REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Un student îi „mulțumește“ rectorului Dan Marcel Iliescu, printr-o scrisoare, că i-a distrus sănătatea

Un student îi „mulțumește“ rectorului Dan Marcel Iliescu, printr-o scrisoare, că i-a distrus sănătatea

Victor ROTARU 16 ianuarie 2023 | 00:00 7737

Un student în anul I la Drept, în cadrul Universității Ovidius din Constanța, este la cuțite cu conducerea universității pentru că, spune el, s-a îmbolnăvit de scolioză lombară, de vină fiind scaunele dintr-o sală de curs, din sediul vechi al universității, mai exact, cele din Aula de la Bibliotecă. Studentul a transmis și o sesizare rectorului universității, Marcel Iliescu, prin intermediul căreia îi „mulțumește” că a reușit să îi distrugă sănătatea.

Un student din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța este în scandal cu conducerea universității, după ce, spune el, din vina condițiilor de învățare și-a distrus sănătatea. Studentul a declarat, pentru Replica de Constanța, că din cauza scaunelor din cadrul Aulei de la Bibliotecă s-a îmbolnăvit de scolioză lombară.

Aula de la bibliotecă

Prin intermediul unei scrisori, acesta îl înștiințează pe Iliescu, și îi mulțumește ironic, că s-a îmbolnăvit, atrăgându-i atenția față de dotările pe care le are Aula Bibliotecii, fiind neîncălzită și cuprinzând scaune total necorespunzătoare: „Țin să-ți mulțumesc pentru halul în care ai reușit să-mi distrugi sănătatea, oferindu-mi ocazia să înțeleg exact durerile provocate de scolioza lombară, rezultat al incompetenței administrative la care excelezi. Ca să îți fie mai ușor să pricepi: nu ești în stare să asiguri condițiile optime procesului de învățământ, prin obligarea studenților la participarea la cursuri în așa numita aulă a bibliotecii, neîncălzită și dotată cu scaune total necorespunzătoare.

Scaunele aulei

Totul se pare că a pornit de la întârzierea lucrărilor la Corpul B, de la Campus, astfel, Universitatea a fost nevoită să găsească o soluție de mijloc și să îi trimită pe studenții din anul I de la Drept să își țină o parte din cursuri în Aula de la Bibliotecă; studentul cu pricina a declarat pentru Replica de Constanța: „La începutul anului universitar, s-a decis că Aula de la Bibliotecă să fie folosită inclusiv pentru cei din anul I de la Drept. Acel Corp B, care trebuia terminat până în octombrie, nu a fost terminat. În Aula cu acele scaune, în afară de faptul că scaunele nu sunt pregătite pentru cursuri, și sunt subdimensionate, în raport cu media de înălțime, și cu volumul de aer pe care trebuie să-l ofere tuturor participanților în sală. Scaunele ălea creează un disconfort enorm pentru faptul că sunt utilizate 4 ore pe zi. Să stai 4 ore pe un astfel de scaun este o imposibilitate. Un om mai înalt, am totuși 2 metri, să stai pe scaune pentru oameni de 1,6, 1,7 metri, este dificil, ca să îți iei și notițe, acolo unde ai pe ce să-ți iei. Trebuie să te chinui să le ții într-o poziție măsuțele acelea. Oricum ălea se bălăngăne și nu îți asigură un sprijin corect pentru scriere. În afară de asta, o coală A4 nu încape pe o măsuță. Contorsionările acestea la care am fost supus, și eu și colegii mei, au generat o îmbolnăvire pentru care acum fac tratament, pentru care am certificate medico-legale, pentru care urmează ca toată viața să sufăr. Lucrarea de la Corpul B, ar fi terminate, dar nici rectoratul și nici primăria nu au depus nici un fel de diligențe pentru a remedia situația. Am depus și plângere penală împotriva universității.

Sesizarea trimisă rectorului

De asemenea, studentul a depus o sesizare la primărie, în care atrage atenția la faptul că lucrările de reabilitare ale Corpului B s-au terminat de o perioadă bună de timp.

Sesizarea trimisă primăriei

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De cand un student isi tutuieste profesorul, rectorul ca si cum ar fi de o varsta si prieteni de pahar? Scolioza nu se face intr-un an, asa ca dl student a nimerit gresit la medicina daca pune acest diagnostic pe seama frecventarii cursurilor intr-un an. Ce il impiedica sa paatreze o pozitie corecta pe scaun? Grea viata sa stai pe scaun! Sala respectiva chiar daca nu are scaune ergonomice, poseda totusi unele normale. Nu pot sa nu remarc dramatismul de opereta al unui baiat zdravan de doi metri care miorlaie de enormele dificultati pe care le intampina in viata. Incerc sa imi imaginez barbatul care va deveni. Patetic! Ce urmeaza? Reumatismul, discopatia, lordoza, atacurile de panica ( la disectia cadavrelor)? Si toate purtand un nume: Marcel Iliescu. p*****l, dle student!
2
4
Sa s**a p**a toti prostii si proastele de aici care au comentat de maspa pentru ca un om a facut ce a vrut p**a lui. Ce crima a facut, ma pisdelor? V-a futut mamele? Ma pis pa voi ma javrelor. Va place sa fiti injurati ca atlfel va puneati creierul la contributie si nu mai faceati comentarii de cacat. Ne injuram pana cand vreti voi, ca eu frec p**a si alta treaba nu am. Ia sa vad cat o sa comentati ca sa imi bag eu p**a in gura voastra. Muuuuieeee ma
8
3
Ba cretinule, sa nu crezi tu ca Fleming ape scaune naspa, in frig, fara limina mancare si apa si a facut performanta. Cretinule...
10
0
Ba m**e, asta de sub mine, ce p**a mea nu taci ma? ce tot mesteci cacat si jignesti. bagami as p**a in gurata ta. Iti scrie omul frumos si tu injuri. pai injura te cu mine daca esti smecher ca stiu eu sa injur, l****a-miai coaili.
8
2
Incultule mic si stramb au fost si 22 /loc la Drept, vai mama voastra de prapaiditi...
6
6
Mata este badantda in Italia și soouge p**a la bășinoși sa te dai tu mare că ai absolvit la București.cacanarilor de doi bani
2
12
Mai suge o tu frumos lake...La București mai mult de 11 pe loc nu a fost niciodată...Vomiți cărăbuși din auzite.La cacat cu tine mamelucule!!!
2
12
E faptul ca p r o s t i a asta de articol are peste 5000 de vizualizări. Se dă refresh sau cum? Nu pare nimic interesant în articol.
3
2
Ageamiule, eu am absolvit la Bucuresti, tartane, concurenta 18/loc..... nu ca voi dosareilor :)))) de nu stiti sa faceti un acord ca lumea sau sa rezolvati o ecuatie de gradul 2. Intr-o lume fara coruptie, Ovidius nu primea niciodata avize de functionare, ce acreditari...
16
2
Mai suge o și nu mai comenta aiurea.Vulpea când nu ajunge la struguri ...suge poola
1
14
Mizeria asta de Ovidius cum draq isi ia acreditarile?? Cred ca si particularele din tara sunt mai rasarite decat porcaria asta, cadre didactice agramate, studenti vai mama lor, admitere cu dosar si examene promovate pentru a mentine catedrele cadrelor didactice analfabete.....univ asta nu prinde nici macar top 10.000 in lume. DESFIINTAREA!!
16
4
Creierul uman a pierdut, în decurs de trei milenii, 10 la sută din dimensiunile sale. Oamenii de știință sunt conștienți de acest fapt, dar au avut dificultăți în a-l explica. Mai multe ipoteze au fost deja avansate, fără prea multe certitudini, până când biologii, antropologii și cercetătorii americani în neuroștiințe cred, în sfârșit, că au deslușit acest mister. Oamenii au un creier considerat „mare”, care la începutul evoluției și-a mărit dimensiunile. În urmă cu 20.000-30.000 de ani, omul de Cro-Magnon și Homo sapiens aveau printre cele mai mari creiere cunoscute. Dar în urmă cu aproximativ 3.000 de ani, în timpul actualei ere geologice, a Holocenului, dimensiunea creierului uman a început să scadă. Dimensiunile sale s-au micșorat clar, de la 1.500 la 1.350 centimetri cubi. Cu alte cuvinte, și-a pierdut cam 10 la sută din volum, o pierdere echivalentă cu o minge de tenis. Oamenii de știință știu de mult timp despre acest fenomen, dar au avut dificultăți în a explica cauzele acestuia. De c*rând, o echipă de biologi, antropologi și specialiști în neuroștiințe de la universitățile Dartmouth și Boston din Statele Unite ale Americii pare să se fi apropiat de rezolvarea acestui mister. Aceștia au publicat rezultatele unui studiu pe platforma științifică Frontiers in Ecology and Evolution. Exemplul furnicilor. Potrivit acestor cercetători, reducerea dimensiunii creierului uman este legată de utilizarea inteligenței colective în societățile umane. „Oamenii trăiesc în grupuri sociale în care mai multe creiere contribuie la apariția inteligenței colective”, spun ei. Prin urmare, micșorarea creierului ar putea fi legată de schimbul de cunoștințe și de luarea deciziilor la nivel de grup. Potrivit oamenilor de știință, furnicile sunt cheia pentru a înțelege mecanismele care au dus la micșorarea dimensiunii creierului uman. Această specie are în comun cu oamenii aspecte legate de viața socială, cum ar fi luarea deciziilor colective, diviziunea muncii și producerea hranei. Oamenii de știință au pornit de la principiul că aceste asemănări ar putea indica în general ce factori pot influența schimbările în dimensiunea creierului uman. Prin urmare, au fost studiate dimensiunea creierului furnicilor și consumul de energie al acestora. În acest fel, oamenii de știință au înțeles că inteligența colectivă și diviziunea muncii au jucat un rol în variația dimensiunii creierului. Într-adevăr, dimensiunea creierului furnicilor scade atunci când acestea împărtășesc cunoștințe și se specializează într-o sarcină individuală. Creierul consumă mai puțină energie dacă are mai puține cunoștințe de stocat și trebuie să facă doar o sortare simplificată a informațiilor colectate. Prin urmare, creierul nu mai trebuie să fie la fel de mare ca în trecut la furnici. Cam la fel se întâmplă și la oameni. Dimensiunea creierului nu determină inteligența Deși este de netăgăduit faptul că dimensiunea creierului nostru a scăzut de-a lungul mileniilor, nu înseamnă că oamenii sunt mai puțin inteligenți decât înainte. Potrivit unui studiu științific internațional din 2015, coordonat de Universitatea din Viena, dimensiunea creierului nu determină inteligența umană. Conexiunea adecvată a materiei albe și a materiei cenușii este mult mai importantă decât masa cerebrală în sine. În schimb, studiul privind motivele micșorării creierului sugerează că „un grup de oameni este mai inteligent decât cea mai inteligentă persoană individuală din grup”, spune unul dintre coautorii studiului, doctorul James Traniello de la Universitatea din Boston.
1
17
Inima este parte din sistemul circulator al organismul. Este formata din atrii, ventriculi, valve si diverse artere si vene. Functia principala a inimii este sa pompeze sange plin de oxigen in tot organismul. Pentru ca buna functie a inimii este esentiala supravietuirii, este extrem de important sa o mentineti sanatoasa printr-o dieta echilibrata si exercitiu fizic, si sa evitati obiceiuri care ii dauneaza, cum ar fi fumatul. 23 de lucruri fascinante despre inima O inima obisnuita are dimensiunea pumnului unui adult Inima bate de aproximativ 115.000 de ori pe zi Inima pompeaza aproximativ 7500 litri de sange in fiecare zi Un sistem electric coordoneaza ritmul inimii Inimii poate continua sa bata inclusiv dupa ce a fost scoasa din organism Prima operatie pe cord deschis a avut loc in 1893. A fost efectuata de Daniel Hale Williams, unul din primii cardiologi de culoare din Statele Unite Primul stimulator cardiac implantabil a fost folosit in 1958. Pacientul a trait mai mult decat chirurgul care l-a implantat. Cea mai tanara persoana care a primit chirurgie cardiaca avea varsta de 1 minut. A avut un defect cardiac care nu permite bebelusilor sa supravietuiasca. Chirurgia a avut succes, dar a avut pana la urma nevoie de un transplant cardiac. Cel mai vechi caz de boala cardiaca a fost identificat in ramasitele unei mumii egiptene de 3500 ani Chitcanul este cel mai mic mamifer, dar are cea mai rapida frecventa cardiaca: 1200 de batai pe minut Balenele au cea mai mare inima a oricarui mamifer Girafele au o inima dezechilibrata, avand ventriculul stang mult mai gros decat dreptul, pentru ca partea stanga trebuie sa pompeze sange de-a lungul gatului lung al girafei pentru a-i ajunge la creier Majoritatea infarctelor au loc in zilele de luni Craciunul este perioada anului in care au loc cele mai multe infarcte Inima umana cantareste sub 500 de grame, dar inima unui barbat este mai grea Inima unui femei bate putin mai repede ca a unui barbat Zgomotele batailor inimii sunt produse de valvele cardiace care se inchid si deschid Este posibil sa ai „inima franta” – „sindromul inimii frante” este similar infarctului miocardic si este cauzat de hormonii care rezulta in urma unui episod puternic de stres Decesul din cauza „inimii frante” este posibil, dar foarte rar Simbolul inimii ca un simbol al dragostei, se considera ca provine din planta silphium, care a fost folosita in antichitate drept anticonceptional Daca puneti cap la cap toate vasele sistemului circulator, s-ar extinde aproape 100.000 km Celulele cardiace nu se divid, ceea ce inseamna ca cancerul cardiac este foarte rar Rasul e bun pentru inima, reduce stresul si imbunatateste sistemul imunitar.
1
17
Esti tu fa Adela...
14
5
Taci fa stai in banca ta
4
15
Fatalailor, vai de capul vostru. O pasarica nu stiti sa lingeti. Mai bine sa bage scaune noi, ca sa nu ii doara spatele cand ne da la b**i. Cu fatalai ca voi, murim de foame si inghetam de frig pa bulevard. Fatalailor
21
5
Pt ala care a scris pt un repetent: pisate pa mata ma cacatule. Sa c.c eu pe ea si pe tac.u. Su.e pu.a. Na ba prostule ca stiu sa injur mai mult ca tine. Vezi ce bine era daca nu te bagai in seama.
12
10
Mars la groapa javra ordinara...
14
8
Tu unde plmea ai terminat la Spiru bancomatul de diplome?
7
18
Cei mai proști oameni au terminat la ovidius
21
12
sunt o mizerie acele scaune... te doare spatele de mori. Aprob la ce a spus despre caldura
19
11
Lasa ca ai făcut tu scoala, se vede p***tănacule.bulan mic, vb lu ala
6
14
Numai studenți pe aici...unu și unul...noroc ca se da admitere pe baza de dosar..dacă trebuiau examene vai de curu vostru de studenți.lu mama. PS.ala se dorește moartea la toți...sa.fii acasă nu la școală ca o sa vrea ma-ta despăgubiri ca ai murit la școală cu tel în dos
18
13
Da cum vrei sa I se adreseze unuia ca ala??? Cu domnule student? Poate ma-ta sau tactu te-au băgat pe șpagă..nu se dădeau șpăgi mai pe timpuri...tare p***t te-a mai făcut ma-ta dacă îți dorești să moară unul și altul.cred ca ai maxim liceul..dacă îl ai.ne pisham noi pe tine pizzdo
17
12
Te ai îmbolnăvit de atâta învățat.Mars la rahat maimuțoiule.De abi ai reușit să termini un liceu și acum ai prins o admitere cu dosar și faci pe tine.Vai de mine ce obosit de carte ești !!!
19
13
Studentul sa vina sa si munceasca ani de zile in picioare si dupa aia sa comenteze. S-a imbolnavit de scolioza pentru ca organismul lui este genetic mai putin dotat. Daca muncea in conditii in care altii nici nu ies la pensie normala nu stiu ce mai zicea.
20
15
Eeeepure mai poți? Ți-ai început campania? Ești un libidinos care trage la o țintă falsă
14
6
Iti zice "bai bulanule" si te face "pizdoo". Iti dai seama ce student a fost asta daca are vocabularul asta? L-a bagat masa si tacsu pe spaga si asa a trecut toata viata. Daca incearca unul sa ia atitudine sau sa faca un lucru bun, sariti ca hienele sa ii dati in cap. Asta de invidie ca nu ati facut voi. Huuuooo fime-ar scarba de voi, natie de putregai. Asta e natia romana. Pisama-s pe voi, ca nu v-a bagat teapa in c*r Vlad Tepes. Sper sa muri ti toti astia care sunteti hateri. m**e voua si tuturor ca voi.
13
24
Bravo. Succes! Bine le-ai facut acestor impostori care se cred rectori pe viata. Luati atitudine voi, ca sunteti tineri si nu ati fost inca corupti de comunisti. Aveti alte vederi si poate reusiti sa curatati tare de lichele. E plina tara de idioti frustrati si imbecili fara pereche. Daca nu crezi, vezi comenariile de mai jos cu. Un cretin zice ca el a facut scoala, a invatat si nu s-a plans, ca si cum asta e normal, sa stai sa suferi. Iti zic eu ca nu a facut nicio scoala. Cred ca abia a trecut cu media 5. Toate scursurile societatii se gasesc sa comenteze. Comentatori de cacat!
16
28
fleming, descoperitorul penicilinei, in ce conditii a invatat? cunoaste ceva dl x?
8
17
la bowling poate
10
19
Ba bulanule și noi am fost studenți dar nu ne-am plâns ca tine pizzdo.genunchiul nu te doare de la urcat scările? De la scaune sau ca ai făcut ceva tu greșit în timpul din afara orele? Îți e foame, vrei bani
17
22
chiar asa mai pretentiosule ,noi am invatat carte ,fosti studenti Ovidius si fara atatea pretentii .Uite voi astia tabularasa sunteti destepti pentru aveti tupeu si doar atat
17
19
viitorii legiuitori ,parlamentari ,guvernanti ,oamenii ce vor conduce romania se formeaza ...doctoranzi de timpuriu!
10
14
ca imbecilii astia ajung avocati si se joaca cu vietile noastre?
31
15
unu. se scrie oprobriu, nu oprobiu. Cunoasterea gramaticii limbii romane este fundamentala in studiul si practica dreptului. doi. demonstrati legatura de cauzalitate intre agentul cauzal (scaunul din aula utilizat 4 ore pe zi) si boala manifesta (scolioza lombara) dincolo de orice dubiu pertinent. cu stima,
26
14
Virusurile ascunse din organism, detectate cu un simplu test nazal. Un test cu tamponare nazală dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Yale ar putea alerta rapid experții cu privire la prezența unei amenințări necunoscute care începe să apară într-o populație, fără să fie nevoie să detecteze direct virusul. Cercetarea a fost publicată în The Lancet Microbe. Pe baza testelor inițiale, acesta ar putea fi o modalitate rapidă și eficientă de a depista virusuri ascunse care, altfel, ar fi ratate. „Deși examinarea probelor de animale sau a eșantioanelor umane ar putea identifica virusuri nerecunoscute, această abordare nu identifică în mod specific virusurile capabile să provoace boli umane”, scriu cercetătorii în lucrarea publicată. Testele tipice cu tamponare nazală sunt create astfel încât să detecteze în jur de 10 până la 15 virusuri cunoscute. Cercetarea anterioară a arătat că, în unele cazuri, existau încă dovezi că organismul lupta împotriva infecției, chiar și atunci când nu era recunoscut niciun virus. Mai exact, au putut fi detectate niveluri ridicate ale unei proteine antivirale produse de mucoasa nazală numită CXCL10. În cadrul noului studiu, un proces minuțios de secvențiere genetică a fost aplicat unor mostre vechi de tampoane nazale în care CXCL10 fusese găsit în abundență, ceea ce a scos la iveală prezența unui virus gripal rar numit gripă C. Corpul sesizează noile variante Prin același proces, echipa a descoperit patru cazuri de COVID-19 care nu fuseseră detectate în momentul în care au fost prelevate probele. Cu alte cuvinte, chiar dacă ne scapă virusuri în probe, reacția corpului uman ne poate alerta cu privire la noi variante care nu sunt înregistrate. Multe alte virusuri emergente ar putea fi depistate și analizate în acest mod, sugerează cercetătorii. „Găsirea unui nou virus periculos este ca și cum ai căuta un ac în carul cu fân. Noi am găsit o modalitate de a reduce semnificativ dimensiunea carului cu fân”, spune imunobiologul Ellen Foxman, de la Școala de Medicină Yale din Connecticut.
1
23
Unul dintre cele mai importante organe din corpul nostru este ficatul. Indeplineste sute de functii vitale. Din acest punct de vedere, pentru ca noi sa fim sanatosi, acest organ trebuie sa fie in stare buna. Cu toate acestea, in lumea de astazi in schimbare rapida, aceasta sarcina nu este atat de usoara. De multe ori nu realizam cat de mult ne stresam de fapt. Trebuie sa ne amintim ca ficatul nu este etern, indiferent cat de capabil este sa-si regenereze propriile celule. Daca nu avem grija de el in fiecare zi, vom creste riscul de boli hepatice, pe care cu siguranta nu vrem sa le provocam. Va invitam sa faceti cunostinta cu cateva obiceiuri zilnice. La unele dintre acestea trebuie sa renunti, iar pe altele trebuie sa le dobandesti pentru a avea un ficat mai sanatos si mai bine functional. Tigari. Fumatul dauneaza nu numai plamanilor, ci si ficatului. Sangele este incarcat cu substante chimice, ceea ce creste riscul multor boli, inclusiv moartea prematura. Ficatul filtreaza sangele, iar aceste substante chimice ingreuneaza lucrul acesta. Ceapa si usturoiul. Aceste legume sunt bogate in sulf, activeaza secretia enzimelor hepatice si ajuta la eliminarea toxinelor din organism si ficat. Invata sa le mananci in ciuda mirosului. Uitati sau reduceti consumul de alcool. Chiar si unul sau doua pahare de alcool in fiecare zi va pot face rau. Mai mult, concentrat sau nu, complica functia hepatica si, ca urmare, duce la afectarea ficatului. Fiti atenti la medicamente. Daca aveti dureri de cap, sau aveti disconfort premenstrual sau orice alta afectiune pe termen scurt care necesita analgezice, incercati sa nu le utilizati imediat, ci bazati-va mai intai pe analgezice naturale. Toate medicamentele pe care le luam fara discernamant fara prescriptie medicala ingreuneaza ficatul si contribuie la deteriorarea acestuia in viitor. Grasimi sanatoase. Grasimile sanatoase care se gasesc in peste, carne s***a, oua, avocado, leguminoase, nuci si ulei de masline ar trebui sa fie prioritare. Grasimile trans procesate, rafinate sunt interzise daca doriti sa va mentineti ficatul sanatos si nu numai. Lamai. Aceste fructe alcalinizeaza mediul din organism, ceea ce ajuta ficatul sa functioneze mai bine si sa elimine toxinele din organism. Daca esti ingrijorat de acidul citric agresiv, incearca sa bei apa cu lamaie in fiecare dimineata. Si acest lucru este important pentru ficat, metabolism si digestie. Inlocuitor de zahar Indiferent de inlocuitorul sanatos de zahar pe care il alegeti, trebuie sa stiti ca sunteti pe drumul cel bun. Abuzul de zahar nu numai ca afecteaza negativ pancreasul si procesarea glucozei din sange, ci si ficatul. Poate aparea si steatoza hepatica (ficatul gras) si, desi se crede ca este cauzata in primul rand de consumul excesiv de grasimi saturate si nesanatoase, zaharul contribuie si el la aceasta afectiune. Curcuma Are proprietati antiinflamatorii care ajuta ficatul sa lupte impotriva inflamatiei din celulele sale, sa neutralizeze depozitele de grasime, sa accelereze metabolismul, sa detoxifieze si sa curete acest organ important si intregul organism.
4
22
La munci agricole cu tine băiețaș. Natura te-a înzestrat cu înălțimea de doi metri pentru strâns merele din copac. Ai un har dumnezeiesc, nu-ți mai trebuie scară ca să te cațeri în copac.
38
18
Studentul de 2 metri înălțime este studentul celui din str C ă l ă r a ș i care ne-a umplut de șpagă pentru autorizație și face evaziune prin închirierea apartamentelor pentru majorate.
15
17
Tin sa VA multumesc, domnule student! Motivul este absurd. Subiectul este absurd.
29
16
se plictisea dl.student
29
16
l e p r a si-a ales bine facultatea, debutul si-l face din postura de procesoman.
31
19
Ce sa caute dreptul in corpul B? Dreptul are ore in corpul A. Dl student cred ca are si alte probleme de sanatate. Grave.
29
18
Totul sa fie online în pat acasă.
36
16

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272