REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Unghiile tale sunt casante? Două boli tăcute care ar putea fi de vină

Unghiile tale sunt casante? Două boli tăcute care ar putea fi de vină

Replica API 26 august 2022 | 20:25 591

Se spune că unghiile dezvăluie mai mult decât credem despre sănătatea noastră și este adevărat, motiv pentru care nu este o idee atât de bună să le dăm cu ojă, pentru că, deși arată drăguț, am putea ignora semnalele de avertizare pe care corpul ni le trimite. De exemplu, dacă unghiile tale sunt casante, acestea sunt două boli care ar putea fi de vină.

De ce am unghiile casante?

Unghiile noastre sunt alcătuite dintr-o proteină esențială numită cheratina, care ne ajută să le întărim astfel încât creșterea lor să nu se blocheze.

Când ne lipsește această proteină, unghiile ni se sparg ușor, deși slăbirea se poate datora și unor boli care, dacă nu sunt depistate la timp, ne pun viața în pericol scrie MedlinePlus.

Boli care se pot observa pe unghii

Unghiile care se crapă ușor pot fi un simptom al bolilor tiroidiene, cum ar fi hiper sau hipotiroidism, deoarece atunci când există modificări care afectează hormonul tiroidian, metabolismul nostru încetinește și face ca nutrienții să nu ajungă în vârful degetelor noastre, motiv pentru care unghiile sunt firave.

Dacă au nevoie și de timp pentru a creste, ideal ar fi sa consulți medicul, care la rândul sau, te-ar putea trimite la un endocrinolog pentru a determina cel mai bun tratament. Retine ca unghiile cresc între 0,5 și 2 mm pe săptămână.

Fragilitatea unghiilor poate fi, de asemenea, un simptom al anemiei, mai ales dacă este însoțită de semne precum: oboseală, piele palidă sau cefalee, deoarece prin reducerea hemoglobinei din sânge, nivelul de oxigen slăbește unghiile și le face să se rupă cu ușurință.

Pe lângă aceste boli, a avea unghii casante și casante poate fi și un semn al lipsei de fier, calciu, vitamina A sau vitamina B, scrie doctorulzilei.ro.

A avea unghii casante nu este un semn bun, acordă-ți mai multă atenție și ascultă-ți corpul la timp.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272