rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Restanţier de şapte ani!

Un bloc întreg din Constanţa, fără apă caldă şi căldură în plină iarnă, din cauza datoriilor la RADET!

Un bloc situat în Tomis Nord, pe strada Tomis nr 328 A, fără energie termică în plină iarnă! Datoriile acumulate de blocul TD1 au condus la o decizie drastică luată de conducerea RADET Constanța: sistarea agentului termic. Deși au fost notificați și somați de nenumărate ori să plătească debitul, reprezentanții firmei care se ocupă de acest condominiu, SC Itek Pro Services S.R.L, spun că de vină pentru această situație este un locatar care, de mai bine de 7 ani de zile, refuză să-și plătească utilitățile.

Înainte de Crăciun, RADET a sistat furnizarea agentului termic, însă, la rugămințile administratorului, reprezentanții Regiei au reluat furnizarea, în schimbul promisiunii că, pe data de 27 decembrie, acesta se va prezenta la sediul Regiei pentru a achita o parte din sumă. Nu s-a întâmplat, așa că a fost sistată din nou furnizarea agentului termic.

Datoriile acumulate de un locatar al blocului TD1, din Tomis Nord, lasă fără căldură și apă caldă zeci de locatari buni platnici. Deși conducerea RADET a fost indulgență și a păsuit, de mai multe ori, asociația, într-un final a fost nevoită să oprească furnizarea agentului termic. Pentru a doua oară, în ultimele zile. Câteva zile, locatarii nu s-au putut bucura de această utilitate, însă conducerea Regiei a reluat furnizarea de Crăciun, în schimbul promisiunii că, pe 27 decembrie, se va efectua o plată. Nu s-a întâmplat acest lucru.

”Ultima plată a fost efectuată pe 8 octombrie, în valoare de 1500 lei. De atunci, nu s-a mai plătit, iar datoria, până astăzi, este de 16.635 lei. Au fost somați pe 13 noiembrie ca, în termen de cinci zile, să achite debitul, altfel se întrerupe sistarea. După o lună de încercări le-am oprit furnizarea. Înainte de Crăciun, am fost rugați să reluăm furnizarea, că vin pe 27 decembrie să plătească. N-au venit”, a spus, pentru Replica, Liviu Popa.

Acesta a ținut să precizeze că a mai dat o șansă administratorului să vină la negocieri, până pe 28 decembrie, ora 12.00. Însă, nici atunci administratorul nu s-a prezentat. Fapt pentru care, RADET s-a văzut nevoită să întrerupă furnizarea agentului termic.

”I-am notificat, i-am somat, n-au catadicsit nici în perioada în care au avut sistată furnizarea agentului termic să vină să rezolvăm situația. N-au dat niciun semnal. Oprim sistarea pentru a nu crește datoriile”, a conchis Popa. Anghel Radu, reprezentantul societății SC Itek Pro Services S.R.L, firmă care se ocupă de administrarea acestui condominiu, spune că s-a ajuns la această situație din cauza unui locatar care, de mai bine de șapte ani de zile, nu-și mai plătește utilitățile.

Ce spune administratorul blocului

”Avem un singur mare restanțier cu 25.000 de lei restanță de plată. Avem un dosar de executare silită pentru o parte din sumă. Așteptăm ca executorul să-mi aducă o sumă de bani. Am luat legătura ieri (n.red 27 decembrie) și m-a amânat cu banii. A spus că, într-o oră, două, vine cu banii. Dar, nici până la ora actuală nu a venit cu banii. RADET a spus că, dacă până azi (n.red 28 decembrie), ora 12.00, nu am bani ca să fac o plată, va pune în aplicare măsura de debranșare. Vă dați seama că nu am acești bani”, a spus Anghel Radu.

” Eu am preluat asociația în luna august. Din ce am înțeles de la locatari, este o poveste veche cu acest restanțier. El are în permanență o problemă cu ce înseamnă administrația blocului. Mereu se consideră nedreptățit. I-am explicat că poate oricând să conteste lista de plată, dacă se consideră nedreptățit. Are posibilitatea să ne verifice listele. Acest locatar și familia lui nu reprezintă un caz social, așa cum am perceput eu. Muncesc și câștigă bani”, a mai completat administratorul.

De precizat că, potrivit lui Anghel Radu, executorul a trimis către bănci și ANAF notificări pentru verificarea conturilor, locurilor de muncă. Se va pune poprire, dar nu mai mult de 1/3 din venit. Dar asta nu rezolvă problema căldurii, pentru că suma este insuficientă ca să acopere debitul.

”Oamenii sunt revoltați, au fost la ușa lui, au vorbit cu el, l-au întrebat ce are de gând, și-a luat angajamentul ca pe 27 decembrie o să plăteasă”, a mai spus Anghel Radu. Suma de 25.000 nu este singur debit al restanțierului. Potrivit administratorului, de aproximativ 7 ani omul nu și-a plătit utilitățile, însă unele sume s-au prescris.

”Vorbim despre o sumă mult mai mare pe care o datorează, care nu este dată la executare. Din perioada ianuarie 2017 până în prezent n-a plătit, dar până atunci, mai avea încă trei ani de plată. A fost și mai veche, dar s-a prescris. Sunt vreo cinci ani de când nu plătește, plus încă un an și ceva, de care a fost iertat că s-a prescris, vorbim de vreo 7 ani de neplată. El motivează că este nedreptățit și i s-au pus sume necuvenite în listă”, a explicat administratorul. Acesta a mai precizat că există și posibilitatea să i se pună sechestru pe apartament.

Mirela PASCAL

sâmbătă, 29 decembrie 20183180
Comentarii

12Max(30 dec 09:22)
Hastagmuieradet hastagmuieliviupopa radet sunt stat in stat, ei nu elibereaza facturi fiscale la cerere, taxele pt debransare sunt ilegale, au pierdut in instanta sute de procese, iar ei inca jecmanesc populatia. Desfiintata gaura neagra radet, au furat destul atatia ani. Pt obtinerea avizului favorabil pt gaze, iti pun bete in roate.
26Centrala pe gaze(30 dec 08:50)
La mine, de cand am centrala pe gaze, in primul rand s-a redus consumul de "apa calda". Chiar a meritat investitia. Am facut cald in casa din octombrie, pe cand Radetul asteapta sa fie - grade 3 nopti consecutive. Chiar a meritat efortul financiar!
25pentru daca(30 dec 03:55)
cemtrala pe gaze iti asigura independenta facta de aceste situatii. insa nicidecum nu platesc 95 de lei la 3 camere ci 295. dar am 25 de grade si la orice ora am apa fierbinte. Investitia a fost mare si se amortizeaza cam in 5 ani. in schimb peretii gauriti, mobila nu se mai potriveste. oricum acum ca am facut pasul, ce sa zic, e bine ca nu mai suntem la comun.
21Alex(29 dec 23:26)
Slabut 25.000 ..sa vedeti la blocul 5b de pe str. Suceava nr.5,..asta e mic copil., datorii de 60.000 de lei plus 50.000. Alea restante nu maruntis de alde 25.000
22Pt asta de la 22.30(29 dec 23:26)
Te cam roade invidia!
27Asta de jos "Daca"(29 dec 22:30)
Faci propaganda pesedista.Te lauzi cu banii mei.Sistemul centralizat de incalzire este masiv subventionat din bani publici.Nici un primar nu indrazneste sa taie subventia la caldura ca a doua zi incepe revolutia.Fagadau arunca banii intr-o gaura neagra care se numeste RADET.Va arunca din ce in ce mai multi bani pana va turba.Apoi va mari impozitele si taxele locale pana la limita suportabilitatii de populatie.Sper sa-i prinda la guvernare ziua aia ca sa-i ia dracu de idioti.Asteapta si ai sa vezi.
66Daca(29 dec 22:05)
Asociatia are datorii nu se poate face bransarea la gaze. Luna aceasta,incalzirea apartamentului cu 3 camere, apa calda si aragazul ma costa 96 lei. Si am apa calda la orice ora, maresc sau scad temperatura in apartament cand vreau si la ce temperatura vreau. Ma consider norocos.
110Smecherii care nu platesc(29 dec 19:23)
Fiecare bloc are cativa antisociali care intentionat nu platesc partea lor la zugravirea scarilor, la interfoane, la schimbarea usilor din scara, NICI MACAR PROPRIUL CONSUM LA RADET pentru ca asteapta prescrieri de la statul SOCIALIST! Solutia: un nou administrator care sa-l execute silit pe individ sau sa dea in judecata RADET sau mai sigur CENTRALA PE GAZE!
17E nelegal(29 dec 18:23)
Este un abuz.Nicio lege nu spune ca pedeapsa trebuie sa fie colectiva.Aveti o asosiatie de cacat.Presedintele asociatiei trebuie luat in suturi.Proprietarii blocului sa dea in judecata RADET.Vor castiga
49328A(29 dec 14:30)
tot blocul trece la gaze , special nu platim
022Cici(29 dec 13:17)
Acum va puteti pune gaze fara sa va mai rugati de ei sa va debranseze..
08Raszvan(29 dec 13:08)
Incalzirea pt 250 mp pt 5 luni de iarna ma costa undeva la 2500-3000 lei , pare absurd ca la tara sa coste 9000.
014Nicu(29 dec 12:20)
Nu te minte colegul cu 9000 lei, cam atat te ajunge sa incalzesti o casa cu amprenta de 150mp o iarna intreaga la o temperatura de 23-24 Celsius. Majoritatea oamenilor care stau la tara nici macar nu au centrala pe lemne, se incalzesc cu sobe, si incalzesc cel mult o camera plus bucataria. Intorcandu-ne la clientul de la TD1, legea-i stramba. Nu poti tu radet sa tai caldura la tot blocul dupa bunul tau plac. Nu platesti, trebuie sa existe o procedura simplificata ca in 6-9 luni incluzand si recursul sa poti avea o sentinta finala si executorie. Totul transparent si facut cu bun simt.
71E un prost...(29 dec 11:48)
...mai jos care spune ca un mc de lemn de foc, costa 600 de lei iar consumul pe iarna este de 15 mc.Asta inseamna 9000 de lei,adica 1800 euro.DU-TE BAI, LA CONTROL!
010Doru(29 dec 11:33)
Indulgenta a dus la asa ceva. Daca era la gaze nici macar o luna nu statea fara sa plateasca. Ar trebui sa incerce sa-l ocoleasca cu tevile. Dar coloanele comune proiectate in comunism nu permit izolarea si e mai greu cu astfel de infractori datornici. Procesele merg greu cu justia celebra din Romania si atunci trebuie luati mai devreme la rost cei care nu platesc.
44Vasile(29 dec 10:35)
Este ilegala sistarea furnizarii caludrii si apei calde in mijlocul iernii!
023administator(29 dec 05:47)
dupa 3 luni de neplata administratorul poate face demersuri pentru scoaterea ap la licitatie dar probabil ca are vreo 90 de ani si habar nu are pe ce lume mai este
317aanonimus(29 dec 05:34)
Bine, bine si ceilalti ce vina au de li se refuza furnizarea de agent termic? Este si vina RADET ca nu intreprind nimic pt debransari individuale in astfel de cazuri.
120avem noutati:traiul la tzara(29 dec 03:24)
e mai scump decat cel din oras.Stiu ca pare imposibil,dar la sat daca nu cumperi lemne mori de frig pe cand la oras stai iata si 7 ani in caldura moca.m.c. de lemn se vinde cu 600 de lei si intr-o iarna arzi si 15 m.c. sa ai caldura.Deci smecherii cu bani acum stau la tzara nu in Constanta.
615Trebuie tepartitoare(29 dec 01:08)
Si se rezolva problema. Iar nesimtitul ala ar trebui inconjurat un pic de locatari, cu cagulele pe fata.
017Locatar(28 dec 22:27)
Asta inseamna cand legea permite ca toata lumea si cei care platesc si cei care nu platesc sa locuiasca la oras... cei care nu platesc nu patesc nimic si uite asa devin automat un exemplu pentru cei care platesc. Oameni buni nu toti trebuie sa locuim la oras. Nu acem bani atunci tre sa plecam la tara. Simplu
mai mult...Replica
23 oct 12:54ReplicaAutoutilitara unui constănțean, CONTROLATĂ de polițiști!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat, în zona de competență, cinci...614

23 oct 13:09ReplicaAccident rutier din cauza vitezei: un TIR a ieșit în decor!524
23 oct 05:31ReplicaCum îşi bate joc LIDL de clienţi! Parcările, date pe mâna unor ‘muşcheţi’ care împart amenzi4038
23 oct 00:00ReplicaPoliticieni din Medgidia, angajați să termine lucrările la căminul cultural din Rasova

Firmele a doi politicieni din Medgidia au fost singurele participante la procedura de achiziție publică organizată de...1173

23 oct 00:00ReplicaO maşină abandonată şi o canalizare uitată, în 'buricul' Constanţei1733
23 oct 00:10ReplicaPe vânzătoarele de la magazinul Aliss din City Park Mall le deranjează clienţii: au treabă pe Facebook şi pe whatsapp!9599
23 oct 00:00ReplicaUn bărbat din Năvodari s-a ales cu DOSAR PENAL după ce a cumpărat un telefon din târg! INSTANŢA: Trebuia să PREVADĂ că era FURAT!

Un bărbat din Năvodari s-a ales cu dosar penal, a fost trimis în judecată și apoi s-a ales cu amendă penală în...2121

23 oct 00:00ReplicaRomânia normală înseamnă continuarea luptei anti-corupție313
23 oct 00:00ReplicaCăuta fier vechi, dar a trecut la aur! A tăbărât pe o femeie și i-a SMULS lanțul de la gât!508
23 oct 00:00ReplicaMASCAȚII au descins la două domicilii din Constanța, la hoți din societăți comerciale!

În urma cercetărilor în cazul săvârșirii a două infracțiuni de furt calificat, polițiști din cadrul Secției 1...918

23 oct 00:00ReplicaCum a fost posibil accidentul de la Bălcescu: un bărbat care conducea o maşină tractată cu o şufă A MURIT!1113
23 oct 00:00ReplicaCRITERII ŞI CONDIŢII la atribuirea unei locuinţe de tip ANL722
Vremea
17.4°17.4° - 20.5° miercuri, 23 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 51%
Vânt: 2.81 m/s
Presiune: 1022 milibari

Loto
6/4971832364749
5/40689183033
joker10142224268
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 oct 00:00SportIncidente grave la un meci arbitrat de Marius Avram

Şase suporteri ai echipei Bayern Munchen şi un agent de pază au fost răniţi în violenţele care au avut loc,...451

23 oct 01:18SportLiga Campionilor s-a transformat în liga maidanelor: Scoruri pe care le întâlnești doar în diviziile județene

Liga Campionilor pare să se transforme, de la o ediția la alta, în liga maidanelor! Rezultatele meciurilor de marți...521

23 oct 00:00SportSimona Halep și-a speriat adversarele: „Ajungi să te rogi la Dumnezeu pentru viața ta când joci cu ea”

Andrea Petkovic (80 WTA, 32 de ani) e fascinată de jocul Simonei Halep (5 WTA, 28 de ani) și are doar cuvinte de...460

23 oct 00:00SportFRF pregătește lovitura anului: Gică Hagi selecționer! „Federația deja l-a contactat”

Gică Hagi e dorit înapoi la echipa națională. România are șanse mici la calificarea la EURO 2020, fiind pe locul 3...541

Local
23 oct 00:00LocalZiua Europeană a Justiției Civile, la instanțele din Constanța: accesul elevilor și al studenților este gratuit

Cu ocazia sărbătoririi „Zilei Europene a Justiției Civile”, Curtea de Apel Constanța, organizează vineri, 25...224

23 oct 22:41LocalBăieţel accidentat de maşină în Cumpăna

Un accident rutier a avut loc marţi, 22 octombrie, în comuna Cumpăna, pe strada Strajei. Un băieţel în vârstă de...723

23 oct 01:07LocalATENȚIE! Zeci de persoane ajung la spital în urma intoxicaţiei cu gazele toxice!

În fiecare toamnă, după culesul viilor, zeci de persoane ajung la spital în stare gravă sau îşi pierd viaţa în...502

23 oct 01:06LocalNereguli depistate în trafic de polițiști, în Constanța și Mangalia

Polițiștii din cadrul Secției 4, la data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 23.55, au identificat un bărbat de 35...539

23 oct 01:05LocalCondamnat pentru evaziune fiscală, depistat de polițiștii constănțeni

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Cuza Vodă, la data de 21 octombrie a.c., au identificat un bărbat, de 60...760

23 oct 01:04LocalFemeie AGRESATĂ de concubinul mai tânăr! A intervenit Poliția

Polițiștii din Postului de Poliție Jurilovca, în noaptea de 21 spre 22 octombrie a.c., au fost sesizați de către o...489

23 oct 01:03LocalRAEDPP Constanţa ANGAJEAZĂ!

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” (RAEDPP) Constanța organizează în perioada 29 – 31...1381

23 oct 01:03LocalSute de mii de rulmenți contrafăcuţi, confiscați în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii...633

23 oct 01:00LocalMașină cu numere de Bulgaria URMĂRITĂ în TRAFIC: au fost trase FOCURI de ARMĂ!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au desfășurat o acțiune de urmărire,...2166

23 oct 01:00LocalRĂFUIALĂ și MAȘINI VANDALIZATE în TOMIS NORD! Video

Două mașini au fost vandalizate, în urma unei răfuieli dintre mai mulți bărbați! Potrivit informațiilor noastre,...9974

Politică
23 oct 01:10PoliticăReacția DNA, la raportul MCV: au fost atacuri succesive la adresa noastră

Procurorii DNA remarcă faptul că raportul MCV marchează progresele realizate de procurori, în condițiile în care...332

23 oct 01:09PoliticăLudovic Orban consideră că a convins toate partidele, după negocieri: Acest guvern va trece

Premierul desemnat Ludovic Orban susține că în urma negocierilor a ajuns la un acord politic cu toate formațiunile...317

23 oct 01:09PoliticăTraian Băsescu, reacție virulentă după publicarea Raportului MCV: „Totul are o limită. Evaluează justiția după statistici“

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, marți, la B1 TV, după publicarea Raportului MCV pe justiție, că i se...433

23 oct 01:08PoliticăMinistrul Transporturilor, audiat la DNA

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va fi audiat la finele săptămânii la sediul DNA în legătură cu scandalul...447

23 oct 00:37PoliticăComisia Europeană menţine MCV pentru România: CE a constatat o involuţie faţă de progresele înregistrate în anii precedenţi

Comisia Europeană menţine MCV pentru România, prdcizând că, de la ultimul raport, din noiembrie 2018, a constatat o...476

23 oct 01:08PoliticăSurprize în protocolul ALDE-PNL: Cele două partide se angajează să nu-şi mai „fure“ aleşii, să facă alegeri în două tururi şi să facă o lege a lobby-ului

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, marți, că a ajuns la un acord cu PNL în privința tuturor cerințelor ALDE,...319

23 oct 01:07PoliticăDeputaţii jurişti au respins desfiinţarea SIIJ

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, marți, raport de respingere asupra proiectului de lege al USR care...359

23 oct 01:07PoliticăDosarul angajărilor fictive: Dragnea apelează la o nouă cale extraodinară de atac în instanţă - recursul în casaţie

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a depus marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un recurs în...341

23 oct 01:06PoliticăFostul șef al CFR SA, audiat la DNA după ce a fost demis de ministrul Cuc

Constantin Axinia, fostul șef al CFR SA schimbat săptămâna trecută de Consiliul de Administrație controlat de...353

23 oct 01:01PoliticăPrimăria Constanţa anunţă resistematizare rutieră și pietonală în cartierul Tomis Nord

Pentru a veni în sprijinul elevilor de la Școala Gimnazială Nr.29 „Mihai Viteazul” (zona Tomis Nord) și pentru...2200

Monden
23 oct 00:00MondenSmiley, despre posibilitatea de a participa la un reality show alături de Gina Pistol

Cântărețul Smiley a vorbit, conform click.ro, despre eventualitatea de a participa la un relity show alături de...206

23 oct 00:00MondenOzana Barabancea, colegă de facultate cu fiul ei: „I-am zis să nu-mi spună mamă când mă vede“

Soprana continuă să ne surprindă. Deşi are propria orchestră, Ozana Barabancea (50 ani) face şi masterul la...292

23 oct 00:00MondenFiica cea mare a lui Vârciu, bucățică ruptă din mama ei. Cât de bine seamnănă cele două

Carmina, fiica cea mare a lui Liviu Vârciu, crește pe zi ce trece și, dacă atunci când era mai micuță părea că...289

23 oct 05:21MondenAnna Lesko, complet goală la piscină. Cum au reacționat fanii

Deși primește valuri de critici din toate părțile atunci când se afișează aproape goală pe internet, Anna Lesko...363

23 oct 00:00MondenIon Dichiseanu a împlinit 86 de ani: „Îmi place să mă respect, pentru că nu trăim de două ori“

În tinerețe, actorul frângea inimi, dar și acum, la cei 86 de ani împliniți duminica trecută, Ion Dichiseanu...233

23 oct 00:00MondenSoţiile lui Ilie Năstase fac curat una după cealaltă: „Schimb mobila și apoi facem sfeștanie“

O dată la câţiva ani, vila din Primăverii a lui Ilie Năstase este renovată. Cam toate soţiile tenismenului şi-au...246

23 oct 00:00MondenCardiganul verde purtat de Kurt Cobain în timpul concertului ''MTV Unplugged'', scos la licitaţie

Legendarul cardigan din lână verde purtat de Kurt Cobain în timpul concertului ''MTV Unplugged'' susţinut de trupa...133

23 oct 00:00MondenWill Smith şi Helen Mirren susţin o campanie în care mii de oameni vor dormi o noapte afară

Will Smith a transmis un apel în legătură cu situaţia celor ''care nu au un loc pe care să-l numească acasă'',...143

23 oct 00:00MondenActorul Dennis Quaid s-a logodit cu iubita lui, Laura Savoie

Actorul hollywoodian Dennis Quaid, în vârstă de 65 de ani, a anunţat că s-a logodit cu iubita lui de 26 de ani,...170

23 oct 00:00MondenNetflix a lansat trailerul noului sezon din ''The Crown'', cu Olivia Colman în rolul suveranei britanice

Netflix a lansat luni trailerul celui de-al treilea sezon al ''The Crown'', popularul serial dedicat casei regale...149

Mapamond
23 oct 00:00MapamondTurcia anunţă că nu mai este necesară reluarea ofensivei în nordul Siriei

Turcia "nu are nevoie" să reia ofensiva împotriva forţelor kurde din nordul Siriei deoarece acestea s-au retras din...152

23 oct 00:00MapamondBrexit: Donald Tusk recomandă statelor membre să accepte amânarea datei Brexitului

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a recomandat marţi liderilor statelor membre să accepte o nouă...143

23 oct 00:00MapamondRaportul Comisiei Europene privind Bulgaria în cadrul MCV: au fost îndeplinite angajamentele de la aderare

Comisia Europeană a adoptat marţi raportul privind progresele înregistrate de Bulgaria pentru onorarea angajamentelor...141

23 oct 00:00MapamondPreşedintele turc Erdogan anunţă un "acord istoric" asupra Siriei după o întrevedere cu omologul său rus

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că s-a ajuns marţi la ''un acord istoric'' cu privire la Siria în...167

23 oct 00:00MapamondProteste în Catalonia: Şeful guvernului provincial îndeamnă Madridul să înceapă negocieri fără condiţii cu privire la autodeterminare

Şeful guvernului provincial catalan, Quim Torra, a îndemnat marţi Madridul să înceapă negocieri fără condiţii...140

23 oct 00:00MapamondDonald Trump se consideră victima unui ''linşaj'', termen cu o semnificaţie aparte în SUA

Preşedintele american Donald Trump a comparat marţi procedura de destituire care-l vizează cu un ''linşaj'', cuvânt...153

23 oct 00:00MapamondSiria: Washingtonul contează pe Turcia şi pe kurzi pentru combaterea grupării Stat Islamic

Statele Unite contează pe Turcia şi pe kurzi pentru combaterea reapariţiei grupării Stat Islamic în nordul Siriei,...140

23 oct 00:00MapamondNorvegia: O ambulanţă furată de un bărbat înarmat a lovit mai mulţi trecători la Oslo

Mai multe persoane au fost lovite marţi, la Oslo, de o ambulanţă ce fusese furată de un bărbat înarmat, care a...144

23 oct 00:00MapamondFilipine, ţara cu cel mai mare număr de contagieri cu virusul HIV din întreaga lume

Filipine este ţara cu cel mai mare număr de contagieri cu virusul HIV din întreaga lume, cu 13.384 de noi infecţii...146

23 oct 00:00MapamondSUA: Patru giganţi farmaceutici evită un proces istoric privind opiodele, printr-un acord de 260 milioane de dolari

Patru mari companii farmaceutice au ajuns luni la un acord amiabil de ultim moment care le permite să evite un proces...166

Sănătate
23 oct 00:00SănătateSpitalul Clinic pentru Copii „Grigore Alexandrescu” organizează un program de tratament chirurgical pentru malformațiile cardiace

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, organizează un program de...194

12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2942

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3734

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...671

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...885

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1829

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...5294

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...1089

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2362

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2839