REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Un individ din Cumpăna a ajuns la închisoare din propria-i prostie!

Un individ din Cumpăna a ajuns la închisoare din propria-i prostie!

Replica API 5 februarie 2020 | 00:00 234

S-a sustras de la munca în folosul comunității, obligație ce i-a revenit în urma unei condamnări cu suspendare pentru furt, iar acum a ajuns în spatele gratiilor. Vorbim despre un tânăr din Cumpăna care, deși a fost iertat de magistrați, după ce a dat spargerea la o societatea din localitate, păgubind-o cu 5 000 de euro, nu a profitat de șansa care i-a fost dată și a refuzat să presteze muncă în folosul comunității.

Munca neremunerată în folosul comunităţii este o pedeapsă aplicată pentru săvârșirea unor fapte rele, care se califică ca infracţiuni sau contravenţii. Luând în consideraţie toate aspectele faptei săvârșite și personalitatea celui care le-a săvârșit, judecătorul consideră că persoana nu este periculoasă pentru comunitate și nu este necesar să fie condamnată la închisoare, dar trebuie să lucreze în timpul liber, la locul de trai, fără plată. Acesta este și cazul unui individ din Cumpăna, trimis în judecată pentru furt și condamnat la 1 un an cu suspendarea și la prestarea unei munci în folosul comunității pe o durată de 60 de zile, fiind nominalizată Primăria/Consiliul Local Cumpâna și Direcția de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Cumpăna, ca și instituții în cadrul cărora obligația poate fi executată. Deși i s-a atras atenția asupra consecințelor nerespectării măsurilor de supraveghere și obligațiilor impuse și ale săvârșirii de noi infracțiuni în c ursul termenului de supraveghere, el nu le-a respectat. Potrivit raportului de evaluare întocmit de Serviciul de Probațiune Constanța rezultă faptul că, pe perioada supravegherii sale, nu și-a îndeplinit obligația prestării muncii neremunerate în folosul comunității, deși atât consilierul de probațiune, cât și reprezentantul primăriei în beneficiul căreia trebuia prestată obligația au făcut demersuri pentru mobilizarea acestuia, fiindu-i emis și un avertisment de către serviciul de probațiune. Din același raport mai rezultă că a înregistrat întârzieri și cu ocazia prezentărilor sale la întrevederile ce i-au fost fixate în cadrul programului de supraveghere. În acest context, instanța a admis sesizarea formulată de Serviciul de Probațiune Constanța și a dispus revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an închisoare, pedeapsa urmând să fie executată în regim de detenție.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niciodata nu trebuie sa muncesti pentru javrele astea comuniste! HUOOOO! Cine munceste ori e prost ori nu gandeste!
1
0
nu a dat drepul la salubrizare
1
0
Miscare strategica .acum sta la caldura ..manaca si bese toata ziua. Fara munca
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212