REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un FOST general și-a făcut un OBICEI să BLOCHEZE LICITAȚIILE publice… dacă NU le CÂȘTIGĂ el

Un FOST general și-a făcut un OBICEI să BLOCHEZE LICITAȚIILE publice… dacă NU le CÂȘTIGĂ el

Replica API 5 august 2021 | 00:25 5160

Allchim DDD este una dintre firmele care trăiește din bani publici. Participă la licitații iar, dacă nu le câștigă, le blochează. Milionar din stârpirea gândacilor, fostul general Șucată plânge după banii de la Protecția Copilului și nu se lasă până nu pune mâna pe contract. De altfel, așa a făcut, în dată recentă, și cu contractul de la CT BUS, atunci când a pierdut licitația și a contestat-o, ieșind, în final, învingător. Revenind la Protecția Copilului, de data aceasta Allchim DDD aruncă cu acuzații: autoritatea contractantă i-ar restricţionat în mod nelegal accesul la dosarul integral al achiziţiei publice.

Mihai Florian Şucată

Allchim DDD, deținută de familia fostului general SPP, Mihai Florian Şucată, mai exact de fiica acestuia și de ginerele lui, a contestat licitația împotriva procedurii simplificate privind atribuirea Acordului cadru pentru prestarea serviciilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare la centrele şi sediul DGASPC Constanţa. Șucată a cerut anularea comunicării rezultatului procedurii din data 7 iunie , a actelor care au stat la baza emiterii acesteia, precum şi a tuturor şi oricăror acte subsecvente. Cere obligarea Direcției la reevaluarea ofertei depuse de firma câștigătoare, SC DDD Constance Perfect Clean SRL, și la continuarea procedurii de atribuire, precum şi la emiterea unor noi comunicări privind rezultatul procedurii. Allchim DDD cere Consiliului să constate faptul că autoritatea contractantă i-a restricţionat în mod nelegal accesul la dosarul integral al achiziţiei publice. În urma analizei documentelor, CNSC i-a respins lui Șucată contestația, însă nu avea să se resemneze nici de data aceasta, așa că a mers în instanță.

În perioada lui Mazăre, și perioada de după, Allchim a fost client principal al Primăriei Constanța. În 2008 societatea a primit licenţă pentru dezinsecție și deratizare. Un an mai târziu a primit şi primul contract cu Primăria Constanţa, pentru dezinsecție, prin prisma legăturii strânse cu Mazăre. Șucată a condus Institutul de Marină din Constanța, în perioada în care Radu Mazăre a fost student. Contractul a fost semnat, inițial, pe 25 de ani, pentru 10 milioane de euro. După 2 ani, primarul de atunci Radu Mazăre s-a răzgândit şi printr-un act adiţional a redus durata înţelegerii până la finalul anului 2017. De atunci, Allchim nu a mai plecat de la primărie, obținând contracte și pe vremea lui Făgădău. A obținut contracte și cu CT Bus, după ce a contestat licitația în instanță. Allchim câștigă contracte pe bandă rulantă în toată țara, iar dacă nu pune mâna pe bani, contestă procedurile. De cele mai multe ori, le câștigă.

Cine a fost Mihai-Florian Şucată!

Mihai-Florian Şucată a fost până în 1998 colonel SPP când a fost demis, din cauza implicării sale în mega-scandalul "Ţigareta II". În 2000, a fost readus în SPP de Ion Iliescu şi doi ani mai târziu a ajuns general de brigadă cu o stea. În 2005, când era şeful Corpului de Control al SPP, a fost trecut în rezervă de preşedintele de atunci, Traian Băsescu. Din 2006 a fost angajat de Victor Hrebenciuc consilier parlamentar la Camera Deputaţilor.

Despre ALLCHIM

Firma ALLCHIM este pe piaţă din 1999 și, inițial, a fost deținută de alți oameni de afaceri. Din 2020, apare în schemă familia Șucată, împreună cu familia Ducu Dumitru și Ecaterina, iar din 2004 apare și Oana Bajdechi, fostă Șucată. A acoperit în decursul timpului peste 50 de domenii: de la agricultură la salubritate, comerţ şi chiar distrugerea clădirilor. În 2020, a avut cifra de afaceri de 7 229 604 lei, profit în valoare de 3 720 509 lei și datorii de 1 765 102 lei. Administratorul firmei este Bajdechi Ionut George, care deține și 20 % din acțiuni, în timp ce soția sa, Oana, deține 80 %.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Firme deschise pe numele fraierilor sagetzi
3
0
O JIGODIE de om..a chinuit elevii
5
1
o jigodie spagar linge blide betiv
6
1
ce om capabil ! ce activ este la ciordit
4
1
a fost unul din tortionarii studentilor IMMB,cel mai mare.In loc de puscarie a fost transferat la SPP pentru ca era CI-ist.O mare javra,spagar,psihopat.
19
1
sa moara de cancer si sa foloseasca toti banii sa isi trateze familia cu citostatice si de sifilis
8
2
Oare i-a si abuzat?
4
3
O jigodie nenorocita a terorizat zeci de ani generatii de copii si tineri din placerea de a bate si jigni.Pe multi i-a exmatriculat ca asa vrea muschii lui sau nu i se supuneau si nu acceptau umilintele la care erau supusi O jigodie de BOACTER
26
1
Un mare Rahat care urla cit era ziua de mare sa acopere spagile care le primea de la fricosi
23
1
Nu le mai ajunge ...
21
1
Pirlitul asta nu poate stea dracului acasa sa-si manince pensia linistit?
22
1
Capitan si comandant de batalion la liceul militar ai inst. de marina.A "terorizat " generatii de "copii fara copilarie".
29
1
Nu a condus Institutul de marina. Mai informati-va.
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102