REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un MACARAGIU din CONSTANȚA, cu APUCĂTURI de INTERLOP, face CONTRABANDĂ

Un MACARAGIU din CONSTANȚA, cu APUCĂTURI de INTERLOP, face CONTRABANDĂ

Replica API 24 noiembrie 2021 | 22:02 47738

ANCHETĂ!

ANCHETĂ!

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, care este angajat ca macaragiu în Portul Constanța, se pare că trăiește după propriile reguli. Bărbatul a fost condamnat, în trecut, la închisoare cu suspendare pentru infracțiuni la regimul vamal, făcând atunci un acord de recunoaștere cu procurorii. Însă nu s-a lăsat de contrabandă, astfel că anul acesta a fost prins, din nou, în fapt. Mai mult decât atât, Ștefan Chiriac, pentru că despre el este vorba, ar fi trecut și la fapte violente, pe numele său fiind eliberat un ordin de protecție. Se pare că ar fi amenințat cu moartea o persoană.

Prin anul acesta în timp ce făcea contrabandă cu țigări

Fapta de anul acesta a lui Ștefan Chiriac se referă la faptul că, la data de 2 noiembrie a.c., polițiștii de la transporturi maritime s-au sesizat cu privire la faptul că, într-o dană a Portului Constanța, un bărbat încărca mai multe baxuri cu țigarete. În urma verificării autoturismului, fiind vorba de Skoda din imagini, polițiștii au identificat 12 baxuri a câte 50 de cartoane (120.000) de țigarete netimbrate, pentru care persoana în cauză nu deținea documente de proveniență. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform Legii 86/2006. Bunurile menționate, cu o valoare de aproximativ 150.000 de lei, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării.

Ștefan Chiriac a fost pus sub control judiciar.

Specializat în contrabandă și în 2017: ținea țigările în garaj, la CET

Așa cum e precizat mai sus, Chiriac nu este la prima abatere. Potrivit anchetatorilor, în 2017 au avut loc percheziții domiciliare și interceptări, într-un dosar ce-l viza direct.

În baza mandatului de percheziție domiciliară nr. 108 din data de 24.03.2017, la data de 28.03.2017, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat o percheziție domiciliară în locuința lui Chiriac, și, în garajul, dependința locuinței, prilej cu care au descoperit mai multe cantități de țigarete. Referitor la proveniența țigărilor de contrabandă descoperite în locuința și în garajul inculpatului, acesta a declarat cu prilejul audierii sale în calitate de inculpat la data de 16.10.2018, că pe la sfârșitul lunii martie 2017, fiind fumător, a fost încântat de oferta făcută de o persoană care vindea țigări în zona Poarta 6 și astfel a cumpărat de la aceasta trei cartoane cu țigări, pe care le-a adus în dormitorul locuinței sale. După care s-au mai întâlnit în zona CET, acolo unde locuiește, și a mai luat o cantitate de țigarete. În dosar au avut loc și interceptări.

Acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, fiind condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Ordin de Protecție: Zicea că a angajat bătăuși să-mi ia gâtul

De asemenea, pe 10.11.2020, pe numele lui Chiriac a fost emis un ordin de protecție. Potrivit celor discutate în instanță la acea dată, se pare că este vorba despre faptul că Ștefan Chiriac i-ar fi făcut zile fripte fostului ginere. ”Precizează că agresorul este foarte supărat pe el pentru că a îndrăznit să divorțeze de fiica lui și l-a amenințat de nenumărate ori personal și la telefon că îi va lua gâtul, că va pune bătăuși să îl bată și i-a spus că nu va mai avea o viață normală. Arată că, la data de 20.10.2020, în jurul orei 16:00, a coborât din apartament să se deplaseze către grădinița fiicei acestuia, iar pârâtul îl aștepta, a venit în fugă către acesta și i-a spus că a angajat bătăuși care îi vor lua gâtul și că ar trebui să plece din Constanța. Precizează că îi este foarte frică de pârât, întrucât acesta face parte dintr-un grup infracțional, fiind traficant de țigări”, se arată în documentele redactate în urma procesului din instanță.

Astfel, la acea dată, a fost emis un ordin de protecție pe o perioadă de 3 luni.

Acum, Ștefan Chiriac este cercetat, din nou, pentru contrabandă.

Detalii aici: DOSAR PENAL în PORTUL CONSTANȚA! Un bărbat a fost ÎNCĂTUȘAT!

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Frontiera si pilotii fac contrabanda pe zi de 10 ori mai mult cat face Fane asta intr-un an.
4
0
Este scumpa bara asta, e timbrata deci sigilata!
10
0
Cumpar bara fata completa cu grile si proiectoare Octavia 3,ca in imagine. Nu veniti cu preturi de reprezentanta ca la baiatul nu e loc!
10
4
Fane Smen ce zici ma? Tot pe la USA o arzi? Da si tu un carton pana la salariu.
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218