REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un HOŢ de SEIFURI, prins pe baza PROBELOR BIOLOGICE, după ce s-a tăiat la MÂNĂ

Un HOŢ de SEIFURI, prins pe baza PROBELOR BIOLOGICE, după ce s-a tăiat la MÂNĂ

Replica API 26 ianuarie 2021 | 15:17 1496

Anton R. a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat după ce, împreună cu alte două persoane au pătruns prin tăierea lanțului de la poarta de acces, în curtea unei societăți și, ulterior, prin forțarea a două uși de acces, în depozitul de mobilă, de unde au sustras o casă de bani tip „seif”, prejudiciul cauzat fiind de 2.500 lei.

Cum s-au petrecut faptele

Inculpatul Anton R. însoțit de persoanele necunoscute au ajuns în fața porții de acces în curtea unde are sediul persoanei vătămate, iar o persoană necunoscută din grupul acestuia a tăiat cu un clește tip gură de lup, lanțul care asigura poarta de acces, după care au pătruns cu autoturismul în incintă deplasându-se în zona sediului persoanei vătămate. În continuare aceştia au mers la ușa de acces în hala unde se afla sediul persoanei vătămate, iar o persoană din grupul acestuia a forțat ușa de acces la nivelul sistemului de închidere după care toți au pătruns în interiorul halei deplasându-se către biroul persoanei vătămate. Aici, inculpatul și celelalte persoane necunoscute au forțat ușa de acces în birou, spărgând geamul acesteia și panoul din partea inferioară, pe care l-au lovit cu picioarele, după care au pătruns în interior unde au identificat casa de bani. În urma spargerii geamului de la ușa de acces în birou, Anton R. a suferit o leziune la membrele superioare, fapt ce a condus la declanșarea unei sângerări semnificative, iar mai mulți stropi de sânge au ajuns pe podea și pe fragmentele de sticlă ce proveneau de la geamul spart al ușii de acces în birou. Inculpatul și celelalte persoane necunoscute au smuls din podea casa de bani și au transportat-o prin târâre către rampa exterioară a halei unde a trântit-o la pământ și au încărcat bunul sustras în autoturismul cu care veniseră și care a fost introdus în curte în momentul în care aceștia au scos casa de bani din hală. În interiorul casei de bani nu se aflau bunuri de valoare ci doar acte.

Cum a fost prins inculpatul

În urma efectuării activității de cercetare la fața locului, au fost ridicate, printre alte urme, un fragment de sticlă ce purta urmele unor stropi de culoare brun roșcată, cu aspect de sânge, fiind prelevate probe biologice din acestea. Prin raportul de constatare criminalistică s-a concluzionat faptul că profilul genetic al inculpatului este identic cu profilul genetic obținut prin genotiparea urmei.

Instanţa a decis condamnarea lui Anton R. la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În final, contopeşte pedeapsa de 2 ani cu alte trei pedepse anterioare, inculpatul urmând a executa 4 ani şi 6 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108