REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un fost consilier local de la Cernavodă încearcă să-şi vândă „taverna” pe bani… publici!

Un fost consilier local de la Cernavodă încearcă să-şi vândă „taverna” pe bani… publici!

Replica API 7 septembrie 2017 | 08:19 499

"O dărâmătură"

"O dărâmătură"

Orice acțiune, care are un mic iz politic, este clar că are rădăcini adânci și vechi. Interese, dedesubturi și, bineînțeles, profit pentru cineva. De data aceasta facem referire la un fost consilier local din Cernavodă, Dumitru Chivu, zis Țucu, care mai tot timpul a fost în război cu Mariana Mircea, încă de pe vremea când ea era primar. Acum el încearcă să-și vândă localul către administrația locală cu 60.000 de euro. Rămâne de văzut dacă îi vor ieși planurile.

Se pare că toate acestea au fost discutate în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, pe 31 august anul curent, la secțiunea "diverse" fără a fi pe ordinea de zi. Astfel, un subiect principal, după cum susțin consilierii, a devenit achiziționarea de către Primărie a unui imobil aflat în zona „Piața Faleză”, unde funcționează o așa-zisă tavernă, fiind vorba despre societatea Tucomar SRL, care-i aparține lui Dumitru Chivu, zis Țucu, implicați în afacere fiind și fiii acestuia, Gabi și Ninel. Suma solicitată de Țucu s-ar ridica la 60.000 de euro. Scopul?

Achiziționarea în vederea transformării în hală, acolo unde ar urma să se comercializeze carne, produse din carne, brânzeturi și lactate. Se pare că a intervenit Mariana Mircea, care a precizat că imobilul nu îndeplinește condițiile pentru a fi transformat în acea hală, el necesitând a fi demolat și apoi să se construiască o altă clădire, ceea ce ar însemna o pierdere, după cum a spus ea. Consilierii locali au fost de acord.

Însă, „gura lumii” vorbește și susține că este o decizie corectă aceea de a nu fi achiziționată clădirea de către Primărie. În plus, oamenii spun că Țucu are probleme mari financiare, iar firma sa riscă să intre în inslovență pentru că are datorii. „Țucu a pierdut 30.000 de euro la barbut în 2014, jucând chiar în taverna aceea. A fost prins în flagrant de Poliție și a primit și amendă, pe care a contestat-o în instanță. Înainte de 1989 a fost cercetat pentru ultraj. Nici fiii săi nu sunt mai prejos, au și ei dosare pe la Judecătoria Medgidia și Judecătoria Fetești. În acea tavernă se petrec multe ilegalități”, au spus oamenii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614