REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un tânăr ZOMBIE din Constanța și-a TERORIZAT familia: amenințări cu MOARTEA! Ordin de protecție și internat de URGENȚĂ

Un tânăr ZOMBIE din Constanța și-a TERORIZAT familia: amenințări cu MOARTEA! Ordin de protecție și internat de URGENȚĂ

Replica API 29 octombrie 2018 | 00:00 387

'Interogat' de instanță. Răspunsuri haotice

'Interogat' de instanță. Răspunsuri haotice

Alexandru O. este un tânăr din județul Constanța, cunoscut ca și consumator de etnobotanice de ani buni de zile, de când avea vreo 16 ani. Întrucât părinții nu s-au mai putut înțelege cu el pentru că este foarte violent, au cerut ordin de protecție, fiind eliberate două, atât pentru mamă cât și pentru tată. Totodată, acum s-a dispus internarea sa provizorie. Menționăm că el a făcut scandal și la domiciliul bunicii, la Piatra Neamț, fiind internat câteva zile și acolo. De menționat este faptul că a fost pus să le răspundă judecătorilor la câteva întrebări, dar tânărul a avut o exprimare haotică.

Alexandru a locuit până de curând cu părinții săi într-o localitate din județul nostru, fiind diagnosticat cu tulburări mentale și de comportament în urma folosirii drogurilor multiple și a altor substanței psihoactive, și tulburări de personalitate. A mai fost internat, însă a devenit din ce în ce mai agresiv. La un moment dat a plecat din țară, revenind ulterior la domiciliu, moment în care a continuat să-și terorizeze părinții. La finele lunii martie anul curent, magistrații au emis, la cererea mamei, un ordin de protecție pentru o perioadă de 6 luni. În acea ședință de judecată, instanța l-a supus unui scurt interviu, care a fost expus pe rolii.ro:

Instanța: Care este relația în prezent cu reclamanta? Cât de des v-ați întâlnit în ultima perioadă?

Pârâtul : Cam la ordinea zilei.

Instanța: Locuiți împreună cu părinții?

Pârâtul: În prezent locuiesc la bunica paternă.

Instanța: Ați exercitat violențe, amenințări în scris, verbal asupra reclamantei și a soțului?

Pârâtul: Nu. Amenințări da, pentru că de foarte multe ori s-a purtat cu mine într-un mod josnic, vrei să pleci, vrei să scapi, băi da lăsați-mă în pace

Instanța: În ce au constat amenințările?

Pârâtul: Certuri mai mult, reproșuri, nu amenințări în sinea lor. În general reproșuri ceea ce îmi oferă și ei de 10 ani încoace.

Instanța: Recunoașteți că i-ați adus injurii reclamantei, verbal și în scris, inclusiv pe facebook?

Pârâtul: Nu injurii propriu-zise, reproșuri. M-am săturat că de fiecare dată când am încercat să le spun ceva în față, băi lăsați-mă sau ajutați-mă săreau la mine. Mai demult când am avut o problemă cu drogurile, că asta mi s-a dat de înțeles că eu consum etnobotanice, da, am consumat, dar înainte, dar mă scuzați în mediul lor pur și simplu vrei să uiți

Instanța: Pe data de 21.03.2018 recunoașteți că ați agresat-o pe reclamantă?

Pârâtul: Nu, asta e și ideea, a venit la mine în cameră și a început să tragă de mine și i-am spus să mă lase în pace și să iasă afară din cameră. M-am schimbat și am ieșit afară să-mi cumpăr țigări, la întoarcere poliția era la ușă, cum că aș fi agresat-o.

Instanța: Unde locuiți în prezent?

Pârâtul: Pe data de 21.03.2018, locuiam cu părinții. De când mi-a spus să ies din casă locuiesc la bunica paternă.

Instanța: Care este relația cu tatăl d-voastră?

Pârâtul: Este foarte gravă, foarte grea.

Părinți terorizați, AMENINȚAȚI cu MOARTEA !

La finele lunii august, o altă cerere de ordin de protecție a fost înregistrată, dar din partea tatălui. Acesta a relatat că fiul său îl amenință cu moartea prin mesaje și că, pe data de 22.08.2018, tânărul a fost la soacra reclamantului în vârstă de 84 de ani, în Piatra Neamț, unde a provocat distrugeri în apartament și a amenințat-o și pe aceasta. În urma apelului la 112, pârâtul a fost sancționat contravențional și a fost internat la solicitarea poliției pentru 48 de ore la spital, la secția de Psihiatrie cu diagnosticul tulburări de personalitate. Reclamantul a mai arătat că fiul său nu vrea să urmeze nici un tratament și nici nu vrea să muncească, considerând că părinții trebuie să îl întrețină. De dată recentă ar fi intrat peste ei în casă, ameninându-I cu un cuțit să îi dea averea. Când a venit Poliția, a fugit în vie. Tatăl a susținut că este un pericol și, cum nu vrea să muncească, sigur ca da în cap. Magistrații au eliberat, astfel, un nou ordin de protecție. În continuare, la tribunal s-a decis internarea medicală provizorie a inculpatului într-o unitate specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol ce a determinat luarea măsurii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Povestea este alta...doi parinti iresponsabilifac un copil..mama pleaca sa munceasca afara pt in trai mai bun si lasa copilul tatalui care habar nu are ce sa faca cu viata lui,apai a copilului..acesta se apuca de droguri,parintii sunt nemultumiti dar in aceeasi masura devin spectatori si mai nou se leapada de el..acum intrebarea este :de ce trebuie sa suporte lumea gunoiele voastre si lipsa de responsabilitate? maine poimaine va ajunge sa dea in cap da..din cauza gunoielor de parinti care s-au ocupat de el!
4
0
Nu mai scrii bozgore nimic in mortii mati de javra. Sifon jegos o sa mi platesti cu viata
0
0
Parintii au votat psd si totata replica la fel
1
7
Cred ce zice tanarul, nu cred ca parintii nu ii adreseaza injurii
3
7
astia faceau miting in piata.
12
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614