REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un bebeluş de 15 zile a fost găsit mort la General Scărişoreanu! Mama minoră a născut acasă!

Un bebeluş de 15 zile a fost găsit mort la General Scărişoreanu! Mama minoră a născut acasă!

Replica API 10 octombrie 2018 | 00:00 551

Ce nenorocire!

Ce nenorocire!

Nenorocire la General Scărișoreanu, în judeţul Constanţa! Un bebeluș de doar 15 zile a murit, acesta fiind găsit de părinți, fără suflare, în pătuț. Tragicul incident s-a petrecut în dimineața zilei de 9 octombrie a.c., ora 4.08. Polițiștii au deschis o anchetă, la fel și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, având în vedere că mama nou născutului este minoră. Are 17 ani și se află la al doilea copil. Primul, l-a adus pe lume la 15 ani. Vârstă, la care unele fetițe fac cunoștință cu viața de liceu. Tânăra mămică din General Scărișoreanu a devenit femeie la o vârstă fragedă, la 14 ani, atunci când l-a cunsocut pe concubinul ei, tatăl copiilor.

Copil cu copii! O tânără mămică în vârstă de 17 ani din General Scărișoareanu trăiește clipe groaznice. Și-a găsit bebelușul în pătuț, fără suflare, deși, aparent, nu suferea de nici o afecțiune. Din primele informații, se pare că trupul neînsuflețit al bebelușului nu prezintă semne de violență pe trup, mâini sau picioare, moartea survenind în somn. Părinții mai au acasă un copil, de un an jumătate.

Primarul din Amzacea, Constantin Radu, a declarat, pentru Replica de Constanța, că a trimis o echipă de la Asistența Socială pentru a investiga în ce condiții și-a pierdut micuțul viața. ”S-a făcut o anchetă. Mama a spus că l-a hrănit, după care l-a pus în pătuț și l-a găsit mort”, a precizat alesul local. Mama copilului are doar 17 ani, iar tatăl în jur de 19 ani, a punctat primarul din Amzacea. ”Este o familie săracă, trăiește într-o cameră mică, nu are foarte multe posibilități, singurul venit fiind al tatălui”, a conchis primarul. Tatăl bebelușului lucrează fără norme legale.

A născut acasă!

Primul copil a fost născut când nici nu împlinise 15 ani, mămica fiind asistată la naștere de medici, într-o unitate spitalicească. Fiind minoră, la acel moment, reprezentanții DGASPC au fost sesizați de cadrele medicale. ”Este în evidența noastră de doi ani. Am fost sesizați la primul copil de acest caz. Mămica a fost consiliată, dar n-au fost probleme. A vrut să plece la concubin, tatăl copiilor”, a declarat, pentru Replica, Oana Manoilă, purtătorul de cuvânt al DGASPC. Și de data aceasta, instituția s-a autosesizat și face cercetări.

”Cel de-al doilea copil l-a născut acasă. Ulterior, a fost chemată ambulanța, însă medicii nu ne-au contactat, căci mămica era însoțită de concubin și mama acestuia. Am deschis o anchetă. Mâine, va merge cineva la ea acasă. Va fi inclusă într-un program de consiliere”, a conchis Manoilă. Bebelușul a fost transportat la Morga Spitalului Medgidia.

Potrivit managerului unității medicale din Medgidia, Eugen Aglitoiu, cazul este unul medico-legal, având în vedere că nou născutul a murit acasă. ”Este o moarte subită. Nu sunt probleme aparente”, a spus Aglitoiu. Acesta a mai precizat că nu se poate antepronunța cu privire la cauza decesului. ”Probabil o fi avut o malformație, nu știu ce să vă zic. Într-o lună va ieși certificatul și atunci voma fla cauza decesului”, a conchis managerul.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hop si tu ai gasit pretext.copilul are o luna dobitocule si mai ales fiind nascut acasa iti dai seama ca nu i s-a facut niciun vaccin. Imediat sariti cand aveti ocazia .
1
0
Pe prospecte vaccinurilor scrie Sindromul Mortii Subite ca reactie adversa !!!!
0
0
Ce a facut Asistenta sociala ca aceasta tanara sa nu nasca prea curand si al doilea copil? Are inca organism in faza de maturizare .Educatie sexuala, preventie, protejare , sunt cuvinte de care protectia sociala nu a auzit, ce sa mai pretindem !Cat de implicate sunt aceste servicii din primarii in teren , ca din birou ne pricem toti sa ne acoperim de hartii bine ticluite.?? Stiti sa trageti doar mama la raspundere, politia sa se indrepte spre toti factorii implicati. Se pune saracia drept motiv, cand aceasta familie tanara nu are sprijinul societatii.Sunteti rupti de realitate.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614