REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un HOȚ a fost PRINS după ce A VRUT să fie PRIETEN pe FACEBOOK cu VICTIMA

Un HOȚ a fost PRINS după ce A VRUT să fie PRIETEN pe FACEBOOK cu VICTIMA

Replica API 22 noiembrie 2021 | 00:01 6842

Ciprian Tarnaruțchieste cunoscut cu antecedente penale, iar în ultimul dosar este acuzat că sustras două telefoane mobile, un Huawei și un Iphone, dintr-un magazin, provocând un prejudiciu de 3 000 de lei. Furtul a avut loc într-un magazin, Junior Shop din municipiul Constanța, de pe bulevardul Tomis, Ciprian luând telefoanele de pe tejghea. Însă, din categoria râsul - plânsul, inculpatul i-a cerut apoi prietenia pe Facebook vânzătoarei. Aceasta l-a recunoscut și l-a dat pe mâna Poliției.

Ciprian Tarnaruțchi este un cunoscut al oamenilor legii, fiind un client al pușcăriilor încă din anii 2009-2010. Faptele au fost felurite, fiind încarcerat fie pentru furt, fie pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos sau pentru conducere sub influența alcoolului. De data aceasta, bărbatul a ales să fure 2 telefoane mobile dintr-un magazin cu haine pentru copii, mai exact Junior Shop. Astfel, profitând de neatenția vânzătoarei și solicitându-i mai multe articole de îmbrăcăminte pentru a-i distrage atenția, inculpatul a furat cele două telefoane mobile de pe tejghea. Ulterior, acesta a reușit să vândă un telefon cu 200 de lei iar pe celălalt l-a aruncat pentru că era blocat.

Inculpatul era beat când a furat telefoanele

Greșeala pe care hoțul a făcut-o a fost că, la câteva zile după furt, a vrut să fie prieten pe Facebook cu vânzătoarea, aceasta recunoscându-l după poza de profil și anunțând poliția care l-a reținut pe Ciprian Tarnaruțchi. Fiind audiat în calitate de suspect, inculpatul a recunoscut comiterea faptei precizând că se afla în stare de ebrietate la momentul comiterii infracțiunii, iar după sustragerea bunurilor a obținut suma de 200 lei pentru telefonul mobil marca Huawei iar telefonul marca Iphone l-a aruncat deoarece era blocat prin intermediul ICloud.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au reținut, în ceea ce privește împrejurările și modul de comitere a faptei, sustragerea unor bunuri dintr-un magazin, profitând de neatenția persoanei vătămate, sunt aspecte ce relevă o îndrăzneală ridicată a inculpatului, care a acționat fără teamă de a fi surprins de personalul magazinului sau de camerele de supraveghere. Motivul săvârșirii infracțiunii, raportat la nivelul de educație și starea materială și socială a inculpatului, pare a fi dorința de a obține venituri facile, în contextul lipsei unui loc de muncă ori a unei pregătiri profesionale ori educaționale.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea inculpatului la 1 an de închisoare, prin sentința din 11 noiembrie 2021. Având în vedere că infracțiunea dedusă judecății este concurentă cu infracțiunile pentru a căror săvârșire inculpatul a fost condamnat, în urma contopirii pedepselor Ciprian Tarnaruțchi va executa pedeapsa de 4 ani, 6 luni și 231 zile închisoare. Decizia nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adica dupa mintea excrementului vanzatoarea trebuia sa fie si cu banii luati.
6
1
L.barul a dat de poze xxx pe telefonul proprietarei si a zis ca i le-a lasat lui special. Greu cu bautura...
4
2
0799.383.559 si 0733.601 599 intra pe olx si sparg conturi la banci.
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367