REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Un angajat de la Hanul cu Pește, acuzat că a făcut magle cu cardul Revolut

Un angajat de la Hanul cu Pește, acuzat că a făcut magle cu cardul Revolut

Valentina CAMARA 2 ianuarie 2023 | 00:00 13499

Un bucătar de la Hanu cu Pește din Mamaia Sat  este acuzat că s-a folosit de datele personale ale unei persoane, pe care a ”ușurat-o” de 9000 de lei. Concret, acesta ar fi sustras, cu ajutorul unui cont Revolut, din contul bancar al persoanei vătămate.  A fost condamnat la 2 ani și 4 luni cu suspendare, pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, decizia nefiind definitivă.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis condamnarea lui Marius Cristian Ionică la 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, (7 acte materiale) și fals informatic în formă continuată (2 acte material). Sentința a fost dată pe 29 decembrie și nu este definitivă.

Cum a acționat!

Marius Cristian Ionică e acuzat că a utilizat în mod fraudulos datele de stare civilă, dar și o fotografie a victimei, și a creat de pe mobilul său contul, de Revolut având atașat cardul virtual pe care l-a alimentat cu suma de 9.000 lei, sustrasă din contul persoanei vătămate.

Folosind în mod fraudulos datele victimei, a creat cu numele acestuia contul de Revolut care avea atașat cardul vătămatului iar apoi, accesând aplicația de banking BT Pay de pe telefonul mobil al persoanei vătămate, a transferat suma de 9000 de lei în contul Revolut. Acesta a mai încercat încă de 6 ori să transfere sume cuprinse între 60 și 10.000 de lei pe același card Revolut. Încercând o disimulare a provenienței banilor pe cardul de Revolut acesta a transferat suma de bani pe platform de pariuri online SUPERBET.ro, retrăgând apoi suma de bani de pe platformă.

La solicitarea Ministerului Public, Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a autorizat transmiterea datelor de trafic și de localizare prelucrate de către operatorii de telecomunicații în referire la posturile telefonice. Din datele obținute a rezultat că cel care a folosit telefonul este Marius Cristian Ionică, conform dispozitivelor IMEI, fiind localizat în stațiunea Mamaia precum și orașul Năvodari.

Instanța a reținut  că inculpatul a acționat cu intenție, și în baza unei rezoluții infracționale unice, a efectuat șapte accesări și încercări de alimentare a cardului cu sume diferite între 60 lei și 10.000 lei, transmițând de fiecare dată, prin intermediul componentelor sistemului, solicitări către unitatea centrală de prelucrare a datelor, unitate care permite totodată accesul către date informatice din sistemul bancar, datele informatice fiind în consecință amenințate. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Marius Cristian Ionică la 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
JURNALIzde JURNApyzde scoala AJUTATOARE DE PRESA
1
0
O idioata a scris un cuvânt și alți idioți au sărit sa o corecteze. Replica mai are redactor șef sau e pe pile și postul acela?
2
2
p*****a esti mai Valentina , dupa ce ca scri in tiganeste , mai si pocesti cuvintele ... ce sunt alea magle ?
4
3
retardatele replica!!! proastele astea au terminat o facultate..... baaaa cine v a da salariu pentru porcariile astea!!!
7
1
Magle ori mangle,jurnalistul lui pește prăjit?
9
1
Valentina, esti analfabeta!
10
2
Bine ca a facut facut magle si i-a dat cu suspendare ca daca facea mangle poate scapa plm
9
1
Valentina, ești un monument de prostie
18
3
Am cautat..cica..sa ma fac ziarist..sau cam asa ceva
16
1
Chiar..magle..hai las-o..am sa caut in dex..ca ma depaseste
12
2
Ii zice mangle
14
1
Magle? Voi sunteti jurnalisti? Voi incepe anul 2023 cu o mica schimbare: voi citi alte publicatii online, inlaturand definitiv Replica dintre optiuni. Sictir!
24
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272