REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Un SINDICALIST din Educație îl ATACĂ pe Orban

Un SINDICALIST din Educație îl ATACĂ pe Orban

Replica API 5 octombrie 2020 | 20:34 1550

Liderul unui sindicat din învățământ consideră că declarația premierului Ludovic Orban, potrivit căreia profesorii care nu vor să predea online nu mai au ce căuta în sistem, este hazardată: „Nu avem laptopuri, iar conexiunile la internet sunt slabe sau inexistente”.

Declarația premierului Ludovic Orban, care a spus că profesorii ce refuză să predea online vor fi sancţionați, este criticată de liderii sindicali din învățământ, conform Mediafax.

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) din Iaşi, Laviniu Lăcusta, spune că anul acesta este o provocare pentru profesori, mai ales că Ministerul Educației nu a pus la punct toate procedurile, iar lipsurile tehnice sunt multe.

„Eu cred că este o declaraţie puţin cam hazardată şi tranşantă. Probabil sunt şi cazuri izolate de acest fel, la care face referire premierul, dar trebuie văzut şi concret contextul în care vorbim de un profesor care nu intră online. Nu în orice context putem spune că, pur şi simplu, un cadru didactic a refuzat să predea online. Ştiu foarte multe cazuri de colegi care s-au plâns că nu există, din punct de vedere tehnic, suficiente instrumente care să susţină nişte transmisiuni. Să nu uităm. Şcoala, din punct de vedere al pregătirii tehnice, a început foarte prost. Nu avem laptopuri, tablete, sunt foarte multe localităţi unde conexiunile sunt foarte slabe sau chiar inexistente la internet”, a spus Lăcusta.

Potrivit acestuia, Ministerul Educației ar fi trebuit să pregătească din vară acest an școlar.

„În această vară, ar fi trebuit, probabil, ca Ministerul să fi făcut mai multe pregătitri pentru începerea acestui an şcolar. Ne-ar fi trebuit acele coţinuturi pregătite, împachetate astfel încât să poată fi transmise elevilor prin această modalitate online”, a mai spus liderul sindical.

Premierul Ludovic Orban a declarat că profesorii au obligaţia să se adapteze oricărei situaţii.

„Nu pot accepta ideea că există cadre didactice care refuză să-şi exercite profesia şi misiunea. Dacă din 10 ore face numai şase ore, patru ore nu trebuie plătit, iar dacă refuză să predea online, din punctul meu de vedere, nu mai are ce căuta în sistemul de educaţie. Toţi avem conturi de Facebook, ştim ce înseamnă live-uri, cum să nu poţi să te adaptezi să predai online?”, a spus Ludovic Orban, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca sa ajungi profesor, acum cu bunavointa abramburicii- poti cumpara licente la fel ca fff multi politicieni, si ceea ce este interesant, multi nici nu cunosc locatia, de cursuri nu se mai pune problema- ce elevi scoty acesti profesori care nu sunt in stare sa treaca examenele ce le sustin?, cata vacanta au-ce salarii au acum? Sunt impotriva, voebesc din f multe constatari- nu poti sa faci facultate stand acasa, apoi masterate si de ce nu, este la moda- cu plagiat- doctorat. In concluzie acest sindicalist are curajul sa-si puna fluturasul de salariu?
1
7
Inca 5 ani si vom vedea ce vor cadtigatorii politici de azi. Ei au ajuns la putere datorita tampeniei lu Dragnea si si coruptii lui.
2
1
La nivelul de inteligenta al lui LuCovid Organ, nu trebuie sa mai mire nimic din ce scoate pe gura primul somer din lume devenit brusc prim-ministru. Daca insul asta ar avea minime informatii despre Statutul cadrului didactic, cuprins in Legea 1din2011, ar sti ca exista acolo Sect. a 9-a,- Dreptul la securitate al personalului didactic - care precizeaza, prin Art. 272, pct. 3, 4 si 5, ca nicio activitate a cadrului didactic nu poate fi inregistrata sau mutiplicata fara acordul celui care o conduce. Or, invatamantul on-line aduce clar atingere acestui drept al prof. Sindicatele dorm. Bine asa!
13
2
Bogatul nu crede sarmanului. Da l afara lasa l fara munca. Sa moara de foame daca ne critica. Cine nu i cu noi e impotriva noastra. Ori toti sa traim ori toti sa muriti. Astea sunt adevaratele principii pnl plusr. Protectie sociala zero. N am uitat ca nu ati marit alocatiile si pensiile asa cum spune legea. Desi voi nu respectati nimic din legile de protectie sociala aveti pretentia ca altii sa respecte legile fiscale care pun taxe populatiei. Lasa ca ne vedem in decembrie la vot. Si apoi sa te vedem la puscarie impreuna cu haBarna. El si a tras bani din fonduri europene si tu din pandemia cov
13
1
Ca sa ajungi profesor inveti mult,ca sa ajungi premier este suficient nu sa ai educatie si multa carte,ci sa fii ales prin vot. Un premier ca Orban poate ca nici nu intelege ce i se spune din partea unor oameni sanatosi la minte. Iohannis apara din pozitia lui toti ticalosii,de fapt isi apara privilegiile si orgoliile de om mic ajuns pe scaun mare fara nici un merit sau calitati deosebite.Suntem foarte departe de democratiea reala,deocamdata doar se mimeaza pe ici-colo. Mai avem cel putin un secol daca vom mai exista ca natie si nu vor emigra chiar toti cei buni ,pana la mugurii democratiei.
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272