REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un alt BOLNAV de CANCER din Constanța a chemat în judecată Ministerul Sănătății

Un alt BOLNAV de CANCER din Constanța a chemat în judecată Ministerul Sănătății

Replica API 25 martie 2019 | 10:38 1151

Este judecător în cadrul Tribunalului Constanța!

Este judecător în cadrul Tribunalului Constanța!

Succesul constănțeanului care a obținut, printr-o ordonanță președințială, obligarea Ministerului Sănătății la punerea la dispoziție gratuit a medicamentului pentru cancer care costă peste 20.000 lei/lunar a încurajat și pe alți bolnavi să ia atitudine. Mirela Carapcea , din județul Constanța, a chemat în instanță, zilele trecute, Ministerul Sănătății, Agenţia Naţională a Medicamentelor şi a Dispozitivelor Medicale, Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Guvernul României pentru a le obliga să-i ofere dreptul la viață! Acțiunea a fost depusă pe contencios administrativ la Curtea de Apel Constanța, primul termen de judecată fiind stabilit pentru 28 martie.

În 2016, a primit ajutor financiar de la Consiliul Județean Constanța

În 2016, Mirela Carapcea a fost diagnosticată cu melanom malign stâng flancul stâng în formă agresivă avansată cu grad mare de risc. Costurile la clinicile la care a mers pentru a fis upusă unor intervenții chirugicale (trei la număr) au fost destul de ridicate, fapt pentru care a cerut sprijin financiar la Consiliul Județean Constanța. Și l-a obținut, suma oferită fiind de 7.512 euro și a reprezentat acoperirea diferenței de plată neachitată pentru prestarea serviciilor medicale oferite în luna mai 2016 de către bolnavă în cadrul clinicii Christoph Hoeller MD Viena, dar și pentru achitarea costurilor servicilor medicale pentru evaluarea medicală conform programării din 18 iulie 2016 în cadrul clinicii Medicale Anadolu din Turcia. Femeia solicită asigurarea, în mod gratuit, a tratamentului care i-a fost prescris de medic. Instanța nu a stabilit, încă, un prim termen de judecată.

Reamintim că Mihai Adrian Gabriel a solicitat, pe 2 februarie, instanței să dispună, pe calea ordonanței președințiale, în contradictoriu cu Ministerul Sănătății, Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Agenţia Naţională a Medicamentelor şi a Dispozitivelor Medicale obligarea acestora la asigurarea, în mod gratuit, a tratamentului cu medicamentul Stivagra, astfel cum a fost prescris de medicul oncolog, pe o perioadă de 6 luni, în valoare de peste 20.000 lei/lunar. Instanța i-a dat câștig de cauză, decizia fiind executorie.

Menționăm că Mirela Carapcea este judecătoare în cadrul Tribunalului Constanța.

La acea vreme, Consiliul Superior al Magistraturii a făcut apel la solidaritatea magistratilor si a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru ajutarea judecatoarei, având nevoie de o nouă interventie chirurgicală, de urgență, pentru îndepărtarea ganglionilor limfatici, costuri ce se ridicau la suma de 20.000 euro.

Mirela PASCAL

Vezi și:

PREMIERĂ! Judecătorii au obligat Ministerul Sănătății să-i asigure tratamentul GRATUIT unui bolnav de cancer

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
multi oligofreni au acces la internet
0
0
Domnule Relu , poate vi se pare o gluma sau ceva asa la misto ceia ce vorbiti , stiti ce inseamna sa ai un cancer sa stii ca undeva exista o speranta si tu nu poti ajunge la ea , stiti ce inseamna sa treci prin chimio terapie , radio terapie , citostatice , informativa va rog ce inseamna acestea si apoi comentati in cunostinta de cauza !
5
0
dle relu, chiar ma rog sa te imbolnavesti tu, nu copii ca ei nu sunt vinovati ptr astfel de parinte- si sa nu te ajute nimeni, sa mori ca un caine
7
0
bravo. asta trebuie facut. statul obligat pe cale judecatoreasca sa plateasca. ne sunt calcate in picioare drepturile.
10
0
Vreau si eu niste bani Sunt bolnav. Ma doare in cur.
0
16
daca deconteaza toate medicamentele ei ce mai fura ?
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102