REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Turcan, despre purtatul măştilor: Conformarea încă lasă de dorit la nivel de instituţie publică

Turcan, despre purtatul măştilor: Conformarea încă lasă de dorit la nivel de instituţie publică

Replica API 6 octombrie 2020 | 00:00 1154

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni că în cadrul instituţiilor publice măştile trebuie purtate cu mai multă rigurozitate, menţionând că a solicitat DSP-urilor să facă verificări în acest sens.

"În instituţiile publice, în general, rigoarea trebuie să fie mai mare. În întâlnirea pe care am avut-o la nivel de prim-ministru şi ministru de Interne - inclusiv cu domnul ministru al Sănătăţii, cu reprezentanţii comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă - am cerut DSP-urilor să verifice dacă în interiorul instituţiilor publice şi mai ales în departamentele de interacţiune cu publicul se poartă măşti. Sunt probleme. În continuare, oamenii nu înţeleg că legea este obligatorie, că au această datorie, ca în spaţii închise şi în interiorul instituţiilor publice să poarte mască. Conformarea încă lasă de dorit la nivel de instituţie publică", a precizat Turcan într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene, scrie Agerpres.

La rândul său, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a precizat că persoanele care încalcă legea trebuie să suporte consecinţele.

"Eu ştiu că regula este regulă. Cine o încalcă suportă consecinţele. În mod normal, cine nu poartă mască e pasibil de amendă, aşa cum spun normele legale în vigoare", a spus el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum le ati purtat voi la ziua lui Orban
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212