul spre vechea administrație a comunei constănțene și ridică semne de întrebare privind împrejurările și mai ales legalitatea unui contract de vânzare-cumpărare prin care a fost vândut un teren de 8.441 mp, din intravilanul satului Dorobanțu.

Teren de peste 8.400 mp la doar 800 de euro

„Vatra satului Dorobanțu (8.441 mp), vândută de Bălan lui Ciocănete cu 800 euro. Ani buni de zile, comuna Nicolae Bălcescu a fost vaca de mult a tandemului Bălan-Ciocănete. Afacerile și tunurile celor doi încep să iasă la iveală, odată ce primăria a fost scoasă de sub influența lor. Poate de aici și disperarea lui Viorel Bălan și Nicolae Ciocănete.

În perioada următoare, o să facem publice, pas cu pas, toate contractele și „afacerile” celor doi în frunctea administrației locale, pentru a vedea toată lumea cum, unde și la ce prețuri au ajuns terenurile primăriei, dar și cum au fost evaporate milioane de euro din bugetul primăriei pentru lucrări...invizibile. În episodul de astăzi vom afla cum a reușit viceprimarul Nicolae Ciocănete, prin intermediul soției sale, să cumpere, prin negociere directă, de la Primăria Nicolae Bălcescu, prin primar Viorel Bălan, toată vatra satului Dorobanțu – aproximativ 8.400 mp intravilan, cu imensa sumă de ...800 euro. Mai exact, Ciocănete a cumpărat cu 10 cenți mp!

Conform contractului de vânzare-cumpărare, Ciocănete Cristina a cumpărat prin negociere directă terenul în suprafață de 8.441 mp, situat pe strada Abatorului, nr. 1A, în satul Dorobanțu, prețul fiind stabilit de primarul Viorel Bălan la suma de 3.629 lei, adică 857 euro, la cursul BNR al acelei perioade. Asta, deși conform Raportului de Evaluare globală, efectuat cu câteva luni înainte de tranzacție, valoarea terenului respectiv era de cel puțin 40.000 lei, adică de 11 ori mai mare”, au precizat reprezentanții Primăriei Nicolae Bălcescu pe pagina de Facebook a instituției.

Vânzarea a fost aprobată de Consiliul Local, la data respectivă

Primarul Dumitru Timofte a declarat pentru „Replica de Constanța” că, după bănuielile lui, contractul respectiv se află deja în atenția DNA.

După cum reiese din contractul de vânzare-cumpărare avut în vedere, la întocmirea lui a stat la bază o Hotărâre de Consiliu Local, nr. 30/25.03.2011, „privind vânzarea prin negociere directă a terenului intravilan în suprafața de 8.441 mp situat pe strada Abatorului, nr 1A, în satul Dorobanțu, comuna Nicolae Bălcescu”, precum și Dispoziția nr. 149/12.04.2011, emisă de primarul comunei Nicolae Bălcescu.

„Prețul vânzării a fost stabilit având în vedere Raportul de evaluare întocmit de IF GRIO la data de 18.03.2011, care a fost aprobat, prin Hotărârea Consiliului Local al comunei Nicolae Bălcescu nr. 30/25.03.2011, privind vânzarea prin negociere directă a terenului intravilan în suprafață de 8.441 mp, acesta este în sumă de 3629,63, sumă pe care comuna Nicolae Bălcescu a primit-o în întregime, de la cumpărătoare mai înainte de autentificarea actului, prin Factura nr. 00087/12.04.2011 și chitanța nr. 4933/12.04.2011. (...) Valoarea terenului față de care se face taxarea actului este de 40.000 de lei, calculat conform Raportului de Evaluare globală din ianuarie 2011, încheiat de Camera Notarilor Publici Constanța”, se stipulează în contractul de vânzare – cumpărare.

Ce spune proprietara actuală a terenului

Contactată de „Replica de Constanța”, Cristina Ciocănete a afirmat că terenul respectiv a fost cumpărat cu respectarea legii. „Terenul respectiv era la mine în curte, l-am cumpărat pe legea privind reîntregirea proprietății”.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Urita Persoana ,UN porc mereu beat,buhait de la bautura,cred CA si nevasta-sa este tot ASA de urita si buhaita,Vai de fetele lor,slinoase,umflati cu slana,care pute PE ei,nui Mai aratati CA speriati copiii Mai bine ,dusi direct la puscarie ptr tot ce a furat
1
0
DNA-ul ,Anaful,ce faceti,de ce nu mergeti sa clarificati,toate excrocheriile,sa confiscati toate averile acestor mafioti,ciocanete impreuna cu sotia,si Balan,care au saracit oamenii din Balcescu,traiesc intro mizerie si saracie crunta,nimeni nu vede cita evaziune fiscala sa facut,la Balcescu cu vinzare-cumparare acestor terenuri,la pret de doua posete de -ale Elena Udrea,astia merita confiscat tot,CA a fost furat de la lumea din Balcescu,si dusi la puscarie,javrele,ciumele,merita sa fie linsati de lunea din Balcescu ,
3
0
Nu este singurul primar din judetul Constanta! Avem si la primaria Copstinesti care a vandut terenul pentru groiapa de gunoi IRIDEX la un pret mic ,iar dupa cativa ani valora cat toata comuna.Acum ne mai mira ceva !Doar buzunarele lor ar mai putea spune ceva !
2
0
primarul sa scoata si sa verifice toate facturile platite firmei RAIVA DIN SATU MARE facturile de reparat podete de reparat drumuri de deszapezire piatra luata de la cariera pentru primarie si dusa la drumurile de la eoliene .ASA AU FURAT CEI MAI MULTI BANI DIN PRIMARIE CEI TREI ;CIOCANETE,BALAN.SI RADU SOMLE DIN SATU MARE PATRONUL DE LA RAIVA si sunt mai multe facturi totul este sa le caute. TOATE FACTURILE SI LUCRARILE FACUTE DE ACEASTA FIRMA SUNT SUPRAEVALUATE CU MULT SUCCES
2
0
Dar islazul la cine se afla ?? Pe numele la fetele lui timofte actualul primar care a luat islazul tot al Dorobantului cand era vice . Acum o sa ajunga si timofte si ciocanete direct in DNA
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218