REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ucraina: Zelenski critică din nou susţinerea insuficientă cu arme din partea Occidentului

Ucraina: Zelenski critică din nou susţinerea insuficientă cu arme din partea Occidentului

A.F. 11 aprilie 2024 | 00:00 157

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat din nou susţinerea insuficientă cu arme din partea Occidentului în lupta sa împotriva invaziei ruse, informează dpa.

Ucraina: Zelenski critica din nou sustinerea insuficienta cu arme din partea OccidentuluiVolodimir Zelenski

"Partenerii noştri au anumite arme de care noi avem nevoie astăzi pentru a putea supravieţui. Şi eu pur şi simplu nu înţeleg de ce nu primim aceste arme", a spus Zelenski, într-un interviu pentru cotidianul german Bild şi pentru alte media din grupul Axel Springer.

Recent, Volodimir Zelenski a cerut mai multe sisteme de apărare aeriană şi muniţii.

Zelenski s-a deplasat marţi în regiunea Harkov, care a fost ţinta unor atacuri ruse, pentru a sublinia distrugerile cauzate infrastructurii energetice şi problemele în alimentarea cu energie. În interviul pentru Die Welt, Politico, Business Insider şi Onet, Zelenski a spus foarte clar că el continuă să spere că Germania va livra Ucrainei rachete de croazieră Taurus cu rază de acţiune lungă.

Cancelarul federal german Olaf Scholz şi camera inferioară a Parlamentului german, Bundestag, au respins livrarea de sisteme de arme Taurus Kievului.

"Din câte înţeleg, cancelarul federal german spune că Germania nu este o putere nucleară şi că acesta este cel mai puternic sistem de arme în Germania", a spus Zelenski, părând să sugereze că respingerea de către Germania a livrărilor de sisteme Taurus este legată de ameninţările nucleare ale preşedintelui rus Vladimir Putin.

Războiul ordonat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei durează deja de peste doi ani. Zelenski continuă să spere şi la un ajutor de mai multe miliarde de dolari din partea SUA pentru apărarea Ucrainei. Rusia are stocuri de arme mult mai mari decât Ucraina şi mai mulţi oameni pe care să-i trimită pe front.

"Însă Occidentul unit are sisteme de arme moderne", a spus Zelenski. Rusia ar putea fi înfrântă cu aceste sisteme şi Ucraina ar putea câştiga, potrivit preşedintelui ucrainean.

Zelenski a confirmat de asemenea că Ucraina plănuieşte o nouă contraofensivă pentru a elibera teritoriile ocupate de Rusia. Aceasta va necesita multe arme, mai ales din SUA.

Liderul ucrainean aşteaptă de asemenea de la fostul preşedinte american Donald Trump, care va candida anul acesta pentru un nou mandat, să viziteze Ucraina cât mai curând. Donald Trump a acceptat invitaţia, însă o dată concretă nu a fost deocamdată fixată.

Volodimir Zelenski a atenţionat în repetate rânduri că, fără un ajutor al Occidentului, Ucraina riscă să fie înfrântă în război. În interviu, Zelenski a mai spus că va rămâne în ţară, chiar şi în eventualitatea unor eşecuri iminente.

"Nu pot să-mi părăsesc ţara. În niciun fel de circumstanţe", a declarat Zelenski, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate tarile sa caute solutii sa inceteze razboiul pt ca cele 2 razboaie mondiale au pornit de la nimic
0
0
Ucrainieni sunt luati cu forta la razboi multi incearca sa plece din tara si cei cu bani au plecat oameni nu vor sa moara , Zelennski de ce nu merge la razboi cei care sunt vonducatorii tarilor sa mearga in fruntea armatei sa lupte cum faceau odata conducatorii nu ei stau la caldura mancati bauti apar la tv si alti sa lupte , Macron si altii ca el sa mearga in fruntea ostilor
1
0
Cat tupeu pe mizeria asta de om!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272