REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un bloc întreg din Constanţa, fără apă caldă şi căldură în plină iarnă, din cauza datoriilor la RADET!

Un bloc întreg din Constanţa, fără apă caldă şi căldură în plină iarnă, din cauza datoriilor la RADET!

Replica API 29 decembrie 2018 | 00:00 997

Restanţier de şapte ani!

Restanţier de şapte ani!

Un bloc situat în Tomis Nord, pe strada Tomis nr 328 A, fără energie termică în plină iarnă! Datoriile acumulate de blocul TD1 au condus la o decizie drastică luată de conducerea RADET Constanța: sistarea agentului termic. Deși au fost notificați și somați de nenumărate ori să plătească debitul, reprezentanții firmei care se ocupă de acest condominiu, SC Itek Pro Services S.R.L, spun că de vină pentru această situație este un locatar care, de mai bine de 7 ani de zile, refuză să-și plătească utilitățile.

Înainte de Crăciun, RADET a sistat furnizarea agentului termic, însă, la rugămințile administratorului, reprezentanții Regiei au reluat furnizarea, în schimbul promisiunii că, pe data de 27 decembrie, acesta se va prezenta la sediul Regiei pentru a achita o parte din sumă. Nu s-a întâmplat, așa că a fost sistată din nou furnizarea agentului termic.

Datoriile acumulate de un locatar al blocului TD1, din Tomis Nord, lasă fără căldură și apă caldă zeci de locatari buni platnici. Deși conducerea RADET a fost indulgență și a păsuit, de mai multe ori, asociația, într-un final a fost nevoită să oprească furnizarea agentului termic. Pentru a doua oară, în ultimele zile. Câteva zile, locatarii nu s-au putut bucura de această utilitate, însă conducerea Regiei a reluat furnizarea de Crăciun, în schimbul promisiunii că, pe 27 decembrie, se va efectua o plată. Nu s-a întâmplat acest lucru.

”Ultima plată a fost efectuată pe 8 octombrie, în valoare de 1500 lei. De atunci, nu s-a mai plătit, iar datoria, până astăzi, este de 16.635 lei. Au fost somați pe 13 noiembrie ca, în termen de cinci zile, să achite debitul, altfel se întrerupe sistarea. După o lună de încercări le-am oprit furnizarea. Înainte de Crăciun, am fost rugați să reluăm furnizarea, că vin pe 27 decembrie să plătească. N-au venit”, a spus, pentru Replica, Liviu Popa.

Acesta a ținut să precizeze că a mai dat o șansă administratorului să vină la negocieri, până pe 28 decembrie, ora 12.00. Însă, nici atunci administratorul nu s-a prezentat. Fapt pentru care, RADET s-a văzut nevoită să întrerupă furnizarea agentului termic.

”I-am notificat, i-am somat, n-au catadicsit nici în perioada în care au avut sistată furnizarea agentului termic să vină să rezolvăm situația. N-au dat niciun semnal. Oprim sistarea pentru a nu crește datoriile”, a conchis Popa. Anghel Radu, reprezentantul societății SC Itek Pro Services S.R.L, firmă care se ocupă de administrarea acestui condominiu, spune că s-a ajuns la această situație din cauza unui locatar care, de mai bine de șapte ani de zile, nu-și mai plătește utilitățile.

Ce spune administratorul blocului

”Avem un singur mare restanțier cu 25.000 de lei restanță de plată. Avem un dosar de executare silită pentru o parte din sumă. Așteptăm ca executorul să-mi aducă o sumă de bani. Am luat legătura ieri (n.red 27 decembrie) și m-a amânat cu banii. A spus că, într-o oră, două, vine cu banii. Dar, nici până la ora actuală nu a venit cu banii. RADET a spus că, dacă până azi (n.red 28 decembrie), ora 12.00, nu am bani ca să fac o plată, va pune în aplicare măsura de debranșare. Vă dați seama că nu am acești bani”, a spus Anghel Radu.

” Eu am preluat asociația în luna august. Din ce am înțeles de la locatari, este o poveste veche cu acest restanțier. El are în permanență o problemă cu ce înseamnă administrația blocului. Mereu se consideră nedreptățit. I-am explicat că poate oricând să conteste lista de plată, dacă se consideră nedreptățit. Are posibilitatea să ne verifice listele. Acest locatar și familia lui nu reprezintă un caz social, așa cum am perceput eu. Muncesc și câștigă bani”, a mai completat administratorul.

De precizat că, potrivit lui Anghel Radu, executorul a trimis către bănci și ANAF notificări pentru verificarea conturilor, locurilor de muncă. Se va pune poprire, dar nu mai mult de 1/3 din venit. Dar asta nu rezolvă problema căldurii, pentru că suma este insuficientă ca să acopere debitul.

”Oamenii sunt revoltați, au fost la ușa lui, au vorbit cu el, l-au întrebat ce are de gând, și-a luat angajamentul ca pe 27 decembrie o să plăteasă”, a mai spus Anghel Radu. Suma de 25.000 nu este singur debit al restanțierului. Potrivit administratorului, de aproximativ 7 ani omul nu și-a plătit utilitățile, însă unele sume s-au prescris.

”Vorbim despre o sumă mult mai mare pe care o datorează, care nu este dată la executare. Din perioada ianuarie 2017 până în prezent n-a plătit, dar până atunci, mai avea încă trei ani de plată. A fost și mai veche, dar s-a prescris. Sunt vreo cinci ani de când nu plătește, plus încă un an și ceva, de care a fost iertat că s-a prescris, vorbim de vreo 7 ani de neplată. El motivează că este nedreptățit și i s-au pus sume necuvenite în listă”, a explicat administratorul. Acesta a mai precizat că există și posibilitatea să i se pună sechestru pe apartament.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hastagmuieradet hastagmuieliviupopa radet sunt stat in stat, ei nu elibereaza facturi fiscale la cerere, taxele pt debransare sunt ilegale, au pierdut in instanta sute de procese, iar ei inca jecmanesc populatia. Desfiintata gaura neagra radet, au furat destul atatia ani. Pt obtinerea avizului favorabil pt gaze, iti pun bete in roate.
3
1
La mine, de cand am centrala pe gaze, in primul rand s-a redus consumul de "apa calda". Chiar a meritat investitia. Am facut cald in casa din octombrie, pe cand Radetul asteapta sa fie - grade 3 nopti consecutive. Chiar a meritat efortul financiar!
6
2
cemtrala pe gaze iti asigura independenta facta de aceste situatii. insa nicidecum nu platesc 95 de lei la 3 camere ci 295. dar am 25 de grade si la orice ora am apa fierbinte. Investitia a fost mare si se amortizeaza cam in 5 ani. in schimb peretii gauriti, mobila nu se mai potriveste. oricum acum ca am facut pasul, ce sa zic, e bine ca nu mai suntem la comun.
5
2
Slabut 25.000 ..sa vedeti la blocul 5b de pe str. Suceava nr.5,..asta e mic copil., datorii de 60.000 de lei plus 50.000. Alea restante nu maruntis de alde 25.000
1
2
Te cam roade invidia!
2
2
Faci propaganda pesedista.Te lauzi cu banii mei.Sistemul centralizat de incalzire este masiv subventionat din bani publici.Nici un primar nu indrazneste sa taie subventia la caldura ca a doua zi incepe revolutia.Fagadau arunca banii intr-o gaura neagra care se numeste RADET.Va arunca din ce in ce mai multi bani pana va turba.Apoi va mari impozitele si taxele locale pana la limita suportabilitatii de populatie.Sper sa-i prinda la guvernare ziua aia ca sa-i ia dracu de idioti.Asteapta si ai sa vezi.
7
2
Asociatia are datorii nu se poate face bransarea la gaze. Luna aceasta,incalzirea apartamentului cu 3 camere, apa calda si aragazul ma costa 96 lei. Si am apa calda la orice ora, maresc sau scad temperatura in apartament cand vreau si la ce temperatura vreau. Ma consider norocos.
6
6
Fiecare bloc are cativa antisociali care intentionat nu platesc partea lor la zugravirea scarilor, la interfoane, la schimbarea usilor din scara, NICI MACAR PROPRIUL CONSUM LA RADET pentru ca asteapta prescrieri de la statul SOCIALIST! Solutia: un nou administrator care sa-l execute silit pe individ sau sa dea in judecata RADET sau mai sigur CENTRALA PE GAZE!
10
1
Este un abuz.Nicio lege nu spune ca pedeapsa trebuie sa fie colectiva.Aveti o asosiatie de cacat.Presedintele asociatiei trebuie luat in suturi.Proprietarii blocului sa dea in judecata RADET.Vor castiga
7
1
tot blocul trece la gaze , special nu platim
9
4
Acum va puteti pune gaze fara sa va mai rugati de ei sa va debranseze..
22
0
Incalzirea pt 250 mp pt 5 luni de iarna ma costa undeva la 2500-3000 lei , pare absurd ca la tara sa coste 9000.
8
0
Nu te minte colegul cu 9000 lei, cam atat te ajunge sa incalzesti o casa cu amprenta de 150mp o iarna intreaga la o temperatura de 23-24 Celsius. Majoritatea oamenilor care stau la tara nici macar nu au centrala pe lemne, se incalzesc cu sobe, si incalzesc cel mult o camera plus bucataria. Intorcandu-ne la clientul de la TD1, legea-i stramba. Nu poti tu radet sa tai caldura la tot blocul dupa bunul tau plac. Nu platesti, trebuie sa existe o procedura simplificata ca in 6-9 luni incluzand si recursul sa poti avea o sentinta finala si executorie. Totul transparent si facut cu bun simt.
14
0
...mai jos care spune ca un mc de lemn de foc, costa 600 de lei iar consumul pe iarna este de 15 mc.Asta inseamna 9000 de lei,adica 1800 euro.DU-TE BAI, LA CONTROL!
1
7
Indulgenta a dus la asa ceva. Daca era la gaze nici macar o luna nu statea fara sa plateasca. Ar trebui sa incerce sa-l ocoleasca cu tevile. Dar coloanele comune proiectate in comunism nu permit izolarea si e mai greu cu astfel de infractori datornici. Procesele merg greu cu justia celebra din Romania si atunci trebuie luati mai devreme la rost cei care nu platesc.
10
0
Este ilegala sistarea furnizarii caludrii si apei calde in mijlocul iernii!
4
4
dupa 3 luni de neplata administratorul poate face demersuri pentru scoaterea ap la licitatie dar probabil ca are vreo 90 de ani si habar nu are pe ce lume mai este
23
0
Bine, bine si ceilalti ce vina au de li se refuza furnizarea de agent termic? Este si vina RADET ca nu intreprind nimic pt debransari individuale in astfel de cazuri.
17
3
e mai scump decat cel din oras.Stiu ca pare imposibil,dar la sat daca nu cumperi lemne mori de frig pe cand la oras stai iata si 7 ani in caldura moca.m.c. de lemn se vinde cu 600 de lei si intr-o iarna arzi si 15 m.c. sa ai caldura.Deci smecherii cu bani acum stau la tzara nu in Constanta.
20
1
Si se rezolva problema. Iar nesimtitul ala ar trebui inconjurat un pic de locatari, cu cagulele pe fata.
15
6
Asta inseamna cand legea permite ca toata lumea si cei care platesc si cei care nu platesc sa locuiasca la oras... cei care nu platesc nu patesc nimic si uite asa devin automat un exemplu pentru cei care platesc. Oameni buni nu toti trebuie sa locuim la oras. Nu acem bani atunci tre sa plecam la tara. Simplu
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614