REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

UBER respinge acuzaţiile taximetriştilor: „Oferim un serviciu sigur şi plătim taxe şi impozite la stat”

UBER respinge acuzaţiile taximetriştilor: „Oferim un serviciu sigur şi plătim taxe şi impozite la stat”

Replica API 19 septembrie 2017 | 13:11 323

În replică la atacuri

În replică la atacuri

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) cere autorităţilor române să demareze o anchetă pentru a stabili modul în care au intrat pe piaţa din România firme precum UBER, BLA BLA CAR, TAXIFY etc. În caz contrar, taximetriştii ameninţă cu greva fiscală, spunând că bugetul statului ar putea fi alimentat de taxele şi impozitele plătite de piraţi.

În replică, UBER, prin agenţia de comunicare ce îi reprezintă, a transmis cotidianului „Replica” de Constanţa următorul comunicat: „UBER este un serviciu 100% fiscalizat. Absolut toţi şoferii parteneri UBER sunt înregistraţi ca PFA sau SRL şi plătesc anual milioane de lei, taxe la bugetul statului, pentru veniturile generate prin intermediul platformei UBER, iar pasagerii primesc o factură fiscală după fiecare cursă, fără excepţie. La rândul său, compania UBER are o subsidiară înregistrată în România, şi plăteşte, de asemenea, taxe şi impozite la buget, conform legislaţiei în vigoare”.

„Nu există călători sau şoferi anonimi”

„UBER este un serviciu sigur: nu există călători sau şoferi anonimi, ambii fiind înregistraţi în sistem, toate calătoriile sunt înregistrate digital şi toate plăţile sunt efectuate electronic. Pasagerul poate vedea înainte numărul de înregistrare al şoferului, numele, fotografia acestuia şi tipul maşinii. Toţi şoferii parteneri UBER trebuie să probeze că au un cazier judiciar şi auto curat, toate documentele pe care le pun la dispoziţia companiei fiind verificate. Toţi partenerii primesc o evaluare la sfârşitul călătoriei din partea pasagerului. Mai mult, pe baza evaluării primite de la utilizatori, UBER acţionează în timp real, dacă este cazul”.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si sa dispara tiganii din fata garii
8
1
Pai aia cu ubeh asta sa se duca la ei in america sa caute sclavi sa le produca bani pe masina mea pe benzina mea ei ia doar banu fara sa investeasca nimic . Exista o aplicatie f buna CLEVAR TAXI SI STAR TAXI. MIE NU IMI TREB AMERICA sa le dam bani lui aia fara investiti sa cumpere licenta si asa intra in ok . Asa cum functioneaza acum e infractiune
3
11
dar mi as dori su eu ca afacerea sa poate functiona la fel, bon fiscal? aplicatie nene, tva? ce i ala? autorizatie de la primarie? gliumim,nu ? taxe gunoi etc? ha ha ha. ce s alea? sa fim toti egali!
1
9
Taximetristii sunt cele mai mari hahalere de oameni,in Constanta sunt jale si prapad,tin sa mentionez ca tarife ca la Constanta nu gasesti nicaieri in tara.Javre de oameni.
12
2
Am circulat, vara aceasta, in Bucuresti, de cateva ori cu UBER. Sunt impecabili! Faci comanda prin telefon, stii cu precizie de secunda cand soseste, ii poti urmari pe telefon traseul spre punctul de intalnire cu tine, platesti cu cardul, nu dai niciun leu spaga si, in plus, toti sunt eleganti, distinsi, companioni placuti. La polul opus, un taximetrist de la o firma obisnuita, un jegos, caruia i-am dat 20 lei pe o calatorie ce costa 17 lei, mi-a pretis 5 lei in plus, nu 3, caci asa se da in plus cand masina are aer conditionat. Comparati singuri...Aduceti UBER in CT si va veti convinge
14
2
REPLICA MA IMPIEDICA SA DAU AMANUNTE DESPRE NEREGULILE TAXIMETRIEI ?
10
1
Parpanghel, vino sa iti dau omor.
12
1
opriti fratilor pa ubar asta, ca e macel. Mi-a zis fratimiu pepe, de-si face veacul la matache in bucuresti. Cica de cand a intrat nenorocirea asta de ubar e genocid la noi in minoritate. Eu nu pricep cum merge treaba asta ubar, dar cum ajunge in costanta, il asteptam pe soveja si-l luam pe sus cu furci si topoare.
3
16
Hai mai dati-va mortii vostrii de figuranti saraci care ati vrea sa mergeti cu 5 lei de la Gara la Delfinariu,saraciilor e 4000 de euro o licienta!
4
21
Va dau exemple de taximetristi care au instalata caracatita desi pretul s-a marit foarte mult. 1. CT22VDA Sofer 2, HavinSezTaxi 0726016735. Caracatita este instalata pe volan in dreapta. Cursa de la City la Rex ar fi de 7.383 km in loc de 5.19 km conform Google Maps. 2. SCGugescuCKR 0736631644 Sofer 1. Cursa de la benzinaria MOL Tomis 3 pana la Sala Sporturilor ar fi 4.605 km iar conform Google Maps este 2.71 km. Uitati-va ce tarife sunt in Bucuresti! Protectia consumatorilor poate face ceva? Macar sa dispuna recalibrarea aparatelor de taxat.
15
2
Ma numesc UBER si am o pula mare ca sa fut in gura pe toti taximetristii ! Va astept . . . . . . . pe toti odata !!!
14
11
Foarte correct,cata vreme clientii au de unde allege,inseamna ca exista iata concurentiala reala,ca doar de asta am droit capitalism,nu sa ni se impuna ca pe vremuri un singur tip de furnizor sau chiar un singur furnizor de servicii sau marfuri.Ori poate taximetristii ar fi de acord sa fie condusi si angajati de stat,sa aiba tarife fixe pe toata tara? Cand e concurenta,ma pis pe schelalaielile lor.Vor sa fie accesati,sa-si schimbe atitudinea,modul de a percepe clientii,nu sa pretinda unicitate pe piata!
15
2
Sa vina cat mai curand. In Bucuresti functioneaza impecabil fata de nesimtitii de taximetristi care te duc cand vor ei, unde vor ei si cu cati bani vor ei...
19
2
jegurile de taximetristi pusi pe furt si belirea cientului sunt panicati vine uber vine satana , sa vina paote asa mai scapam de tiganii borati scuipatori de seminte si cu manele la maxim care se cred taximetristi
22
4
Uber. Ca sa se oftice tiganul Lica Neagu.
25
3
haideti frate odata , m-am saturat de gasca asta de taximetristi hoti si nesimtiti ...... SA VINA UBER SI LA CONASTANTA !
27
3
Dar aveti mai in pula mea , verificari tehnice la 6 luni cum cere legea ? atestate , fise medicale , verificare metrologica , aparat de taxat , sunteti transportator autorizat asa cum cere legea ce tot va cacati pe voi ?
4
25

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108