REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Un executor judecătoresc a „descins“ în hotelul Bâlea din Neptun al fraților Micula

Un executor judecătoresc a „descins“ în hotelul Bâlea din Neptun al fraților Micula

Mirela PASCAL 24 februarie 2023 | 00:00 5762

Războiul dintre celebrii frați bihoreni Micula și omul de afaceri hunedorean, Daniel Bețiu, ce are ca miză hotelul Bâlea din Neptun, a ajuns la final. Teoretic! Frații Micula au reușit, în cele din urmă, evacuarea partenerului de afaceri din unitatea hotelieră. Un executor judecătoresc a ”descins” în unitate și a luat la puricat toate bunurile mobile din restaurant și hotel, aflate în proprietatea lui Bețiu. Toate acestea se vând, bucată cu bucată, în speranța că frații Micula își vor recupera datoria.

 Un executor judecatoresc a „descins“ in hotelul Balea din Neptun al fratilor Micula

Milionarii Frutti Fresh s-au războit cu Daniel Bețiu, directorul societății Carlya, din Hunedoara, pentru a reuși astfel să-l facă să plece din hotelul Bâlea pe motiv că nu și-a mai plătit chiria, în timp ce afaceristul din Lupeni a încercat tot prin intermediul instanței să recupereze investițiile făcute în hotelul din Neptun.

 Un executor judecatoresc a „descins“ in hotelul Balea din Neptun al fratilor MiculaDaniel Bețiu

Pe de-o parte, frații Micula reclamă faptul că Daniel Bețiu nu le-a mai achitat chiria pe anul 2019, în valoare de 120.000 de euro, fără TVA, la care se adaugă contravaloarea lipsei de folosință a hotelului pentru sezonul 2020, adică încă 120.000 de euro. Punând la socoteală și penalizările de întârziere, frații Micula îi cer în total lui Bențiu peste 250.000 de euro. Pe de altă parte, Bețiu susține că ”solicităm recuperarea investițiilor făcute în complexul hotelier BÂLEA din Neptun, actele deținute relevând pretenții reciproce nicidecum sume de bani, cu orice titlu, exclusiv, datorate de noi. Investițiile făcute de chiriaș au fost efectuate cu acordul scris al proprietarilor, în urma unui proces verbal al OPC Constanța prin care am fost amendați și condiționați să executăm "reparații capitale" imobilului contractat, orice alte interpretări sau supoziții devenind de prisos. Urmare a deciziei proprietarilor de a înstrăina imobilul, în condițiile nelămuririi situației pretențiilor reciproce, suntem în situația de a căuta soluția optima și legală pentru recuperarea sumei investite în hotel și restaurant, situație în care am inițiat și demersul legal în instanța pentru clarificarea acestei situații”.

Cum necum, frații Micula au reușit evacuarea afaceristului

Frații Micula au obținut, în cele din urmă, evacuarea partenerului de afaceri din hotel. Cu executor judecătoresc… Astăzi, executorul scoate la licitație toate bunurile firmei Carlya din restaurant, dar și din hotel. Începând cu mese, fotolii, scrumiere, continuând cu filtru de cafea, tablouri, frigidere, telecomenzi. Licitația va avea loc pe 28 februarie. Executarea silită se efectuează în baza cererii de executare formulate de creditoarea Balea Estival 2002 S.A., deținută de frații Micula, împotriva debitoarei Carlya S.R.L. Aceasta din urmă a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 1.332.092 de lei, profit - 1.230.837 de lei și datorii de 2.336.725 de lei.

 Un executor judecatoresc a „descins“ in hotelul Balea din Neptun al fratilor Micula

Hotelurile fraților Micula, o amintire

La această dată nu este foarte clar, cel puțin din informațiile publice, câte hoteluri mai au pe litoral controversații frați Micula, aflați într-un război perpetuu cu statul. Afaceriștii executați, pe de-o parte, pentru neplata a peste un miliard de lei taxe și impozite, contestă, pe de altă parte, la instanțele internaționale măsurile autorităților și primesc chiar câștig de cauză în spețe comerciale de sute de milioane de euro. Cert este doar că, în momentele lor de glorie, dețineau 12 hoteluri în Mamaia și sudul litoralului, unități cumpărate cu 500.000 de dolari bucata în 2002 de la guvernul PSD și ministrul de atunci al Turismului, Dan Matei Agathon.

Ulterior, hotelurile fraților Micula au devenit etalonul mizeriei pe litoralul românesc, nenumărați turiști și toți miniștrii perindați pe la guvernare acuzând an de an condițiile execrabile de cazare oferite de acestea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici cu Micula nu mi e rușine, dar și acest Betiu... se lauda peste tot ca îl susține președintele. El a avut un teren la poalele unei pârtii, l a vândut și a zis gata, vin la mare sa fac turism. Apoi a adus toată familia sa ne învețe pe noi cei de aici care facem turism de 30 de ani cum sta treaba. Mulți ca el cred ca e foarte ușor și iată unde ajung.
7
0
Fratii Micula fratii popandai
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468