REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un milionar din Cernavodă decontaminează Centrala Nucleară. Printre sarcini, colectarea deșeurilor radioactive

Un milionar din Cernavodă decontaminează Centrala Nucleară. Printre sarcini, colectarea deșeurilor radioactive

Replica API 7 mai 2019 | 00:34 355

Contracte uriaşe cu statul

Contracte uriaşe cu statul

Firma unui milionar din Cernavodă, care a cochetat la un moment dat și cu politica, a primit încă un contract cu opt cifre pentru decontaminarea Centralei Nucleare. Societatea specializată în construcții a afaceristului politician este celebră pentru zecile sale de contracte cu statul și în special cu centrala nucleară, de la care a încasat numai în ultimul deceniu circa 130.000.000 de euro,

Societatea Națională Nuclearelectrica SA a atribuit pe 23 aprilie 2019 un contract privind ”servicii de decontaminare și menținere a condiției materiale în spațiile tehnologice ale CNE Cernavodă”, în urma unei licitații declanșate pe 9 februarie 2019. Potrivit documentației de atribuire, firma câștigătoare trebuie să presteze servicii dintre cele mai complete, de la tăiat arbuști, la spălat pe jos, aspirat în birouri și de la deszăpezit la colectarea deșeurilor radioactive.

În ce constă contractul

Astfel, ”Serviciile ce fac obiectul achiziției constau în:

A) Servicii de decontaminare în spațiile tehnologice CNE Cernavodă

- decontaminare scule / echipamente / pereți / pardoseli din zona radiologică

- decontaminare piese/echipamente/scule în centrul de decontaminare și/sau în zonele special amenajate

- colectare deșeuri (solide/ lichide apoase) radioactive rezultate din activitățile de decontaminare.

Deșeurile rezultate în urma activității de decontaminare vor fi colectate și predate de către Prestator grupării specializate a Achizitorului

- curățenie birouri-holuri-camere tehnologice: aspirat/spălat pardoseli, curățat geamuri interior, curățat/ șters mobilier, curățat/ șters echipamente, aspirat scaune, aspirat/șters structuri metalice, colectare deșeuri și transportul la centrele satelit de colectare, pe categorii

- curățenie și igienizare grupuri sanitare : gresie, faianță, obiecte sanitare, asigurare consumabile, colectare deșeuri

- golirea recipientelor destinate colectării selective a deșeurilor amplasate, în birouri, holuri, grupuri sanitare

B) Servicii de menținere a condiției materiale în spațiile exterioare clădirilor aferente U1 și U2 CNE Cernavodă

- Întreținere spații verzi (tuns, udat, ierbicidat, însămânțat, fertilizat, plantat arbuști, toaletat arbuști, toaletat copaci, tăiat copaci și arbuști uscați)

- Întreținere căi de acces (măturat manual și mecanizat, colectat deșeuri din coșuri și transportat la centrele satelit de colectare)

- Deszăpezire căi de acces, parcări și căile de acces la echipamentele de pe acoperișurile clădirilor (îndepărtare zăpadă, împrăștiere material antiderapant, îndepărtat zăpada, încărcat și transport la 1 km zăpada - manual și mecanizat )

- Întreținere / curățenie locuri de fumat (spălat pardoseli, curățat pereți și geamuri, golit scrumiere, colectare și transport la centrele satelit deșeuri pubele )

- Curățat canale pluviale / canale trasee electrice (ridicat capace, curățat, reașezat capace)

- Întreținere și exploatare sisteme de evacuare ape subterane U3-U5 (exploatare pompe, integritate traseu de evacuare – țeavă sau furtun)”.

Contracte de 130.000.000 de euro

Câștigătoare a fost desemnată celebra General Concrete Cernavodă SRL, care va primi pentru serviciile sale 17.104.894,8 lei, fără TVA. Valoarea maximă estimată inițial a contractului era de 20.747.340 lei. Firma din Cernavodă este unul din cei mai vechi colaboratori ai centralei nucleare. Compania deţinută de milionarul Valentin Popescu, cel care cocheta la un moment dat şi cu politica din Cernavodă, ca şi candidat la primărie, a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 38.272.683 lei şi un profit net de 611.963 lei, cu 333 de angajaţi, precum şi datorii de 37.369.553 lei. De-a lungul timpului, General Concrete a primit de la Nuclearelectrica contracte în valoare de circa 130.000.000 de euro.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt o penala si sunt mandra
4
3
O firma serioasa, cu afaceri cinstite. Un exemplu pentru toate putorile rupte in cur care nu sunt in stare decat de onanie politica pe net.
4
2
Cel mai smek e Adi Iofcea !
0
4
Eu sunt informator , cu "ei" fac gratare,beau una mica la umbrelute sa prind curaj, sa fac taxi pirat pe centru in Cernavoda cu tinikeaua de opel plin de rugina,munca cinstita nu e de mine,sunt hot,turnator si puturos,un jeg de "om"!
4
3
edilule se apropie sfarsitul , lumea e satula de mizeriile tale
7
4
Suflu in obiectele contaminate si se decontamineaza asa cum stingi focul.Adevarul e ca ar trebui sa cunoasca toata lumea unde este depozitul pt.materialele alea altfel poate sa le arunce in canal sau cine stie unde si sa zica sunt depozitate in siguranta dar e secret nu va putem spune unde.
1
0
si ce face hotul popescu cu obiectele contaminate ??? Ca alea radiaza cel putin zece mii de ani !!! In curul cui le baga ??? Muie dragnea infractorul, muie pesede !!! Cu cacat !!!
7
2
Etcu petru alias Renzo ZNR si concubina lui florentina paros alias floriy coafeza de meserie si paravan financiar pt bani furati din conturi le bancare de catre escocul etcu petru bani pe care ai transforma in bit coin ca sa se piarda urma
2
0
Ce frumos suna stirea:decontaminarea CNE!Eu am lucrat un an si jumatatea la jegurile astea de oameni,pe salariul minim pe economie.Asa s-au ajuns,asa au devenit milionari,prin asuprirea salariatilor,prin batjocura,prin nesimtire si aroganta iar contractele,le castiga tot prin spaga,jocuri politice si mafia din PSD.De-asta a ajuns tara aia de rahat,de-aia dam inapoi,in loc sa mergem inainte!Tot sistemul este corupt,pana la cel mai inalt nivel si greu ne vom vindeca de aceasta boala!Sa fii cinstit in Romania,sa muncesti si sa incerci sa duci o viata normala,a devenit o anomalie,o nebunie!
11
2
Primarul o fute pe coarda blonda a lu Alecu
12
5
diano stai cuminte ca esti expirata . de actualitate la curul lui neacoita e proasta de nevasta-mea.
13
4
Nu mai e dienuta muci e alexuta
10
4
ba voi sunteti prosti!!!? 130 de milioane de euro
4
0
Neacoita primarule tu cand devii milionar ca sa i ti mai lustruiesc fooduliile !
13
8
La aceasta suma vine si paraindaratul..
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614