REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

TURIȘTI JEFUIȚI în plină noapte: "Dormeau cu ușile deschise…"

TURIȘTI JEFUIȚI în plină noapte: "Dormeau cu ușile deschise…"

Replica API 18 august 2017 | 13:54 379

Foto cu rol ilustrativ. Sursa: dailymail.co.uk

Polițiștii din cadrul stațiunii Eforie au declanșat cercetările în cazul a patru furturi din locuințe ce au avut loc în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 august! Martorii susțin că este vorba despre spații de cazare, iar turiștii ce s-au transformat acum în victime i-au cam... invitat pe hoți și asta pentru că dormeau cu ușile și geamurile deschise.

Anchetă de amploare la Eforie Nord. Persoane necunoscute au pătruns în patru locuințe, fiind vorba și de spații de cazare, de unde au furat tot ce le-a picat în mână. De la bani și bijuterii, la aparatură electronică. Un turist susține că prejudiciul în cazul lui s-ar ridica la suma de 5.000 de lei, însă acest aspect urmează a-l stabili anchetatorii. Aceștia au demarat cercetările în vederea identificării, depistării și tragerii la răspundere a făptașilor. Totodată, martorii susțin că e și vina oamenilor pe de o parte pentru că, practic, invită hoții. Și asta pentru că, spun ei, dorm cu ușile și geamurile deschise larg! "Spun că le e cald și din cauza aceasta. Dar nu e normal așa ceva. Oricum, în Eforie este un lucru des întâlnit asta cu turiștii care dorm cu ușile și geamurile date de perete. Oare și acasă la ei la fel fac?", potrivit localnicilor. Pe această cale, oamenii legii trag un semnal de alarmă și sfătuiesc oamenii să aibă grijă de lucrurile lor, să nu lase ușile și geamurile deschise, mai ales pe timp de noapte. De asemenea, informaţi Poliţia când necunoscuţi se interesează de proprietăţile dumneavoastră sau de cele ale vecinilor. Folosiţi lanţul de siguranţă când deschideţi uşa unei persoane necunoscute şi solicitaţi ca aceasta să se legitimeze. Draperiile sau jaluzelele vă pot feri locuinţa de priviri indiscrete. Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi evitaţi să vă afişaţi sau să discutaţi despre bunurile de valoare pe care le deţineţi în locuinţă. Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane necunoscute care pretind că vând sau cumpără diferite produse, nu le permiteţi intrarea în locuinţă.Nu vă lăsaţi impresionaţi de ţinuta elegantă a unor persoane care încearcă să vă înşele vigilenţa pozând în oameni serioşi. Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să se subînţeleagă absenţa dumneavoastră şi nu faceţi publică lipsa temporară de la domiciliu (în cazul în care plecaţi în concediu). În perioada deplasării în concediu, rugaţi un vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa e!Este cald!Dar sa se dea ordonanta de urgenta ,sa nu mai fie cald!
1
0
Daca o fi fost cazat intr-o locatie fara aer conditionat si pe caldurile astea cum sa doarma omul cu fereastra inchisa se sufoca.Paza trebuia asigurata de proprietarul locatiei , nu porti deschise pentru hoti.
0
0
Ce vi se pare asa de mult 5000 lei ? Prejudiciul era in valoarea aceasta, daca i-a luat un laptop si un telefon mai performant gata
0
0
ala cu 5000 de lei, ce cauta la eforie? voia sa se fie investitor? hahahaha
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369