REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Universitatea Ovidius încă nu știe dacă și când se vor desfășura examenele

Universitatea Ovidius încă nu știe dacă și când se vor desfășura examenele

Replica API 30 aprilie 2020 | 00:06 1339

După declarațiile Ministrului Educației, Monica Anisie, și în perioada ce urmează, instituțiile de învățământ superior vor continua să utilizeze metodele didactice alternative (platformele online). Sesiunea de examene poate fi și ea organizată online, după o metodologie bine stabilită de universitate. Astfel de măsuri au început deja să fie dezbătute și în cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, unde, declarațiile ministrului au cam zăpăcit planurile conducerii.

Studenții își vor continua învățarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susține și în mediul online. În perioada imediat următoare, fiecare instituție de învățământ superior va comunica planurile stabilite privind susținerea examenelor. Unele universități au fost luate prin surprindere de această decizie, având în vedere că aceștia așteptau ca studenții să revină în bănci și totul să reintre pe făgașul normal și firesc. În ceea ce privește Universitatea „Ovidius” din Constanța, reprezentanții acesteia au declarat faptul că în cursul săptămânii ce urmează vor avea stabilite toate condițiile în care se vor desfășura examenele semestriale dar și cele finale, dacă vorbim de licență sau disertație.

Strategie bine pusă la punct

Tot aceștia au mai adăugat faptul că vor gândi o strategie foarte bine pusă la punct și vor lua cele mai corecte măsuri pentru binele elevilor. Până atunci însă, unii studenți au început deja să dea examenele parțiale. Acum întrebarea de pe buzele studenților este: „Cum ne pot verifica dacă am copiat sau nu?”

Pe lângă acestea, pandemia și această „închidere” în case a studenților a dus la neachitarea ultimei tranșe din taxa școlară, facultățile ajungând să le ofere ultimatumuri acestora. „La facultatea mea, ultima taxă se plătește până pe 15 mai. Acum ne-au avertizat să luăm în considerare și timpul până se transferă banii pentru că se pot percepe penalizări” a declarat o studentă.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inchideti fabrica
1
2
Nu e nici o probema,studenti prosti oricum treceau cu spaga acum cu ocazia asta scapa babaci mai ieftin.
0
3
Facultatea de medicina unde au foarte multe laboratoare si de fapt acolo este baza sunt curios ce vor face deoarece nu in aceasta perioada in fata calculatorului se poate copia si notele ny vor refleca cu adevaray cunostintele elevilor . Practica este baza in anumite domenii . Asa ca pregatitiva la o noa generatie cu mari lipsuri
4
1
MARE PLATFORMA ON-LINE! HA HA HA COPILUL MEU A INCERCAT SA SE LOGHEZE DE 10 ORI SI NU A REUSIT. PLUS DE ASTA CURSURI ON-LINE NU AU FOST
5
1
cum de nu incepi tu cu declaratiile tale belicoase? sa ne dai asa niste citate in de-ale vietii. mai bine te faceai preot ca si asa toti preotii sunt chei. ti-ar sta bine in sutana ca oricum stau hainele pe tine ca pe gard lepra mica ce esti. un mai mare escroc ca tine nu a vazut omenirea asta. toate infractiunile sunt in buzunarul tau.
4
1
Si de invatamantul asta
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212