REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Un apropiat al fostului director din Port, Decebal Şerban, îşi trage un complex de BLOCURI cu 8 ETAJE!

Un apropiat al fostului director din Port, Decebal Şerban, îşi trage un complex de BLOCURI cu 8 ETAJE!

Replica API 23 martie 2020 | 23:14 4056

Dezvoltarea economică a orașului Constanța a determinat o expansiune continuă a construcției de clădiri de apartamente și birouri, spații comerciale și de recreere. În ultimii ani, Constanţa a devenit raiul construcţiilor şi, nu ar fi o problemă dacă cele mai multe dintre acestea nu s-ar fi construit pe spţiul verde ori în locul unor parcări. Iată că, în viitorul foarte apropiat, în oraşul de la malul mării, zona Constanţa Sud, vor mai răsări alte blocuri. Vorbim de un complex de 7 blocuri, ce vor avea regim de înălţime P+8E.

Investitorul este nimeni altul decât Dumitru Vasile, despre care se scria, acum câţiva ani, că este un apropiat al fostului director general al Portului Constanţa, Decebal Şerban. Ei bine, acest Vasile Dumitru este una şi aceeaşi persoană cu acel Vasile Dumitru în numele căruia Decebal Şerban îşi punea în cap locatarii mai multor blocuri de pe strada Ştefan cel Mare, în ianuarie 2011, când începea lucrările pentru construcţia unei case chiar pe malul mării, la adresa Mircea cel Bătrân nr.86 A. După revolta locuitorilor din zonă, proiectul nu s-a mai finalizat, Dumitru Vasile, în februarie 2012 a primit, în schimbul imobilului de pe strada Ştefan cel Mare nr. 86 A, un teren în staţiunea Mamaia, zona Scandinavia.

Terenul pe care persoana fizică Dumitru Vasile ridică un complex cu 7 blocuri este situat în cartierul Veterani. Investitorul dorește construirea unui ansamblu de blocuri cu apartamente de locuit (cu două camere și studiouri), cu regim de înălțime P+8E, cu funcțiunea de locuințe colective. Beneficiarul deține în zona studiată un teren în suprafață totală de 25.000,00 mp, cu front la strada Prelungirea Meșterului Manole de 63,32m și front la strada Prelungirea Lanului de 63,80 m. Pe parcursul derulării proiectului, beneficiarul a încheiat un contract de asociere cu societatea South Side Constanța Residence SRL. Ansamblul va găzdui 448 unități locative: apartamente cu două camere și apartamente tip studio, spații comune și parcări. Fiecare bloc va deține la parter spații comerciale și la etaje apartamente de locuit. Pentru deservirea imobilelor se vor asigura în incinta terenului la nivelul solului, 540 locuri de parcare. Investitorul a obţinut undă verde de la primărie în vederea demarării lucrărilor pe strada General DE Brigadă Ioan Eremia.

Legătura dintre Decebal Şerban şi afacerist

Dumitru Vasile, despre care se scria, acum câţiva ani, că este în anturajul fostului director general al Portului Constanţa, Decebal Şerban. Ei bine, acest Vasile Dumitru este una şi aceeaşi persoană cu acel Vasile Dumitru în numele căruia Decebal Şerban, actualul director general al Portului Constanţa, îşi punea în cap locatarii mai multor blocuri de pe strada Ştefan cel Mare, în ianuarie 2011, când începea lucrările pentru construcţia unei case chiar pe malul mării, la adresa Mircea cel Bătrân nr.86 A. Decebal Şerban a fost, în acea perioadă, extrem de agitat şi implicat în povestea terenului trecut pe numele lui Vasile şi a Elenei Dumitru.

Decebal Şerban

În cele din urmă, în februarie 2012, soţii Dumitru au primit, în schimbul imobilului de pe strada Ştefan cel Mare nr. 86 A, un teren în staţiunea Mamaia, zona Scandinavia. De la episodul răzmeriţei de pe strada Mircea, când Decebal Şerban lupta cu dârzenie în numele lui Vasile Dumitru şi până la schimbul oficial de terenuri, fostul director al Portului Constanţa nu a mai apărut nicăieri în această poveste. Legătura dintre Decebal Şerban şi Vasile Dumitru, indiferent de natura sa juridică, comercială ori de altă speţă, există, însă, dincolo de orice dubiu. După aproape doi ani, o fostă firmă de-a lui Vasile Dumitru, cel din anturajul lui Decebal Şerban, apărea în portofoliul unuia dintre cei care cereau, aceluiaşi Decebal Şerban, peste 18.000.000 de euro pentru construcţia bretelei rutiere din Portul Constanţa. Una din cele 7 societăţi care au depus, în 2012, oferte pentru realizarea bretelei rutiere de conectare a portului cu DN 39 este asocierea dintre Vega 93 SRL, Galaţi, şi Maşini Hibrid SRL Constanţa, deţinută de Alexandru Săpunaru. Acesta din urmă a preluat de la Vasile Dumitru, pe data de 02.06.2010, firma Convas Util SRL, ce are ca domeniu de activitate lucrări de construcţii, fiind înfiinţată de Dumitru în septembrie 2009. Licitaţia a fost câştigată, în cele din urmă, de Bilfinger Berger Baugesellschaft.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e a n a oara cand publicati acest articol!!!
1
0
ce treaba au machidonii cu articolul de mai sus, pt ca cei doi in cauza serban si vasile sunt romani, nu machidoni, sau ai ceva cu ei si refulezi la orice articol legat de imobiliare...mai bine vedeti-va de treaba voastra si nu mai mancati cacat aiurea..
6
3
Sa faca domne blocuri, chiar propun sa se faca bloc peste tot si pe camp si bloc peste bloc. sa fie o tara de blocuri. Stii cine o sa le cumpere in noua criza economica? NIMENI. In romania o sa urmeze cea mai mare criza economica din istorie cu prabusiri ale preturilor la imobiliare . Sa mai construiesti acum inseamna sa visezi sau sa fii retardat. bursa bvb a deschis si azi cu 5 la suta pierdere si ziua este lunga. euro 5 ron in curand restul intelegeti si voi . Bani de prima casa din parti, vouchere de vacanta la fel. Au nevoie de peste 20 de miliarde de euro sa nu murim
14
1
Luat la bani marunti de catre organele statului sa demonstreze ca acei bani nu sunt evazionisti.Banii confiscati si dati la crese,copii instutionalizati,spitale si lasat spatiul liber ca ne-am saturat de betoane si hardughii inalte pan ala cer.Ce-i mai trebuie acestui om care a furat pana acum statul ca sa traiasca bine atat el cat si cinci generatii dupa el?Nu va mai ajunge hotilor !
7
1
Ajunge mai cu atatea blocuri. Mai ganditi-va si sa faceti si o fabrica ceva.
12
1
Ti-ai dreaq de makidoni,ati umplut orasu cu colibele voastre,asa zisele ansambluri rezidentiale. Ati furat parati si acum sunteti mari afaceristi,dar tot a zer va pute pielea. Ati uitat cand ati venit de pe la cogealac,tulcea etc,dormeati cu oile in casa,nu aveati cu ce sa va incaltati,acum v-ati ajuns. Pacat de unii makidoni mai educati,cu care ai ce discuta,in rest,o adunatura de ingamfati,plini de bani,mirosind a oaie,combinatia cocalarului ideal
14
5
E o gasca de cambuzieri care a prins radacini in APMC si s-a extins apoi in tot portul,
15
3
O sa-si traga probabil doar o muie ... singur ! Ce bine imi pare ca jegosii de machedoni evazionisti or sa suga pula cu blocurile lor nou construite ! Or sa faca egrasie si mucegai exact ca bocurile noi nevandute din Madrid ! Programul Prima Casa si creditele bancare se vor sista ! Or sa le mai cumpefe Pulea Spataru ... apartamentele ! CAMBELA de ce ai oprit lucrarile la blocul de pe Sos. Mangaliei nr 61 ? Gata ? COVID 19 v-a bagat pula-n cur , zdrente de machedoni ?
16
5
Muye psd muye fagabou muye serban Neam de zdrente
9
4
Sa se mai gandeasca!
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212