REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Un pensionar, condamnat la plata unei amenzi, a ajuns în închisoare pentru că nu a respectat decizia instanţei!

Un pensionar, condamnat la plata unei amenzi, a ajuns în închisoare pentru că nu a respectat decizia instanţei!

Replica API 14 iunie 2019 | 00:00 228

Nu a vrut să presteze nici muncă în folosul comunităţii

Nu a vrut să presteze nici muncă în folosul comunităţii

Un pensionar condamnat în 2017 pentru loviri şi alte violenţe la plata unei amenzi în valoare de 1200 va sta după gratii 4 luni pentru că nu a respectat decizia instanţei. Şi, nu pentru că nu ar fi avut venituri. Mai mult, condamnatul trebuia să presteze şi muncă în folosul comunităţii, însă a refuzat să pună în aplicare sentinţa.

În 2017, Constantin C. a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1200 lei pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe prev.de art.193 alin.(1)/Cod penal. Decizia a rămas definitivă prin neapelare. Persoana condamnată a primit personal plicul ce conținea minuta pronunțată, astfel încât nu există nici un dubiu că acesta își cunoștea obligația de a plăti amenda penală. Persoana condamnată nu a formulat o cerere de eșalonare a plății amenzii penale. Conform adreselor primite la dosar, figurează cu un apartament situat în orașul Ovidiu, nu figurează cu un contract de muncă activ și nu a beneficiat de ajutor social. Din adeverința de venit emisă pentru anul 2017 reiese că persoana condamnată a beneficiat de venituri obținute din pensie. Instanța a citat persoana condamnată, inclusiv cu mandat de aducere, dar acesta nu s-a prezentat la judecată.

Potrivit legii, dacă o persoană condamnată, cu rea-credință nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea. Instanța a observat că pensionarul a obținut venituri după condamnarea sa, putea să achite o parte din amenda penală sau să solicite eșalonarea plății acesteia. De asemenea, instanța are în vedere conduita procesuală a persoanei condamnate, care nu s-a prezentat și a manifestat dezinteres față de situația sa juridică. Persoana condamnată nu și-a manifestat acordul pentru a presta o muncă neremunerată în folosul comunității, astfel încât pedeapsa amenzii penale a fost înlocuită cu pedeapsa închisorii. Fapt pentru care Judecătoria Constanţa a admis, în martie, sesizarea Biroului de executări penale din cadrul Judecătoriei Constanţa, iar magistraţii au înlocuit pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1200 lei cu pedeapsa de 120 zile închisoare . Pedeapsa se va executa în regim de detenție. Condamnatul a depus ocntestaţie împotriva deciziei, însă prea târziu. Tribunalul a respins contestaţia condamnatului luni, 10 iunie, aşa că decizia a rămas definitivă.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tov. Dracnea, a furat aceasta tara..are palate,vile,multe proprietati necunoscute...si are o condamnare de...k...a..ka..t...iar acest muritor de rand pente cativa lei,face puscarie..sa ne fie rusine...din acest motiv,tinerii pleaca pe unde apuca...rusinica..acelora care nu prea gandesc...
1
1
Tara lui papura voda ,toti penalii scapa de prin parlamente si primarii s.a.m.d si romanul de rand pentru o amenda ajunge la inchisoare.Tara masii cu legile lor cu tot!
1
0
Si ne costa intretinerea lui in puscarie in jur de 2700 lei lunar x4 luni: 10.800lei cheltuiti pentru o amenda de 1200 lei. Ar trebui ca judecatorii sa faca obligatoriu cursuri de economie. E mai mare paguba decat beneficiul, 30 zile erau de ajuns.
3
0
bai scarba comunista, o sa te facem noi pe tine sa iubesti pulanul, la canal sa te duci tu lighioana infecta cu toti politrucii din securitate si militie GUNOIULE!
2
1
De ce s-au desfiintat scolile de corectie, de reeducare?
3
1
Decizia corecta era de 6 luni la canal si il faceam sa iubeasca munca. Daca stii si poti sa lovesti inseamna ca esti bun de munca.
1
3
Condamnat pentru loviri si alte violente cu amenda judiciara. In ce tara traim? Pai sa vina la miting si asa nu are JANDARMERIA probe pentru 10 august. Si pe vremea comunistilor era la fel. Nu avei loc de munca intrai la zdup.
5
2
era un pesedeu iesit la 45 de ani la pensie
6
1
Este rusinos ca un pensionar sa ajunga la inchisoare pentru neplata unei amenzi. Se putea proceda la o executare silita.
9
2
De ce nu spuneti si ce valoare avea pensia,cumva era pensie sociala de 650 de lei iar munca in folosul comunitatii sa se faca la spatii verzi sau gunoaie pt ca in alte locuri fac doar smecherii? Cand se aplica pedeapsa privativa de libertate,atunci cand reprezinta un pericol pentru societate si indreptarea persoanei necesita un regim privativ de libertate!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272