REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un fost şef al unei companii de stat constănţene dă cu mătura în sediul Curţii de Conturi

Un fost şef al unei companii de stat constănţene dă cu mătura în sediul Curţii de Conturi

Replica API 16 mai 2019 | 00:00 798

Afaceri de milioane

Afaceri de milioane

Un fost şef al companiei constănţene de stat Radionav a câştigat contractul pentru servicii de curăţenie în sediul central al Curţii de Conturi, după ce a venit cu o ofertă de preţ irezistibilă, cu circa 35% mai mică decât valoarea estimată de către autoritatea contractantă. Fost consilier local liberal, politicianul a cunoscut o creştere fulminantă a afacerilor de când a părăsit spaţiul public. În urmă cu un an, acelaşi politician a prins un contract de milioane şi la Primăria Constanţa.

Curtea de Conturi a României a atribuit pe 25 aprilie 2019 un contract „de prestări servicii de curăţenie pentru sediul Curţii de Conturi - Autoritatea de Audit”, în urma unei proceduri simplificate de achiziţie iniţiate pe 18 martie 2019. Câştigătoare a fost desemnată singura firmă înscrisă în cursă, CIP Avantaj SRL din Tulcea, care s-a angajat să ducă la bun sfârşit contractul cu doar 79.297,76 lei, fără TVA, în condiţiile în care Curtea de Conturi estima valoarea serviciilor la 126.000 de lei. Firma de curăţenie reprezentată de Ciprian Grigore Pericleanu a raportat pentru anul 2018 o cifră de afaceri de peste 6,2 milioane de lei şi un profit net de 800.000 lei, cu 159 de angajaţi. Afacerile CIP Avantaj SRL au crescut de la un an la altul din 2013 până în prezent: 470.000 lei în 2013, 965.000 lei în 2014, 1,6 milioane lei în 2015, 3 milioane lei în 2016 şi 5,3 milioane lei în 2017. Iar anul de referinţă 2013 are o explicaţie simplă: a fost ultimul în care Ciprian Grigore Pericleanu a mai deţinut funcţii publice.

Contract de la Primăria Constanţa

Contrabasist de profesie, Pericleanu a fost consilier local PNL în Tulcea, unde a şi candidat la primărie, iar în 2012 a fost declarat incompatibil de către ANI după ce s-a constatat că făcea afaceri cu oraşul care îl plătea şi ca ales local. În 2013, liberalul tulcean era numit preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Compania Naţională de Radiocomunicaţii Navale Radionav SA Constanţa. După ce a scăpat de grija demnităţilor publice, firma lui Pericleanu a prins contracte importante la stat, unul din cele mai mari fiind primit anul trecut de la Primăria Constanţa, care i-a plătit aproape 3 milioane de lei pentru închirierea de şoferi necesari transportului de personal al primăriei.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TREBUIA SA FIE DIN START, CUM A SI FOST DE FAPT, O COMPANIE EXCLUSIV DE STAT, SAU MILITARIZATA, FIIND UN OBIECTIV STARTEGIC ETC... restul sunt baliverne fanarioto-romano-capitaliste....te intrebi, ce face statul cu un asa obiectiv !? ALO DNA-ul? sesizati-va fratilor o data !!!!
0
0
Manaila-proasta
0
0
Credeam ca am sa vad un sef ajuns la munca de jos ! Titlul articolului m-a indus in eroare !
4
0
Curtea de "M"onturi este cea mai toxica institutie de control a Statului roman. Personaje precum Manaila Mirela sau mai nou angajata Crudu Luminita-venita de la ANAF, precum si multe alte "genii in ale controlului" distrug institutii si oameni. Curtea prin Camerele de "M"onturi i-au pus pe angajati sa dea bani napoi ca "cica" sunt nelegali. Acesti auditori sunt slugi ai neobolsevicilor care inca ne conduc. Vezi si reclama PZD-ista de mai sus.
4
0
Pai asa s-a dus dracului pe apa sambetei RADIONAV C-ta de au facut PSDragnea memorandum sa desfiinteze Radionav i 2019. Noroc ca n-a ajuns la aprobare in Guvern. Probabil ca tante VEORICA s-o fi gandit sa mai analizeze desfiintarea Radionav. Ce-or avea cu Radionav oare? Murgeanca aia este mare sustinatoare probabil. Asa-i cand esti ruda cu Dumnezeu! Sa-l intrebe Curtea aia imbecila de la C-ta si pe Stanculescu ce a facut cu Radionav. Ce faci DNA-ule? Dosare politice si atat? Dosare comandate de cel care e la putere nu-i asa?
2
0
In toata tara se practica contracte directe de la primarii acolitilor sai ,care de fapt si primarul are de castigat prin paraindarat s-au face parte din acea firma sub anonimat.DNA nu vrea sa inteleaga ca se fura cu acte in regula,mai ales contabila si viceprimarul sunt cei care ar trebui sa dea si ei cu subsemnatuii, deoarece nu sunt straini de cea ce se intampla cu aceste contracte directe achitate favoritilor primarului.Dar cine sa se ia cu primarul la trante ?
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614