REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Universitatea Ovidius va aplica pentru proiectul “Universitate Europeană”

Universitatea Ovidius va aplica pentru proiectul “Universitate Europeană”

Replica API 2 ianuarie 2019 | 00:00 411

Program cu fonduri de la UE

Program cu fonduri de la UE

Universitatea Ovidius va participa în data de 20 februarie 2019 la sesiunea de proiecte privind înfiinţarea de universităţi europene, a anunţat rectorul Universităţii Ovidius, Sorin Rugină.

Amintim că Uniunea Europeană va lansa din anul 2019 proiecte-pilot pentru crearea de universităţi europene, reţele de instituţii de învăţământ superior care să permită obţinerea unei diplome combinând studii în mai multe ţări din blocul comunitar. Anunţul a fost făcut la sfârşitul lunii mai 2018 de către Comisia Europeană şi preşedinţia bulgară a Consiliului UE.“În data de 20 februarie 2019 vom participa la depunerea proiectelor pentru crearea de universităţi europene, proiect care abia începe atunci. Idea de a merge universităţi din ţări diferite să facă consorţii şi să acceseze o anumită linie de învăţământ, un materat care să figureze deja cu titlu european, este făcut în scopul de a crea atractivitate. Vii la o universitate care are şi un program european, adică titlul care ţi se eliberează este cunoscut peste tot şi numai. Diploma europeană este recunoscută şi-n lume”, a explicat rectorul Prof. dr. Sorin Rugină.

O reţea trebuie să aibă minim trei ţări implicate

Comisia Europeană îşi doreşte să fie înfiinţate 20 de astfel de universităţi până în 2024. Propunerea privind crearea unor reţele universitare europene a venit din partea preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru relansarea UE, fiind susţinută de cele 28 de state membre la summitul social de la Göteborg din noiembrie 2017. Reţelele s-ar putea crea prin afinităţi geografice, academice (excelenţa într-o materie) sau tematice (energie, lupta împotriva încălzirii climatice etc). O reţea trebuie să aibă minim trei ţări implicate şi să aducă împreună între trei şi şase instituţii de învăţământ. Prin aceste reţele ar trebui va fi încurajată mobilitatea intra-europeană nu doar a studenţilor, dar şi a profesorilor, cercetătorilor şi personalului administrativ.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba baiatule sau fato, unul din 3 ca atatia sunteti. Am venit sa citesc comentariile sa vad care e nivelul vostru de frustrare. Hodorugul asa cum ii spui tu se tine mai bine decat opricare dintre voi si e un profesor universitar adevarat nu din ala facut pe la facultatile cu locuri ramase neocupate.
1
0
RAPANDULA DE RUGINA VAD CA O DA MAXIM CU TUPEU. NU SE MAI AUDE NIMIC DE DOSARUL ACESTUI EXCREMENT NIMIC. SI UITE CUM SE CREDE MORTU SEEEEF PESTE TOATA PROSTIMEA UNIVERSITARA DIN CTA. LA PUSCARIE HODOROGULE CA PENSIA SE VEDE CA NU ITI PRIESTE. MAI LASA MEDICI TINERI SA LUCREZE SI PUNE LACAT PE CABINETU ALA DE LA INF CTA DE UNDE MAI RIDICI CEVA BANI. MA GINDESC CA IS PT MOTORINA LA MASINA AIA. SAU FAMILIA TIE NUMEROASA JAPITA
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272