REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un fost colonel SPP a falsificat acte pentru a vinde o vilă din Agigea

Un fost colonel SPP a falsificat acte pentru a vinde o vilă din Agigea

Replica API 20 martie 2013 | 00:00 714

Pasibil de puşcărie

Pasibil de puşcărie

Un important lider politic din Giurgiu, militar de carieră şi garda de corp a patru prim miniştri români riscă ani grei de puşcărie după ce a falsificat un dosar întreg de acte necesare vânzării unei vile din comuna Agigea. Colonelul SPP în rezervă Nicu Ştefan a uitat de orice demnitate şi rigoare militară, mergând până acolo încât a falsificat atât semnătura primarului din Agigea, cât şi ştampila instituţiei. Fostul şef al grupului SPP care îl păzea pe premierul Nicolae Văcăroiu în perioada 1992- 1996 şi pe următorii trei premieri ai României este cercetat acum de Parchetul Curţii de Apel Constanţa pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în declaraţii. În paralel, Primăria Agigea s-a constituit parte civilă pentru suma de 255.820 lei, reprezentând impozitul pe teren, taxa de pază, taxa de gunoi şi impozitul pe clădire aferente vilei construite şi vândută ilegal de colonelul SPP, imobil situat pe strada Emil Racoviţă, lot SM 13, din zona Steaua de Mare. Fărădelegea a fost parafată pe 27 februarie 2013, la biroul celebrului notar public constănţean Veronica Petrescu, vila fiind vândută cu 76.000 de euro unui cumpărător de bună credinţă, Matei Ghiţă, de 21 de ani, din Agigea. Şi aici există un semn de întrebare, cochetul imobil cu vedere la mare valorând, la preţul pieţei şi al zonei, cel puţin dublu.

Fostul colonel SPP, actual lider în PNL Giurgiu, după un mandat de preşedinte al organizaţiei judeţene a UNPR, pentru care a şi candidat, în 2012, la şefia Consiliului Judeţean Giurgiu, Nicu Ştefan a dat dovadă de un tupeu incredibil. Politicianul, în vârstă de 57 de ani, s-a prezentat la notarul constănţean Veronica Petrescu cu un proces verbal parţial de constatare a stadiului lucrărilor nr.3216/21.02.2013, autorizaţia de construire nr. 3609/27.02.2013 şi un certificat fiscal, eliberate, aparent, de Primăria Agigea, dar, în realitate, falsuri totale. Fostul bodyguard personal al lui Văcăroiu, care a fost la un pas să ajungă în 2009 prefect al Giurgiului, a falsificat cu mâna lui semnătura primarului din Agigea şi ştampila primăriei, prin scanare. Escrocheria a fost descoperită de angajaţii Primăriei Agigea după ce Nicu Ştefan a depus, pe 21 februarie 2013, o declaraţie fiscală, necesară tranzacţiei, prin care declara imobilul de pe strada Emil Racoviţă, deşi acesta era edificat încă din 2005. În consecinţă, primăria a emis, pe 27.02.2013, o înştiinţare de plată firmei bucureştene Lavi Med SRL, prin intermediul căreia a acţionat Nicu Ştefan în toată această poveste, ca reprezentant legal, aducându-i-se la cunoştinţă că are de plătit taxe şi impozite din 2005 şi până în prezent de 255.820 lei. Mergând mai departe pe firul tranzacţiei, oficialii primăriei au descoperit actele false folosite de fostul SPP-ist al premierilor României la încheierea contractului de vânzare-cumpărare pentru vila din Agigea, prin încheierea de autentificare nr. 302/27.02.2013, de la BNP Veronica Petrescu.

Colonelul SPP a fost la un pas de ajunge prefect al Giurgiului, pe baza prieteniei cu Theodor Stolojan

În primul rând, primarul Cristian Cârjaliu a putut constata că politicianul giurgiuvean i-a falsificat, pur şi simplu, semnătura, după care, comparându-se registrul de intrări/ieşiri al primăriei, s-a descoperit că numerele de înregistrare ale actelor depuse la dosar, menţionate mai sus, corespund unor înscrisuri şi persoane diferite şi în nici un caz firmei Lavi Med, prin împuternicit Nicu Ştefan. De asemenea, certificatul fiscal de la dosarul aflat la notar nu putea în nici un caz să arate că firma lui Nicu Ştefan, Lavi Med, nu are datorii, din moment ce există înştiinţare de plată oficială pentru suma de 255.820 lei, drept urmare şi acest certificat a fost falsificat. Din documentele deţinute de "Replica", dar şi de către procurorii Parchetului Curţii de Apel Constanţa, escrocheria lui Nicu Ştefan este flagrantă, clară ca lumina zilei. Dovezile împotriva prestigiosului politician giurgiuvean sunt atât de clare, încât nici un judecător cinstit nu l-ar mai putea face scăpat de puşcărie. Este greu de înţeles însă ce l-a determinat pe colonelul SPP să-şi rişte libertatea şi onoarea printr-o escrocherie atât de flagrantă. Fostul candidat la CJ Giurgiu, potenţial prefect al judeţului, lider marcant atât în UNPR, cât şi în PNL, se lăuda, într-un interviu acordat în 2009 publicaţiei giurgiu-news.ro că este un om bogat şi împlinit din toate punctele de vedere. El singur spunea, cu acea ocazie, că este colonel în rezervă, după 29 de ani în armată şi 7 ani în SPP, timp în care a fost şeful dispozitivului care avea în grijă, între 1992 şi 1996, de premierul Nicolae Văcăroiu, dar şi de următorii trei prim miniştri, ulterior fiind şef de obiectiv la Palatul Snagov. Acelaşi Nicu Ştefan care a putut duce la capăt potlogăria incredibilă de la Constanţa mai declara atunci că e simpatizant al PDL şi foarte bun prieten cu Theodor Stolojan, doar şopârla aruncată pe piaţă atunci, cum că ar fi fost de fapt fan PSD, privându-l de obţinerea funcţiei de prefect al Giurgiului. Ulterior, a dat dragostea de PDL pe funcţia de preşedinte al UNPR Giurgiu, pentru care a candidat la CJ Giurgiu şi de unde a plecat, în februarie 2013, la PNL. Colonelul SPP este prim vicepreşedinte al UGIR 1903, vicepreşedinte al Patronatului Serviciilor de Securitate şi deţine firma de pază Prima Guard Security, din Bucureşti. La firma prin intermediul căreia a regizat escrocheria de la Agigea, Lavi Med SRL, fostul bodyguard al premierilor este administrator, părţile sociale fiind împărţite frăţeşte de copiii săi majori, Dragoş Bogdan Ştefan, de 29 de ani şi Lavinia Ştefania Ştefan, de 36 de ani, politicianul mai având un băieţel de 6 ani.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614