REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un deținut a vrut să îi scoată ochii gardianului, că nu l-a scos la cumpărături

Un deținut a vrut să îi scoată ochii gardianului, că nu l-a scos la cumpărături

Replica API 11 iunie 2022 | 00:00 1777

Alexandru Varga a fost condamnat la 2 ani și trei luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Sentința a fost dată de Judecătoria din Tulcea, pe 26 mai 2022 și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că, aflat în detenție pentru mai multe infracțiuni de furt calificat, l-a amenințat pe ofițerul supraveghetor că îi va scoate ochii, totodată scoțând furculița printre gratiile celulei și încercând să îl lovească în față, pentru că nu a fost scos la cumpărături.

Alexandru Varga și-a petrecut aproape jumătate din viață în penitenciar, fiind condamnat pentru diferite fapte încă din anul 2003, când era minor. Acesta a fost condamnat de 16 ori, din 2005 şi până în prezent la pedepse cu închisoarea cu executare în regim de detenţie, pentru fapte din cele mai variate, cu precădere pentru infracţiunea de furt calificat. De data aceasta, aflat în penitenciar pentru ispășirea uneia dintre pedepse, Alexandru Varga a hotărât să protesteze în felul său pentru că i s-a refuzat scoaterea la cumpărături. Astfel, acesta a început să bată în ușa celulei, și să îl amenințe pe ofițerul supraveghetor că îi va scoate ochii, totodată scoțând furculița printre gratiile celulei și încercând să îl lovească în față. Ulterior, deținutul l-a scuipat pe agentul de penitenciar.

Instanța a reținut că amenințarea cu starea de pericol constând în actul de violență fizică a fost săvârșită în mod nemijlocit împotriva unui funcționar public aflat în exercitarea funcției ce implică exercițiul autorității de stat și în legătură directă cu îndeplinirea atribuțiunilor de serviciu. Astfel, gestul amenințător al inculpatului avea legătură directă cu faptul că nu a fost scos la magazinul alimentar pentru a face cumpărături (drept al persoanelor deținute). Se mai impune a fi precizat că indiferent dacă gestul amenințător a produs sau nu în concret o stare de temere agentului supraveghetor, în mod generic o astfel de faptă (încercarea de lovire cu o furculiță în zona feței) este aptă prin natura ei să producă o reală stare de temere oricărei persoanei amenințate în aceleași condiții. Pentru aceste considerente, Alexandru Varga a fost condamnat la 2 ani și trei luni de închisoare. Sentința nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt ce mai cheltuie statul bani cu asta
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108