REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un afacerist IMPLICAT în SCANDALUL dezinfectanților DILUAȚI a pus ochii pe SPITALUL Județean Constanța

Un afacerist IMPLICAT în SCANDALUL dezinfectanților DILUAȚI a pus ochii pe SPITALUL Județean Constanța

Replica API 2 martie 2021 | 00:09 5430

SC Al Carina, una dintre firmele aflate în topul vânzărilor de substanțe biocide, vizată de perchezițiile procurorilor în dosarul dezinfectanților diluați, vrea contract cu Spitalul Județean Constanța. Societatea, al cărei acționar este omul de afaceri Dan Cruceru, a contestat licitația inițiată de unitatea spitalicească având ca obiect „Dezinfectanți-Dezinfectant de nivel înalt pentru suprafețe și aeromicrofloră prin nebulizare”. Aceasta a solicitat obligarea autorității contractante la reevaluarea propunerii tehnice și a documentelor depuse de societatea clasată pe primul loc, respectiv Revismed SRL. Totodată, societatea din Ploiești a cerut obligarea autorității contractante la continuarea procedurii de atribuire prin aplicarea, în mod corespunzător, a criteriului de atribuire, precum și emiterea unei noi comunicări privind rezultatul procedurii.

sursa foto: libertatea.ro

Consiliul Național de Soluționarea contestațiilor a admis contestația formulată de SC Al Carina SRL și a dispus anularea, în parte, procesul verbal nr. 64093/22.12.2020 și actele subsecvente acestuia, respectiv mențiunile referitoare la oferta depusă de firma clasată pe locul 1, REVISMED SRL, în cadrul lotului 13. Consiliul a mai obligat unitatea spitalicească ca,în termen de 10 zile să continue procedura de atribuire prin reevaluarea ofertei Revismed SRL (lot 13), cu respectarea documentației de atribuire, a legislației incidente și a celor reținute în motivare.

SC Al Carina, implicată în scandalul dezinfectanților diluați

Numele SC Al Carina a făcut vâlvă în 2019, fiind suspectată de procurori că a distribuit în spitale substanțe dezinfectante neconforme. Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au efectuat percheziții, printre altele, și la această societate. Potrivit cercetărilor, în cursul anului 2018, ar fi fost fabricate şi comercializate către diverse unităţi spitaliceşti de pe teritoriul naţional produse biocide utilizate la dezinfecţia suprafeţelor, care nu îndeplineau standardele de performanţă în distrugerea bacteriilor.

Societatea deținută de Dan Cruceanu a mai apărut în presă în contextul scandalului Hexi Pharma din 2016

Numele firmei Al Carina SRL a ajuns în atenția presei, în contextul scandalului Hexi Pharma din 2016. La acea vreme, s-a descoperit că societatea din Ploiești distribuia același timp de dezinfectanți pentru spitale ca Hexi Pharma, a doua societate în topul celor mai mari vânzari de dezinfectanţi în 2015, cu contracte de aproape opt milioane de lei. Omul de afaceri Dan Cruceanu declara că firma pe care o deține a încheiat în 2015 un contact cu Spitalul de Urgenţă Târgu Mureş în valoare de peste 10 milioane de lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce fata de hot spasit are porcul asta
2
0
e cea mai scumpa in Romania,dezinfectanti indoiti cu apa de la robinet,....adevarati criminali cu gulere albe
2
0
Ce fata de hotz nenorocit are, prafu saleaga de el
4
0
directorul tofolean a mai fost asociat cu spaga o data
3
0
Ca sa faci "afaceri" murdare cu o instuitutie a statului trebuie sa ai functionari corupti.Si ca sa ai functionari corupti ai nevoie de politicieni corupti si de partide corupte care dau tonul sau tin de sase.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614