REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Ultima probă a examenului de Bacalaureat. Ce subiecte au picat la geografie şi logică

Ultima probă a examenului de Bacalaureat. Ce subiecte au picat la geografie şi logică

Mirela PASCAL 28 iunie 2023 | 09:19 2546

Absolvenții de clasa a XII-a susțin astăzi, 28 iunie, ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2023. Este vorba despre proba la alegere a profilului și specializării. Candidații au putut alege din zece discipline. Cei de la pentru profilul real din filiera teoretică au avut de ales între fizică, chimie, biologie/anatomie sau informatică. Absolvenții de la profilul umanist au putut alege între geografie, filozofie, logică, economie, psihologie şi sociologie.

Ultima proba a examenului de Bacalaureat. Ce subiecte au picat la geografie si logica

La fel ca la primele două probe scrise ale Bacalaureatului, absolvenții de liceu au început examenul la ora 9.00 și au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor.

Candidații au susținut luni, 26 iunie, proba la limba română, iar marți, proba obligatorie a profilului, adică la matematică sau istorie. Peste 130.500 de absolvenţi de liceu s-au înscris în acest an ca să susțină examenul de Bacalaureat.

UPDATE: Au apărut, deja, subiectele la geografie

La scurt timp după începerea examenului, pe rețelele de socializare au apărut subiectele la Geografie. Ministerul a deschis oa nchetă... din nou, după ce și la proba de limba română au fopst probleme și s-a vehiculat că subiectele s-au ”scurs” pe net înainte de examen. Vezi mai jos subiectele la georgrafie:

Ultima proba a examenului de Bacalaureat. Ce subiecte au picat la geografie si logica.

Ultima proba a examenului de Bacalaureat. Ce subiecte au picat la geografie si logica.

Ultima proba a examenului de Bacalaureat. Ce subiecte au picat la geografie si logica.

Ultima proba a examenului de Bacalaureat. Ce subiecte au picat la geografie si logica

UPDATE: Care au fost subiectele la logică

Elevii care au dat proba la alegere a profilului și a specializării la Logică, argumentare și comunicare au avut de rezolvat varianta 5. Timpul destinat elaborării lucrării scrise a fost de 3 ore.

La subiectul al III-lea, elevii au avut de construit un silogism valid prin care să justifice propoziția „Unele poezii contemporane nu sunt citite de către liceeni.”

Ultima proba a examenului de Bacalaureat. Ce subiecte au picat la geografie si logica

.

Ultima proba a examenului de Bacalaureat. Ce subiecte au picat la geografie si logica

Un candidat din seria curentă a fost eliminat pentru fraudă

Miercuri, 28 iunie a.c., în cele 16 centre de examen din județul Constanța, 4.488 de absolvenți ai claselor a XII-a/a XIII-a au susținut proba la alegere a profilului, după cum urmează:

Ultima proba a examenului de Bacalaureat. Ce subiecte au picat la geografie si logica

La această probă s-au înregistrat 190 de absenți.

În centrul de examen Liceul Tehnologic Tomis Constanța a fost eliminat un candidat din seria curentă pentru fraudă (cască). În conformitate cu prevederile legale în vigoare acest candidat nu mai are dreptul de a participa la examenul național de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 iulie.

Joi, 29 iunie a.c., se va susține proba la limba și literatura maternă - limba turcă pentru care s-au înscris 9 candidați.

Calendar Bacalaureat 2023, sesiunea iunie - iulie

    28 iunie 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă;
    29 iunie 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă;
    3 iulie 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00;
    4 – 6 iulie 2023: Rezolvarea contestațiilor;
    7 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale.

Candidații care nu au promovat Examenul de Bacalaureat 2023 în prima sesiune sau au rămas corigenți la unele materii, se pot înscrie în sesiunea de toamnă, în perioada 17 - 14 iulie 2023.

Rezultate Bacalaureat 2023

Primele rezultate la BAC 2023 se afișează pe data de 3 iulie, după care urmează etapele de depunere și rezolvare a contestațiilor. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 7 iulie.

Rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. Candidații își pot verifica notele cu ajutorul codurilor primite la prima probă.

Contestații Bacalaureat 2023

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Examenul de Bacalaureat 2023 se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care au susţinut toate probele scrise și au obţinut cel puţin 5 la fiecare dintre acestea, iar media finală este de cel puțin 6. În acest an, în contextul grevei profesorilor, probele de competențe au fost echivalate cu mediile din anii de liceu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca ai sange n instalatie fa o ancheta si vei afla care dintre beizadele orasului au pus mana pe subiecte si cati bani au dat la ISJ. dar tu esti o sluga a lu murad. Si n ai ce face
1
2
cei care au picat sa faca plangeri peste tot, unii au stiut subiectele dinainte, nu e normal asa ceva, poate se deschid si niste anchete, ar trebui anulata sesiunea
2
2
Nu deschide o carte în patru ani de liceu de ce se mai prezintă la examenul de maturitate?.La plesneală sa copie ?
3
1
E bine ca tinerii sa fie foarte atenti in privinta asteptarilor de la viitorul in aceasta tara. Daca vor fi uniti si decisi sa nu mai faca porcariile celor maturi de azi,daca vor gandi limpede,fara sa ia in seama mizeriile impuse de propagande interne si externe,probabil ca la maturitate,vor reusi sa construiasca o democratie veritabila,cu economie de piata reala,adica sa aiba o viata buna toti,intregul popor,nu doar cateva bande de ticalosi. Succes!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468