REPLICA ONLINE CONSTANTA

35.4° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
35.4° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Universitatea Ovidius refuză să-i elibereze diploma de master șefei ISJ Ialomița

Universitatea Ovidius refuză să-i elibereze diploma de master șefei ISJ Ialomița

Mirela PASCAL 19 septembrie 2023 | 00:00 14112

Inspectorul general școlar al IȘJ Ialomița, Iuliana Steluța Mitrea, duce, de vreo doi, o luptă aprigă cu Universitatea Ovidius Constanța, după ce instituția i-a anulat studiile universitare de masterat "Matematică didactică" din cadrul Facultății de matematică şi Informatică. Universitatea Ovidius a realizat, la finalul studiilor, că inspectorul nu ar fi avut la dosar o diplomă de licenţă pe numele acesteia, diplomă ce îi permitea înscrierea şi ulterior parcurgerea programului de master la care s-a înscris. Aspecte care nu i-au fost comunicate niciodată în timpul anilor de studii, nu i s-a adus la cunoștință că ar exista vreo problemă cu documentele care au stat la baza înscrierii şi admiterii la masterat. În concluzie, deși a susținut programul de master profesional în domeniul Matematică, nu-i este recunoscut.

Universitatea Ovidius refuza sa-i elibereze diploma de master sefei ISJ Ialomita


Steluța Iuliana Mitrea este inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița de câțiva ani, dar este și om politic, ocupând, în mandatul trecut, un loc în Consiliul Județean Ialomița din partea PNL. Are o experiență de peste 30 de ani în învățământ, fiind profesor de matematică și fizică și timp de 10 ani a ocupat funcţie de conducere ca director de şcoală.

Și-a echivalat studiile universitare de scurtă durată

Din anul 2015 şi până în prezent lucrează la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Ialomița, ca urmare a promovării concursului organizat de Ministerul Educaţiei pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general, în baza Ordinului de numire emis de ministrul educaţiei. A obținut, anterior, și echivalarea studiilor universitare de scurtă durată, ciclul I de studii universitare de licenţă în domeniul Matematică, specializarea Matematică”, prin Atestatul de echivalare emis de Universitatea de Vest Timişoara, conform căruia „i se echivalează studiile de scurtă durată, cu ciclul I de studii universitare de licenţă în domeniul Fizică, specializarea Fizică”.

Universitatea Ovidius refuza sa-i elibereze diploma de master sefei ISJ Ialomita

În 2020, a promovat masterul la Ovidius

În 2017 s-a înscris la masterul Facultatății de Matematică şi Informatică, specializarea Matematici Didactice, din cadrul Universității Ovidius, pe care l-a susţinut şi promovat, în anul 2020, fiindu-i eliberată și o adeverinţă care reprezintă un act de recunoaştere a unor studii absolvite, adică ţine loc de diplomă de master până la eliberarea acesteia şi produce efecte juridice în consecinţă, de la data eliberării.

Universitatea Ovidius refuza sa-i elibereze diploma de master sefei ISJ Ialomita

I-a fost eliberată o adeverință care reprezintă un act de recunoaştere a unor studii absolvite, dar diploma, nu

După ce a finalizat studiile, pe care le-a și plătit, de altfel, inspectorului ISJ nu i-a fost eliberată diploma, pentru că universitatea și-a adus aminte că nu a depus la dosarul de înscriere un document esențial. În momentul în care a solicitat eliberarea diplomei de master, în iulie 2021, a dat piept realității. I s-a adus la cunoştinţă, abia în noiembrie, faptul că cererea sa nu poate fi soluţionată favorabil deoarece diploma de absolvire, pe baza căreia a fost admisă la studii, nu permitea accesul la acest ciclu de studii. Deși, reinterăm, și-a echivalat studiile, conform legii.  Anterior, mai exact în luna octombrie, prin deciziile Consiliului de Administrație și Senatului, i-au fost anulate studiile universitare de masterat „Matematica didactică” din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică”.

Inspectorul general din Ialomița consideră că răspunsul Universității Ovidius este abuziv şi nelegal deoarece, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5553 din 7 octombrie 2011 pentru aprobarea Metodologiei privind echivalarea pe baza ECTS/SECT a învăţământului universitar de scurtă durată, realizat prin colegiul cu durată de 3 ani sau institutul pedagogic, cu ciclul I de studii universitare de licenţă, pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, și-a echivalat studiile universitare de scurtă durată cu ciclul I de studii universitare de domeniul licenţă, în domeniul Matematică, iar acest document îi permitea accesul la studii de masterat.

Universitatea Ovidius refuza sa-i elibereze diploma de master sefei ISJ Ialomita

Universitatea Ovidius recunoaște că nu-i eliberează diploma, dar cum motivează?!

Potrivit informațiilor noastre, Universitatea Ovidius recunoaște că nu i-a eliberat diploma și că i-a anulat studiile după o sesizare făcută de un profesor, cu mult după promovarea examenului, potrivit căreia dosarul de înscriere e incomplet. În urma unei verificări interne cu privire la documentele aflate la dosar, a fost descoperită lipsa unei diplome de licenţă pe numele acesteia, document ce îi permitea înscrierea şi ulterior parcurgerea programului de master la care reclamanta s-a înscris.

Ce spune legea!

Potrivit legii, atestatele de echivalare obţinute de Mitrea îi acordă dreptul de a urma studii de master, pentru că pe aceste atestate se menţionează că i se echivalează studiile universitare de scurtă durată cu ciclul I de studii universitare de licenţă în domeniul matematică şi fizică.  De asemenea, prevede că se adresează cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar. Prin urmare, ordinul a acordat această facilitate, de echivalare, doar pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar. În concluzie, art. 156 din legea 1/2011 prevede că la programele de master pot candida doar absolvenţii cu diplomă de licenţă sau echivalentă.

Universitatea Ovidius refuza sa-i elibereze diploma de master sefei ISJ Ialomita

Ca atare, pentru a te înscrie la programe de master poţi să deţii şi o diplomă echivalentă celei de licenţă, cum este şi cazul inspectorului general din Ialomița, care deţine un atestat care îi echivalează studiile de scurtă durată cu ciclul I de studii universitare de licenţă.

Universitatea, obligată să-i elibereze diploma

De menționat faptul că magistrații din Ialomița au anulat, în octombrie 2022, hotărârile Consiliului de Administraţie și a Senatului și au dispus obligarea Universității Ovidius să îi elibereze diploma de master pentru absolvirea studiilor de master „Matematica didactică” din cadrul facultăţii de Matematică şi Informatică. Nici de data aceasta, diploma nu a fost eliberată, Universitatea Ovidius formulând apel, urmând ca apelul să fie analizat pe 5 octombrie.

Lăsând la o parte aceste aspecte, nu putem să nu ne întrebăm de ce Universitatea Ovidius nu a făcut verificările de rigoare în momentul în care candidata a depus dosarul de înscriere, în 2017, și s-au făcut verificările abia în 2021? Cui îi revenea această sarcină? De ce a fost nevoie să parcurgă 2 ani de studii pentru ca apoi, mai târziu, cineva să-și dea seama că-i lipsește un document din dosar? Dar, cum la UOC totul este posibil, atunci înțelegem problema.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A FACUT STUDIILE CU CIUCA SI CIOLACU
0
0
Vreau sa spun ca lucrez in aceasta institutie și. Nu inteleg de ce această conducere un rector si 5 profa toti toti ipocriți și spagari nu fac nimic pentru aceasta universitate si au adus începând din familii angajați puși în toate posturile cheie nu misca nimic mai ales fara bobita și vancea ei sunt creierul iliescu e un p***t este condus de cele trei domniță care nu il conduc și domnul consilier personal bobita ii mai da un os din cand in cand sa il roadă..vrei sa rog parchetul și d.n..a...ul sa nu mai doarmă întoarceți aceasta universitate imputit de speri și diplome pe dos
10
0
Să ocupi funcția de inspector școlar general cu IP3 este o rușine pentru reprezentarea cadrelor didactice din Ialomița. Această doamnă nu numai că nu știe matematică dar, știe să facă angajări fictive, încadrări eronate și proiecte suspecte. Poate corpul de control se sesizează.
8
0
Păcăleală. SSM e în floare.
0
0
Verificați și în DGA, te sperii ce este acolo. Eu sunt cadru didactic și când ma duc la dga ma minunez.Este o secretara Cornelia ne vorbește numai din stratosfera și când am vrut sa întru în audienta la Dragoș Vintila, era băiat ok când era doar profesor, mi-a taiat-o repede ca el nu are timp este o persoana foarte ocupata. Pana la Vintila era unul de fuma ca turcul în birou, murdar rau, nespălat și vorbea mult pe lângă subiect.
11
0
Sa mă popoti in Dna p u l a analfabeților.. Vulpea că nu nu ajunge la mooie spune că struguri sunt acrii
4
5
Îl recunoști fără prea mult efort. Scrii pe google oxicomanul Epu-re și-ți apar toate stadiile ADHD prin care a trecut Epu-re. Inclusiv etapele tulburării de comportament underline din copilăria lui Epu-re. Plus partea de violator cu adeverință. Cum stă el așa la terase și fumează trabuc de zici că e cel puțin cosa nostra. Fwtw-l în gură de lepră, dacă-l iei la palme fuge primul. Are niște arfe în el de zici că a inventat aerul. Pișa-ne-am pe el de oxicoman tembel.
8
8
Este foarte clar, "nu iese fum fara foc". Profesori libidinosi si hartuire sexuala, cu asta ne confruntam la masterul Facultatății de Matematică şi Informatică, specializarea Matematici Didactice, din cadrul Universității Ovidius. Ore de curs si seminar care se desfasoara dupa bunul plac al cadrelor didactice, care cand dispar "in ceata" zic ca sunt in online. Se aude dl.Bobe, mare matematician?0 Triada Bobe, Boskoff, Costara, "cei trei crai" neimpliniti....si neprihaniti. Si cand nu mai sunt "clienti" pentru acest master, pentru ca a aflat lumea adevarul, mint profesorii, mai ales profesoarele, pentru ca noi suntem tinta. Asteptam punctul de vedere al ministerului, pentru ca la universitate totul se acopera si nu mai avem nicio speranta.
18
3
spagi si interese si culcat cu studente, unde sunt institutiile statului de drept?
18
1
1.Cum pori urma masterul daca nu ai diploma de licenta? 2. Cu sa echivalezi matematica? E chiar asa usoara?? Peste 12-14 ani scoala(consideram aici si cel putin 2 ani de matematica din facultate)? Ce studii a absolvit "duamna" ca sa predea matematica(nu reiese din articol si nu am chef sa caut pe net)?? Chiar daca termini studii de specialitate(mate-fizica), trebui sa urmezi si sa absolvi cursuri de logica, psihologie.. ca sa poti p***a( acestea sunt de multe ori facultative in cadrul facultatii).
14
2
Treaba-i simplă! Să-l contacteze pe mached0nul psihopat E P U R E că și-a deschis universitate privată la construcția de pe strada C Ă L Ă R A Ș I făcută din șpăgile de la studenți și îi dă orice fel de diplomă vrea tanti inspectoru'. Ce atâta urlete și țipete?! Numai în Ro-mânia mai poți echivala studii și alte porcării. La mached0nul tulburat E P U R E, orice are rezolvare. Bineînțeles, contra-cost!
9
6
Pai daca pui in fruntea universitatii un om de teapa lui Bobita, in facultatea lui pe care o pastoreste, la ce poti sa te astepti ?! A fost chelnerul rectorilor e***e, Rugina si acum Iliescu. A promovat pupand in fund! Si asta este doar inceputul, stai sa vezi cate mai ies la suprafata! O sa incepem cu modul in care s-a facut recent promovarea lui Bobe! Culegi vant, semeni furtuna!
18
2
e ca au pus o an al fabeta cu ip trei in fruntea ISJ Ialomita, la asta am ajuns. De profesionalismul celor de la UOC care nu ar fi trebuit nici macar sa o inscrie la Master, n-are rost sa mai discutam. Ovidius e doar o casierie imensa care incaseaza atat legal, dar mai ales sp agi.
19
2
Pai de unde sa aiba timp profesorii de la facultatea de matematica sa verifice acte cand ei sunt ocupati SA SE CULCE cu STUDENTELE lor?! Si apoi toate notele studentilor de la master se regeleaza in functie de situatia scolara a colegei noastre care este amanta profesorului! Pana si datele la examene le stabilim in functie de programul ei! Si nimeni nu ia nici o masura! CDC stie de ce!!
22
6
Daca nu a facut meditatii cu Mitra normal ca nu i se elibereaza nimic pe moka koka asa
10
2
Interesant traseu a urmat doamna,de la vest la est. Acolo a avut pile.Sunt profesori si cu doctorat, nu numai cu masterat,pe care doamna nici nu -l are,dar dumneaei a fost cea mai buna de sef invatamant ialomitean!!!
15
3
E tare "duamna" , din Ialomita, cursuri la Timisoara apoi la Constanta. De ce nu a mers la Bucuresti? era mult mai aproape. Probabil ni-i ieseau combinatiile. Ciudat compartament.
25
1
Nu la institutul pedagogic...așa că ia o in gura și te du...
13
3
Astfel de Diplome s-au eliberat si la facultatile de Drept și Siinte economice, cele mai spagare din Uoc. Controlati si Centrul de formare. Faceti ordine o data pt totdeauna. Dati afara jurista soferita care habar nu are cand o întrebi ceva iti raspunde ca trebuie sa se uite în lege. Loredana a adus si pagube universitatii a facut accident cu masina Uoc impreuna cu iubitul sofer.
25
2
Chestia cu echivalarea de studii este o imensa porcărie r*mânească, fix făcută pentru țepari. Dar nici cu universitatea asta nu îmi este rușine! Aici se dau diplome la indivizi care doar se inscriu și mai vin după diploma. Ioc prezenta!! Restantele le trec cu comisii special aranjate sa le albească situația școlară, de regula, grupuri infractoare care numai cu asa ceva se ocupa; inclusiv concursuri pe posturi vacante ori promovari. Solicitați componenta comisiilor de restane, de concursuri și de admitere/licenta/master și hop!!aveți aceleași nume de peste 10 ani. Succes procurorilor! În acest timp, golanii umbla cu diplomele în buzunar.
24
5

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712