REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un constănţean este nemulțumit de indemnizația de creștere a copilului de 5.000 de lei! Vrea mai mulți bani!

Un constănţean este nemulțumit de indemnizația de creștere a copilului de 5.000 de lei! Vrea mai mulți bani!

Replica API 19 noiembrie 2018 | 07:52 384

Un bărbat din Constanța, ce a încasat o indemnizație de creștere a copilului de peste 5000 de lei, se consideră nedreptățit de modul în care i-a fost calculată indemnizația și a dat în judecată Agenția de Plăți și Inspecție Socială! De aproximativ doi ani, Iulian T., persoană fizică autorizată, se chinuie să demonstreze în instanță că primește bani prea puțini, solicitând anularea deciziei din iulie 2016 emisă în dosarul privind aprobarea acordării indemnizației de creștere copil potrivit OUG nr.111/2010; obligarea pârâtei la recalcularea indemnizației cu luarea în calcul a veniturilor realizate în lunile noiembrie și decembrie 2014; obligarea la emiterea unei noi decizii și la plata retroactivă a diferenței ce va rezulta între suma stabilită și suma cuvenită potrivit dispozițiilor.

Iulian T. a arătat în instanță, în februarie 2017, atunci când a deschis acțiunea, că în luna aprilie 2016 a intrat în concediu de creștere a copilului, solicitând acordarea indemnizației. Ulterior, în baza modificării și completării normelor metodologice a fost emisă decizia din data de 27.07.2016 prin care i s-a aprobat acordarea indemnizației în cuantum de 5105 lei. Însă, bărbatul spune că a fost calculată eronat pe baza veniturilor din perioada ianuarie 2015-decembrie 2015. Pentru că, în cursul lunilor iunie și august 2015, nu a avut nici un venit, el a solicitat să-i fie luate în calcul veniturile din lunile noiembrie și decembrie 2014. Agenția, în instanță, a solicitat respingerea acțiunii, apreciind că indemnizația a fost corect stabilită luând în calcul stagiul de considerare de 12 luni realizat de bărbat în perioada ianuarie-decembrie 2015. Tribunalul i-a respins acțiunea, ca fiin nefondată, însă reclamantul a formulat recurs. Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe și i-a respins recursul joi, 15 noiembrie a.c., decizia rămânând definitivă.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O tampenie mai mare ca asta cu indemnizatia pentru cresterea copilului nu am vazut nicaieri decat in Romania. Exista vreun contribuabil care cotizeaza separat pentru un copil in viitor? Nu. Atunci de ce sa ceara nu stiu cat? Indemnizatia ar trebui sa fie fixa pentru orice parinte din Romania, potrivit ideii egalitatii de sanse pentru fiecare copil, bogat sau sarac. Plus, dl din articol vrea sa aleaga el cum se aplica legea in vigoare. Decizia a fost cea corecta.
4
3
De acord cu 11:56 cu adaugire :retragerea cetateniei romane.Sa mearga acest individ in alta tara pe care o poate fenta cotizand doar cateva luni o suma mare de bani dupa care sa primeasca 2 ani bani mai multi decat cotizatia.Pt ca asta e fenta cu in Romania.
5
2
care vor bani nemunciti...niciodata in ROMANIA...nu s-a intamplat asa ceva...si noi am crescut pe langa parintii nostri iar ei n-au primit decat sfaturi...la munca golanilor...stati cu craci-n sus,faceti plozi cu nemiluita si vreti pomana de la ROMANIA...jeguri umane...rusinica...rusinica...
9
4
Ba boule utopie e in creierul tau de manelist retardat , ti-ai pus bine numele punga cu fecale , ca la ce tampenii ai cred ca ai capul plin de cacat. daca omul are dreptul la o anumita suma de bani , de ce sa nu o primeasca ba prostule , pentru ca esti tu frustrat , dute ma boule si munceste, plateste impozite si taxe si dupa aia vorbeste , asistatule social . HUOOOO
7
9
Pentru dobitocii de mai jos . Bai cretinilor ce va .ute grija ma cat trebuie sa primeasca sau de ce trebuie sa primeasca el si nu nevasta-sa, cand a cotizat la stat cu zecile de mii ca sa primiti voi ajutoare de incalzire a fost bine ,nu ? Puturosii dracu , daca respectivului legea ii da dreptul sa primeasca 10000 de lei , cine .ula mea sunteti voi sa va cacati pe voi aici ?
8
9
trebue plafonat la 3000 de lei,,,terminati cu smecheriile.
7
6
Cei care au facut posibila o asemenea utopie financiara plus cei care au beneficiat de asa ceva merita pungi cu fecale aruncate in ei in case la locurile de munca din partea tuturor parintilor care isi cresc sau si au crescut copiii cu alocatie mult mai mica sau chiar fara, suma fiind o mizerie ,o bataie de joc la adresa poporului in timp ce ei se plimba in limuzine imbracati in cele mai fine haine zambind ironic la noi ca niste pauni stralucitori inconjurati de mizeria cotidiana.Ar trebui confiscate averile pe loc si retragerea pasapoartelor tuturor semnatarilor si beneficiarilor
12
5
Ce ziceti de aia care a avut 90000 Noua zeci de mii de lei ajutor de crestere a copilului?
7
4
Ti-ai facut plod, cresteti-l idiotule!
10
6
Mai nesimtitule , vrei mai multi bani ? La munca nu la intins mina . Sotia ta de ce nu sta acasa ptr. cresterea copilului . Milogilor , pune curul la treaba . Mocangiilor ...
14
7
are dreptate. destul primesc parazitii ajutor de la stat. sa primeasca si cei care muncesc
9
6
legea asta e cam tampita. Diferentierea ajutorului de stat pentru cresterea copilului. Copii sunt copii...sunt egali. Ce indemnizatie are cineva cu salariu minim? El nu are tot copil? Al lu asta creste-n puf si al celui sarac in paie?
18
9
Daca vrea mai multi bani sa mai faca unu -doi copii si primeste.Vrea cumva sa ii cumpere apartament copilului din indemnizatie??? Sa se faca seic in arabia.Aici e Romania,tara care isi cara copiii inghesuiti si pe scaune si in picioare in microbuze scolare de acasa la scoala si inapoi.Pt copiii chinuiti cu naveta scolara ce propune parintele asta ca peste cativa ani o sa fie si al lui copil la scoala?
20
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108