REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Un sens giratoriu este mărul discordiei pentru locuitorii din Năvodari. Acuză autoritățiile de INCOMPETENȚĂ

Un sens giratoriu este mărul discordiei pentru locuitorii din Năvodari. Acuză autoritățiile de INCOMPETENȚĂ

Replica API 10 octombrie 2017 | 00:00 338

Oamenii sau autoritățiile?

Oamenii sau autoritățiile?

Două accidente rutiere s-au produs în același sens giratoriu situat pe strada Năvodari, din orașul Năvodari, de la începutul lunii și până în prezent. Locuitorii din localitate se plâng de faptul că acel rond este poziționat prost, mai ales că semnele de circulație nu sunt vizibile, iar multe accidente se produc în aceeași zonă. Pe de altă parte, cei doi care au produs accidentele ba sub influența băuturilor alcoolice, ba nu dețineau permis de conducere. Ce este cert este faptul că în jurul subiectului s-a dezlănțuit un adevărat scandal.

Cetățenii din Năvodari sunt foarte revoltați pe faptul că își riscă viața pe străzile din Năvodari din cauza unui sens giratoriu care, pe lângă faptul că este poziționat prost, iar indicatoarele rutiere sunt greu de observat în timp util, dar și găurile și denivelările din șosea le pun probleme chiar și șoferilor experimentați. Noaptea este și mai rău, susțin aceștia.

Pe rețelele de socializare, oamenii acuză autoritățiile de faptul că nu își fac treaba, punându-le viața în pericol. Unii au făcut chiar și glume pe seama faptului că cei care au proiectat sensul giratoriu au făcut un „buncăr” căci două autoturisme s-au făcut praf în bordura acestuia, dar sensul a rămas... neclintit! „Să fim serioși. Sensul nu are nicio treabă cu faptul că unu fără permis a intrat în el, iar altul era băut și la fel a intrat în el”, a scris un bărbat.

O altă persoană vorbește de probleme cu vizibilitatea în sens. „Semnele nu sunt vizibile, mai ales la sensul din imagine... sunt foarte slab reflectorizante, probabil murdare, amplasate prost iar lumina pe care o reflectă se suprapune cu iluminatul de pe margine... am urmărit expres chestia asta... O să incerc să fac un video din mașină in condiții de noapte și o sa vedeți...”, a scris un alt năvodărean.

„Nu contest faptul că sunt prost făcute aceste sensuri însă și șoferii (unii) lasă de dorit atunci când se urcă la volan. Cu toții am mers sau încă mergem pe acea rută atât ziua cât și noaptea și nu ne-am oprit în mod surprinzător pentru a-i testa rezistența. Mai greu este pentru cei care nu cunosc zona/drumul, însă chiar și aceia, dacă nu sunt băuți s.a.m.d, zic eu că circulă astfel încât să aibă timpul necesar pentru evitarea unor astfel de situații”, a punctat o femeie.

Un bărbat de 35 de ani, din Năvodari, la data de 9 octombrie a.c., ora 05.35, a condus un autoturism pe bulevardul Năvodari, dinspre strada Constanței către localitatea Lumina, iar intr-o intersecție, din cauza neatenției, a pierdut controlul direcției și a intrat în coliziune cu un sens giratoriu. Polițiștii constănțeni au stabilit faptul că șoferul, Cristian Ion, se afla sub influența băuturilor alcoolice (0.30 mg/l în aer pur expirat). În cauză a fost întocmit dosar penal.

Acum o săptămână, un alt accident a avut loc în același loc. Potrivit oamenilor legii, totul s-a petrecut la data de 1.10.2017, ora 23.55, când numitul Daniel Băjănaru, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Brăila, a condus un autoturism marca Rover, cu numere de Brăila, pe bulevardul Năvodari din orașul Năvodari, dinspre centrul localității către Lumina, iar la intersecția cu un sens giratoriu a intrat în coliziune cu un ornament de beton. În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto și a unui pasager, un tânăr în vârstă de 26 de ani, domiciliat pe raza județului Galați. Polițiștii au stabilit faptul că respectivul conducător auto nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine-i asta care da in giratorii ?
0
0
ptr toti linge blide pesediste da soferii sunt vinovati dar la fel poate chiar mai mult sunt si proiectantii care ptr 2 lei au s-au descalificat ca oameni si profesionisti si au cacat acele aberatii, acele kitchuri care sunt ilegale si ar trebui nivelate pe loc ptr ca LEGIUTORUL ARE NORME CLARE PRIVIND SEMNALIZAREA TOCMAI PENTRU A LIMITA PIERDERILE UMANE SI MATERIALE INCLUSIV IN CAZUL SOFERILOR BETI, iar acele cacanarii NU RESPECTA NICI UNA, de ex daca cineva intoarce in sens nu i se vede semnalizarea din cauza zidului iar centrarea lor pe drum este inexistenta, sunt pericole si ptr toata
2
0
drumul trebuia facut de firma lui pocora, consilier local si prieten al primarului matei la acel moment. s au platir sin fonduri europene si locale 85% din lucrare dar lucrarea este din start defectuoasa. drumul se surpa, este lipsit de planeitate-deivelari mari, asfaltul e la primul strat. deci s au platit majoritatea banilor dar lucrarea e proasta si la nivel de 35%. Firma lui pocora a intrat chipurile in faliment, dar omul si a facut hotel apropape de malul marii la Navodari. Urmare a nefinalizarii lucrarii Primaria trebuie sa restitue UE banii pe lucrare- foarte multi.si voi, giratorii?
6
1
Cand compari drumurile, semnalizarea si iluminatul acestora, le compari cu cele din Congo sau cu cele din Europa de vest? 30km-h sau nu, recunoaste ca sunt prost semnalizate, iluminate si proiectate. Ca un idiot a intrat cu 100 km-h e una, dar cand sunt 2 asta inseamna ca acest sens giratoriu nu intruneste conditiile minime se semnalizare si iluminare. Ilumineaza-ti creierul cu cerintele codului rutier referitor la presemnalizare si semnalizare daca tot vezi limita de viteza de 30km-h la 100m de intrare in sensul giratoriu pe un drum judetean cu limita de viteza 90km-h. Prostia nu doare.
5
0
Romania este tara sensului giratoriu bine facut.
4
1
Acum nu vreau sa fiu rautacios dar cand suntem prosti dam vina pe infrastructura...nu contest ca n-aveti dreptate dar in opinia mea e vorba de un procent de 30% in privinta infrastructurii si 70% in privinta soferilor care n-au treaba cu '' covrigul''....asa ca in concluzie nu va mai cacati pe voi si recunoasteti ca de fapt de multe ori toate se intampla datorita incompetentei...
10
2
mwue Titi !! Sa mergi tu numai cu 30 la ora toata viata ta !
1
12
Sensuri giratorii ca in Constanta nu mai vezi nicaeri,si asta datorita faptului ca ,cei de la drumuri sunt niste incompetenti,iar pol Rutiera nu exista in acest oras!
3
1
prostu' asta care a facut praf un x6 are bani asa ca la mai multe masini lovite
9
2
Oare toate aceste intersectii giratorii din Navodari spre Lumina si spre Constanta respecta normele de proiectare si sunt aprobate de cei de la drumuri si inspectoratul in constructii?
6
0
Ma doare in pula de primarvsi de locuitorii Navodari ! Am luat banii pe mizeria de drum, imi fac hotel in Depozit ! Imi luati boii de la bicicleta , am fin la Rutiera ....
8
0
Acum nici beat nu mai pot conduce.. ce inseamna asta.. nu am nici carnet macar asa ca dau vina pe autoritati... ce naiba e cu sensul ala acolo?
5
3
Oricum la gaurile care sunt la fiecare giratoriu nu poti merge cu mai mult daca tii la masina
5
0
Ia respectati voi restrictia de 30 km h la intrarea in sens si o sa vedeti ca nu vor mai fi probleme !
23
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218