REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Un bloc din Constanţa a RĂMAS fără căldură! Administratorul a CHELTUIT BANII

Un bloc din Constanţa a RĂMAS fără căldură! Administratorul a CHELTUIT BANII

Replica API 13 noiembrie 2018 | 14:46 650

Tocmai din 2012, între timp au murit din martori

Tocmai din 2012, între timp au murit din martori

Magistrații Judecătoriei Constanța s-au pronunțat într-un dosar de delapidare, faptele având loc în 2012! De precizat este că ancheta a fost finalizată anul acesta, dosarul ajungând pe masa judecătorilor pe 21.06.2018. Este vorba despre administratorul Asociației de Proprietari A2, care a cheltuit banii și a lăsat întreg blocul în frig. Ancheta a durat circa 6 ani, iar, între timp, a murit președintele Asociației.

Potrivit rechizitoriului, începând cu data de 05.05.2012, s-a întrerupt furnizarea agentului termic către asociație, de către RADET, din pricina datoriilor. Locuitorii blocului A2 au rămas uimiți, întrucât plătiseră la zi. Astfel, s-a întrunit, de urgență, Adunarea Generală, care a hotărât schimbarea din funcție a administratorului, respectiv Viorica P., din funcție și efectuarea unei expertize contabile prejudiciul creat fiind stabilit la 27.000 de lei.

Inculpata și-a recunoscut vina, a spus că a cheltuit banii în interes personal, iar în fața judecătorilor a spus că vrea să fie judecată după metoda simplificată. Între timp, președintele Asociației de la acea vreme a decedat, la instanță fiind depus certificatul de deces, datând din 2014. Inculpata a achitat tot prejudiciul, iar RADET a dat drumul la căldură la scurt timp.

După ce dosarul a ajuns în instanță, nu au fost multe termene de judecată, iar, la ultimul, magistrații au decis: ”Stabileşte pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatei P.V.(...), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare, prev. de art. 295 alin. (1) rap. la art. 308 din C.pen. cu aplic. art. 5 din C.pen. În baza art. 83 alin. (1), (3) C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii de 1 an, pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani, care se calculează de data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, potrivit minutei judecătorești.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Administratora de la asociatia blocului B din Str,Prof GH Murgoci nr 1. a fugit in America cu banii anul trecut si a lasat asociatia cu datorii.Un vecin a fost si a anuntat politia si au spus ca nu este treaba lor ca nu se ocupa ei.La primarie s-a anuntat I-au plimbat ca nu se poate prelua asociatia ca nu au acte,abia intr-un final au rezolvat problema pentru noua asociatie.Nici pana in prezent nici fosta presedinta de bloc nici actualul presedinte nu au anuntat organele de urmarire generala a fostei administrator.Cu atat mai rau nu au sesizat organele abilitate nici primaria ,nici politia.
1
0
6 ani o ancheta de delapidare la nivel de bloc ? Trimitea procurorul cu un contabil bun, unu lua declaratii, unu verifica actele. In maxim o saptamana, caz inchis. Este de evul mediu ca un astfel de dosar sa se solutioneze dupa 6 ani. Pai ce pretentii sa mai ai la astia mari care fura sute de milioane prin 20 de firme fantoma si contracte dubioase cu statul ?
8
0
Care A2?din ce zona?
1
1
Si ce era sa fi facut cu bani? Banii trebuie sa circule. Trebuie sparti. Doar astfel economia duduie si avem crestere economica de nu ne mai vedem si program de guvernare si pe ... Domnul sa aibe grija de noi, ca tare prostovani mai suntem.
6
0
Fa sa ii zici mamei tale care te-a educat. Nesimtitule!
1
2
In mileniul 3, anul de gratie 2018, toate darile ar fi trebuit platite on-line, nu adunate cu caciula in mana de fiecare administrator supus tentatiei de a-si imbunatati viata pe seama locatarilor.
13
2
Esti prost rau daca nu ai inteles nimic din noua lege... Este buna dar mai trebuie ca cei care au atributii sa o si aplice.
6
2
Bai astia care latrati aiurea de ce nu va luati voi raspunderea de a fi administratori sau presedinti de asociatie de proprietari? Sa va spun eu ca fugiti ca dracu de tamaie pt ca este cu responsabilitate si nimeni nu isi asuma raspunderea. Ati facut o lege de tot rahatul mai comunistilor!
6
7
best justice money can buy
2
1
A existat si exista ac de cojocul administratorilor si presedintilor de bloc,atat in legea veche cat si in legea noua.Dar asa cum spune si colegul de jos nu se ocupa nimeni de ei,nici Primaria si nici Polititia.Se intervine numai in cazuri extreme de furt.Rusine Primariei ! Huoo Politie !
9
2
Primaria areun birou care se ocupa de adm --dar nu se ocupa !--adm nu fac nimic doar incaseaza banii si nu stiu cum sa incarce nota de plata sa mai fure si ei ceva
13
0
I-a chelit de bani pe proprietari!!!
6
0
scrie fa...corect CHELTUIT
6
6
Puscaria nu plateste datoria...
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369