REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Turcia: Un opozant al preşedintelui Erdogan înfiinţează un nou partid politic

Turcia: Un opozant al preşedintelui Erdogan înfiinţează un nou partid politic

Replica API 9 februarie 2021 | 00:00 1097

Un fost rival al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan a demisionat luni din principalul partid de opoziţie pentru a lansa o nouă formaţiune politică, recompunând astfel peisajul politic din Turcia cu doi ani înainte de alegerile prezidenţiale, informează AFP, citată de Agerpres.

Muharrem Ince

"Vom crea o Turcie liberă, căreia nu-i este frică să vorbească", a declarat Muharrem Ince în timpul unei conferinţe de presă în care a formulat critici virulente faţă de formaţiunea politică pe care a părăsit-o, Partidul Republican al Poporului (CHP, social-democrat). "Vom elibera ţara de această putere şi această opoziţie care nu reuşeşte să ofere soluţii", a adăugat el.

În calitate de candidat al CHP la alegerile prezidenţiale din 2018, Ince a obţinut 30,64% din voturi, alegeri câştigate de Erdogan cu un scor de 52,59% din sufragii.

Veteran al politicii, cu talent oratoric şi carismă comparate uneori cu cele ale preşedintelui turc Erdogan, Ince a reuşit să adune mulţimi în timpul mitingurilor sale electorale în 2018. Însă numeroşi alegători i-au reproşat că în seara scrutinului şi-a recunoscut înfrângerea printr-un mesaj trimis unui jurnalist, în loc să susţină un discurs în faţa susţinătorilor săi.

Reprezentând aripa naţionalistă a CHP, Ince şi-a înmulţit în ultimele luni atacurile împotriva partidului, estimând că acesta nu este condus în mod democratic.

Luni, el a declarat de asemenea că "nu înţelege" politica externă a Ankarei cu privire la estul Mării Mediteraneene, Libia şi Azerbaidjan, unde Turcia este acuzată de numeroase ţări occidentale de manevre agresive.

Ince a mai anunţat că trei deputaţi care au demisionat la sfârşitul lui ianuarie din CHP au aderat la noua sa formaţiune al cărei nume ar urma să fie dezvăluit în următoarele săptămâni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A venit in SUA neomarxismul care organiza lovituri de stat prin 2016 in Turcia .. Oricum Erdogan e prea tare ca sa ia in seama jocurile astea de glezne.
0
0
pai da, unchiul sam nu se lasa, or sa-l doboare pe Erdogan sau poate ca nu, dar la cat au investit in propaganda impotriva lui Erdogan si la ce manarii fac se pare ca unchiul sam o sa face ceva DAMAGE, si daca din toata lupta asta Erdogan iese invingator eu zic ca unchiul sam sa se lase de meserie ca nu mai sperie pe nimeni
1
0
Nu se lasa uncle sam...nu vrea si pace!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212