REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Unde sunt iubitorii de animale? Constănţenii nu se înghesuie să facă voluntariat la Biobază

Unde sunt iubitorii de animale? Constănţenii nu se înghesuie să facă voluntariat la Biobază

Replica API 10 februarie 2016 | 00:05 1897

Doar patru voluntari!

Doar patru voluntari!

Locuitorii oraşului de la malul mării nu s-au înghesuit să răspundă apelului lansat de Biobaza Constanţa l-a lansat. Cu toate acestea, cei patru voluntari care s-au prezentat marţi, 9 februarie, a.c., la adăpost, au adus mâncare, dar şi castroane noi. Victor Maxim, voluntar la Biobază, afirmă că voluntariatul nu este atât de uşor şi că trebuie respectate nişte reguli. „Voluntariatul la Biobaza Canină din Constanţa are câteva reguli simple. Doritorii trebuie să facă o fişă de voluntariat la Direcţia Gospodărire Comunală pentru a se identifica, pentru că, în cazul în care se întâmplă ceva, să existe cineva care să raspundă.

De asemenea, este important să li se facă un training, să li se spună cum să acţioneze în preajma câinilor, pentru că nu sunt ca şi câinii de acasă”, spune Maxim. Acesta susţine că este foarte important ca un voluntar să ştie cum să aibă grijă de câini şi cum să se comporte cu ei. „Cine doreşte să fie voluntar trebuie să fie învăţat cum să aibă grijă de câini, deoarece unii sunt bolnavi. Se va face o bază de date cu voluntarii şi după aceea se va face un program. De exemplu, există program de a da mâncare la câini.

Voluntarii care vor să schimbe ceva aici şi să ajute câine trebuie să înţeleagă că trebuie să îşi facă mai întâi o fişă de voluntariat în care să îşi exprime dorinţa de a participa, iar după aceea să li se spună ce au de facut. Mi-aş dori să existe un program de voluntariat bine pus la punct, iar voluntarii să nu vină doar în vizită, ci să vină să aibă grijă de căini”, a mai declarat Victor Maxim. La ora actuală, la Biobază sunt activi patru voluntari, iar restul sunt vizitatori. În momentul de faţă, câini sunt îngrijiţi şi trataţi medical de unul din cei patru voluntari, care este şi tehnician veterinar.

„Sunt voluntar de când a plecat Puppy Vet, deoarece înainte nu aveam voie să intru. Eu ajut cum pot, cât pot, cu tratamentele. Evident că nu toţi sunt bolnavi, dar sunt câţiva care sunt mai rau, din cauza jigodiei. Jigodia este o boală cu dus şi întors, iar dacă nu o depistezi de la început, există şanse să îi pierzi (...). În principiu sunt bine, mulţi îşi vor reveni, mai ales că acum avem şi un contract de voluntariat cu un medic veterinar, care va începe să îi vaccineze, iar după aceea să începem să îi pregătim pentru adopţie”, a declarat Andrada Şerban, tehnician veterinar şi voluntar.

O zi la Biobază începe încă de dimineaţă, cănd se începe curăţenia. Apoi, de la ora 12:00 la ora 16.00 este programul de vizitare, iar la ora 14:00 se hrănesc căini. Pentru a adopta un cățeluș este strict necesară o vizită la Biobază pentru al vedea, apoi trebuie să îl rezervați. După acestea vor trebui efectuate microciparea și actul de sterilizare. Totodată, doritorii mai au nevoie de certificatul Rex, o dovadă a spațiului și o carte de identitate.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218