REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un nou incident pe calea ferată; locomotiva unui tren a deraiat

Un nou incident pe calea ferată; locomotiva unui tren a deraiat

V.C. 28 martie 2023 | 12:34 5995

Locomotiva unui tren încărcat cu cărbune a deraiat în Vâlcea. Incidentul s-a petrecut la o zi după ce Sorin Grindeanu a ţinut o conferinţă pe tema infrastructurii feroviară.

Un nou incident pe calea ferata; locomotiva unui tren a deraiatFoto cu rol ilustrativ

La trei zile de la accidentul din gara Galaţi, unde o femeie şi-a pierdut viaţa după ce o locomotivă scăpată de sub control a lovit un vagon de călători, un nou incident s-a produs pe căile ferate româneşti. Locomotiva unui tren de marfă a deraiat marţi dimineaţă, în judeţul Vâlcea.

Trenul avea 25 de vagoane şi era încărcat cu cărbune

Traficul feroviar a fost blocat pe ruta Băbeni-Alunu după ce a deraiat locomotiva. Potrivit surselor Club Feroviar ar fi vorba de trenul 60566 circulând de la Alunu la Băbeni, între Berbești și Popești, , iar linia ar fi una destinată doar transportului de mărfuri.

„La data de 28 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Transporturi Feroviare Vâlcea au fost sesizați cu privire la faptul că, pe ruta Băbeni-Alunu, la km 22+020 de metrii, o locomotivă aflată în urma unui tren de marfă, compus din 25 de vagoane, încărcate cu cărbune,  a deraiat de la o osie”, a transmis Biroul Județean Poliție Transporturi Feroviare Vâlcea.

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au stabilit că cele sesizate se confirmă, fiind  constatate însă doar pagube materiale. În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului feroviar.

Este al treilea incident feroviar care are loc în România în doar 15 zile, pe 13 martie un marfar încărcat cu maşini fiind lovit de un tren de pasageri, în apropiere de Roşiori de Vede. De asemenea, este binecunoscut incidentul de sâmbătă, 25 martie, din gara Galaţi, soldat cu un mort şi trei răniţi.

După incidentul de la Galaţi a ieşit într-o conferinţă de presă şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a semnalat deficienţele din sectorul feroviar. “În folosinţă, CFR Călători are cam 40% din locomotive, deci undeva în jur de 400 şi ceva şi tot cam atâtea vagoane, deci tot cam 40%, vreo 900 şi ceva.

Faptul că nu s-a investit zeci de ani în CFR, că n-au existat sume care să acopere nevoile din zona CFR, ne-au dus într-o situație nefericită. Asta este consecința a zecilor de ani de subfinanțare”, a acuzat ministrul transporturilor.

Totodată, Sorin Grindeanu a mai fost întrebat câte accidente feroviare au avut loc în ultima lună. “Incidente feroviare sunt foarte dese şi acest lucru îl ştiţi. Din fericire, sunt fără victime. O companie dacă vrem să o aşezăm pe baze corecte, asta s-a reproşat ani de zile, că nu se aplică legea 109 la companiile de stat.

Am făcut acest lucru şi aşa cum ştiţi acest Consiliu de Administraţie selectat pe legea 109 că este în plin proces de a selecta un nou director general. Domnul Preoteasa (n.r. – directorul CFR Călători ) nu are în acest moment mandat de patru ani, conform 109. Singurii care au mandat pe 109 în acest moment sunt cei din Consiliul de Administraţie. Atributul Consiliului de Administraţie este să selecteze un nou director general pe următorii patru ani pe legea 109”, a mai spus Grindeanu.

Ce spun reprezentanții CFR Marfă

”CFR Marfă informează că în această dimineață pe raza Punctului de Lucru Craiova, între stațiile Berbești si Popești (jud.Vâlcea) a deraiat de prima osie locomotiva care împingea un ansamblu format din 25 de vagoane al trenului nr. 60566. Trenul transporta cărbune pe relația Alunu - Băbeni.

La fața locului au intervenit autoritățile abilitate, inclusiv Garda de Mediu, având în vedere faptul că rezervorul locomotivei deraiate s-a spart. O parte din conținutul acestuia s-a deversat. La fața locului, au intervenit cu absorbant biodegradabil, respectiv cu substanțe chimice de neutralizat pentru limitarea impactului asupra mediului şi prevenirea extinderii poluării.

Menționăm că nu au fost înregistrate victime. Circulația în zonă este destinată numai transportului feroviar de marfă. Transportul de călători nu este afectat. Cauzele producerii accidentului vor fi stabilite ulterior de către Agenția de Investigare Feroviară Română-AGIFER.

La prima constatare o posibilă cauză este o defecțiune tehnică la un vagon care a angrenat deraierea locomotivei care împingea trenul.”, au transmis reprezentanții CFR Marfă.

UPDATE: Locomotiva deraiată în această dimineață a fost repusă pe șine. În prezent circulația a fost reluată pe această linie de cale ferată dedicată exclusiv transportului de marfă.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cam multe ,,coincidente" cu locomotivele astea in ultima vreme!Pacat ca exista victime,dar cineva parca incearca sa ,,dea la temelie" altcuiva,persoana sau partid! Teoria conspiratiei,asta e!
2
4
Fără număr pentru toate ciorile mele
3
1
Hotzerland tara politrucilor romani. De ce ne mai dati aceste informatii.Ministerele fierb vine vacanta de Pasti se pregătesc primele uriase tara merge bine curge numai lapte si miere .Domnii isi anunta amantele in ce locuri exotice vor merge.De tara se ocupa dupa Pasti .
7
0
si este la fel de hot ca toti ministrii care au fost la transporturi pana acum. Totul ar fi fost in ordine daca nu se fura masiv. Mwie cu kkt la toti hotii !!!
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102