REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Un politician de top din Germania vorbește despre un război nuclear

Un politician de top din Germania vorbește despre un război nuclear

Replica API 23 iulie 2022 | 10:37 616

Germania ar trebui să contribuie la costurile implicate de arsenalul nuclear al Franţei, în condiţiile în care ameninţarea unui război nuclear cu Rusia planează asupra Europei, a afirmat politicianul veteran german Wolfgang Schaeuble, într-un interviu publicat sâmbătă în Welt am Sonntag, transmite Reuters.

Wolfgang Schaeuble

'Acum când complici ai lui Putin ameninţă zilnic cu o lovitură nucleară, un lucru este clar pentru mine: avem nevoie de descurajare nucleară la nivel european de asemenea', a spus Schaeuble, fost ministru de finanţe şi membru al parlamentului german timp de cinci decenii, informează Agerpres.

Franţa are astfel de arme, a amintit el, adăugând că, 'în interesul nostru propriu, noi, germanii, trebuie să facem o contribuţie financiară la forţa nucleară franceză în schimbul unei descurajări nucleare comune'.

Politicianul conservator, care a fost multă vreme un susţinător pasionat al integrării europene, a devenit un nume cunoscut în timpul crizei datoriilor din zona euro în 2012, când admiratorii au salutat în el un gardian al rigorii fiscale, iar oponenţii l-au acuzat că impune o austeritate dăunătoare Greciei şi altor state îndatorate.

Întrebat dacă propunerea sa ar da Berlinului un cuvânt de spus în ce priveşte folosirea armelor nucleare, Schaeuble a spus că Franţa şi Germania ar trebui să ajungă la un acord ca vecini şi parteneri în NATO.

Invazia Rusiei în Ucraina a declanşat cea mai gravă criză în relaţiile dintre Moscova şi Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962, când mulţi s-au temut că omenirea se afla în pragul unui război nuclear.

Franţa - unul din cei trei membri NATO care deţine arme nucleare, alături de SUA şi Marea Britanie - are în arsenalul său în jur de 300 de focoase nucleare, potrivit Institutului internaţional de cercetări în domeniul păcii (SIPRI), de la Stockholm, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se stie ca s-au inteles dinainte, sa imparta Ukraina in doua, dupa care americanii sa instaleze Nato in Ucraina de Vest, iar rusii sa inarmeze jumatatea cealalta. Se repeta razboiul Coreean, cand s-a impartit Coreea in Sud si Nord.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272