REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ucraina ar putea lansa o contraofensivă împotriva Rusiei în iunie, însă are nevoie de mai multe arme

Ucraina ar putea lansa o contraofensivă împotriva Rusiei în iunie, însă are nevoie de mai multe arme

Replica API 7 mai 2022 | 23:59 1163

Ucraina este puţin probabil să lanseze o contraofensivă în războiul său împotriva Rusiei înainte de mijlocul lui iunie, când speră să fi primit mai multe arme de la aliaţii săi, a declarat joi Oleksii Arestovici, consilier politic al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, informează Reuters.

Oleksii Arestovici

De asemenea, Arestovici a spus că nu se aşteaptă ca ofensiva Rusiei în Ucraina să aibă vreun "rezultat semnificativ" până pe 9 mai, când Rusia celebrează victoria asupra Germaniei naziste, în Al Doilea Război Mondial.

Consilierul politic a mai informat că luptele continuă la complexul siderurgic Azovstal, unde combatanţi ucraineni şi câţiva civili sunt baricadaţi în oraşul port Mariupol, însă fără a da detalii.

La rândul său, şeful satului major al forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a declarat joi că ţara sa are nevoie de sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) pentru a se apăra împotriva rachetelor de croazieră ruseşti.

După o discuţie cu şeful Statului Major Interarme din Statele Unite, generalul american Mark Milley, Valeri Zalujnîi a spus că Rusia şi-a reluat loviturile cu rachete de croazieră.

"De aceea, problema furnizării Ucrainei de sisteme de rachete cu lansare multiplă precum M142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) şi de M270 MLRS este una crucială", a subliniat Zalujnîi, scrie agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ne kakam pe razboiul vostru !!!
1
0
Daca nu era podul din Crimea, rusii nu aveau cum sa incercuiasca Mariupol. Totul a fost planificat inainte de 2014, din punct de vedere strategic militar. Convoaie au trecut podul, au debarcat in Sevastopol si au unit fronturile de la nord de Crimea si vest de Donbas. Abia au reusit incercuirea. Fara acel pod, rusii nu faceau fata doar cu debarcarea din Sevastopol. Podul ala trebuie sa dispara si ar fi o mare victorie daca ar disparea chiar pe 9 mai. Ar fi o alta umilinta pentru rusi, la fel de mare precum scufundarea navei admiral.
2
0
Bravo, sunteti adevarati eroi. Asteptam sa vedem victoria.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272