REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Un apropiat al Elenei Udrea, AVIZ NEGATIV pentru parcarea pe care vrea să o construiască în Mamaia

Un apropiat al Elenei Udrea, AVIZ NEGATIV pentru parcarea pe care vrea să o construiască în Mamaia

Replica API 29 octombrie 2019 | 00:00 427

Societatea care a preluat, în urmă cu opt ani de la stat, Hotelul Mamaia din stațiunea cu același nume, se pregătește de noi investiții majore în zonă. Mai exact, Steda Beach SRL, administrată, în trecut, de Gheorghe Stelian, condamnat în dosarul ANRP al fostei șefe DIICOT, Alina Bica, intenționează să amenajeze o parcare supraetajată - după cum anunţa REPLICA din data de 26 octombrie - vezi AICI! Însă, pentru asta, vrea să cumpere terenul pe care va fi realizată investiția de la Primăria Constanța, formulând solicitare în acest sens în septembrie a.c. Numai că, surpriză: a primit aviz nefavorabil din partea unei comisii de specialitate, dar ultimul cuvânt îl vor avea consilierii locali, în ședința din 31 octombrie. Precizăm că Stelian Gheorghe a renunțat anul trecut la acțiuni în favoarea mamei sale, care administrează societatea.

Societatea Steda Beach, administrată, până de curând, de Stelian Gheerghe, un cunoscut om de afaceri din București și apropiat al Elenei Udrea, dorește realizarea, în locul fostului hotel Mamaia pe care l-a cumpărat în urmă cu câțiva ani, a unui ansamblu de locuințe colective și alimentație publică având regimul de înălțime P+4E. A fost modificat proiectul autorizat conform AC nr. 433/14.04.2014 “Construire Imobil P+3-4E Retras cu funcțiunea de Complex Hotelier și Alimentație Publică” prin supraetajarea cu 20% din suprafața desfășurată conform legii nr. 50/1991, art. 2, al. 4, lit. a^1, divizare Complex Hotelier în 3 corpuri distincte și schimbarea destinației în Corp A – Locuințe colective și Corp B – Locuințe colective și Alimentație publică la parter. Cum, trebuie să asigure și locuri de parcare suficiente, societatea intenționează să cumpere terenul aferent clădirii în care a funcționat hotelul în vederea realizării unei parcări supraetajate. Prin memoriul prezentat Agenției de Mediu anul trecut, se arată că este necesar un număr de 106 locuri de parcare.

Aviz negativ din partea Comisiei pentru administrarea publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor cetățeanului

Astfel, societatea și-a manifestat intenția printr-o solicitare trimisă în septembrie către Primăria Constanța. Imediat, proiectul de hotărâre privind oportunitatea vânzării prin licitație publică a ternului situat în Mamaia, zona Hotel Mamaia, în suprafață de 2600 mp, în vederea construirii unei parcări etajate, amenajată prin sistematizarea terenului care să asigure menținerea și valorificarea suprafeței aferent de spațiu verde a ajuns și în fața comisiilor 1 și 5 din cadrul Consiliului Local. Comisia de studiu, prognoze economice-sociale și administrarea domeniului public și privat a dat aviz favorabil, însă nu și Comisia pentru administrarea publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor cetățeanului, al cărei președinte este Adriana Arghirescu. Proiectul va ajunge și în fața consilierilor locali în ședința din 31 octombrie, care vor avea ultimul cuvânt. Precizîm că Adriana Arghirescu, președintele Comisiei, nua putut fi contactat pentru a preciza de ce a dat aviz negativ acestui proiect.

În prezent, asociați ai SC Steda Beach SRL sunt Maria Gheorghe, mama lui Stelian Gheorghe, și Mirel Dorin Mateiu. Maria Gheorghe este administratorul societății.

Cum a achiziționat hotelul Mamaia familia Gheorghe!

Prin Hotărârea de Guvern nr. 330/2009 au fost scoase la privatizare activele societăţilor de turism la care statul român este acţionar. Elena Udrea, ministrul Turismului la acea vreme, a scos la mezat mai multe unități ale statului, printre care și SC Mamaia SA. Societatea a scos la vânzare Complexul Hotelier din Mamaia, în august 2011, pentru 3.777.625 euro fără TVA. Ulterior, preţul a ajuns la 3.210.981 euro fără TVA iar, la final, firma Steda Beach SRL, a lui Gheorghe Stelian, prin intermediul lui Silviu Iordache, l-a achiziţionat cu două milioane de euro fără TVA.

Într-o ședință a asociaților societății, care a avut loc în iunie 2018, Stelian Gheorghe a cesionat întregul pachet de acțiuni deținut la SC Steda Beach SRL către mama sa, Maria, renunțând la mandatul de administrator al companiei, această calitate revenindu-i mamei sale. Compania a fost înființată, în 18 ianuarie 2012, de către Gheorghe Stelian, împreună cu mama sa, Maria, pentru a derula activități din zona hotelurilor și a altor facilități de cazare. Sediul social este pe Şoseaua Kiseleff, la numărul 16. În 1 martie 2012, Gheorghe Stelian deținea 95% din capitalul social, moment la care a fost completat obiectul de activitate cu baruri și alte activități de servire a băuturilor, spălarea și curățarea uscată a articolelor textile și produselor din blană, coafură și alte activități de înfrumusețare sau activități de întreținere corporală. Și, tot atunci, la începutul lui 2012, cei doi asociați, mamă și fiu, declarau drept punct de lucru al SC Steda Beach SRL, Complexul Hotelier Mamaia, din stațiunea cu același nume.

Stelian Gheorghe este nimeni altul decât cel de la care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a cumpărat în anul 2006 terenul de lângă Floreasca, pe strada Chopin, din Bucureşti, pe care şi-a ridicat ulterior un bloc de apartamente.

Gheorghe Stelian a fost trimis, în decembrie 2014, în judecată de DNA, într-unul dintre dosarele privind fraudele de la ANRP, pentru că ar fi primit ilegal despăgubiri de 377.282.300 de lei. Fapta, comisă în 15 martie 2011, a fost săvârșită de către membrii comisiei de despăgubiri de la ANRP, care au aprobat raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Nuţiu Emil, prin care valoarea unui teren în suprafaţă de 130.535 mp (peste 13 hectare) a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei. Aceasta reprezintă o supraevaluare a terenului cu 263.327.559 lei, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu această sumă în dauna bugetului de stat şi a facilitat obţinerea unor avantaje patrimoniale de către Gheorghe Stelian și alte persoane. Stelian Gheorghe a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție în 29 iunie 2018, la o pedeapsă de șase ani de închisoare, în același dosar cu Dorin Cocoș, condamnat la doi ani și patru luni de închisoare pentru trafic de influență. Condamnare în această speță a mai primit și Crinuța Dumitrean, care a încasat o pedeapsă de șapte ani și jumătate de închisoare, pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, și fiul lui Dorin Cocoș, Alin, au fost achitați.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
alt prieten a lui Elena? Altul decat descreieratul de Palaz, ala cu catargu, cu podu si cu de toate ? Palaz asta popa trebuia sa se faca la ce buzunare adanci are
5
1
o sa vina pana la urma institutiile statului, o sa confiste tot si se vor da mari condamnari
7
1
Nu vrem distrugerea altor spatii verzi. Sa faca parcarea in subteran.
9
0
Udrea o javra penala care a furat mult mai mult ca tiganii, merita scuipata pe strada.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212