REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
16.4° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

Ungari: Noua propunere a UE cu privire la condiţionarea accesului la fonduri europene de statul de drept este 'inacceptabilă'

Ungari: Noua propunere a UE cu privire la condiţionarea accesului la fonduri europene de statul de drept este 'inacceptabilă'

Replica API 30 septembrie 2020 | 00:00 1156

Ungaria consideră că noua propunere făcută de preşedinţia germană în exerciţiu a Uniunii Europene de a condiţiona viitorul ajutor al UE de respectarea statului de drept este 'inacceptabilă', a declarat marţi ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, într-o reacţie pe Facebook, citată de Reuters și Agerpres.

Propunerea făcută săptămâna aceasta de către Germania, care asigură în prezent preşedinţia prin rotaţie a UE, constituie o modificare unilaterală a tratatelor fondatoare ale blocului comunitar, a apreciat Judit Varga. Aceasta, potrivit ministrului ungar, ar încălca statul de drept şi ar echivala cu un 'şantaj', consideră ea.

Germania a propus instituirea unei scheme care să condiţioneze accesarea fondurilor europene, inclusiv a resurselor din fondul de relansare, în valoare de 750 miliarde de euro, de respectarea statului de drept.

Declaraţia ministrului ungar al justiţiei intervine după ce mass-media au relatat marţi despre scrisoarea trimisă cu o zi înainte de premierul Viktor Orban preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a-i cere să o destituie pe vicepreşedinta CE, Vera Jourova, din cauza unor declaraţii ale acesteia pe care Budapesta le consideră 'ofensatoare'. Orban - a cărui ofensivă împotriva Bruxellesului pe tema statului de drept intervine în ajunul unui raport privind respectarea statului de drept în UE - a spus că guvernul său va întrerupe toate contactele cu Jourova, care a calificat Ungaria drept o 'democraţie bolnavă' într-un interviu acordat vineri Der Spiegel.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu credeam ca o sa respect un politician ungur dar acest prim ministru Orban al Ungariei este un barbat de toata isprava care tine la tara lui.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407