REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Unul dintre indivizii implicaţi în obţinerea de credite cu acte false, săltat de poliţişti

Unul dintre indivizii implicaţi în obţinerea de credite cu acte false, săltat de poliţişti

Replica API 7 februarie 2017 | 00:51 482

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, la data de 5.02.2017, l-au depistat pe Nicușor Chichirim, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Constanța, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Persoana în cauză a fost escortată și introdusă în Penitenciarul Poarta Albă. Totul a luat naştere prin 2007, când Nicuşor Chichirim şi Dimitrian Alexandru Nurciu au aflat că se pot obţine sume importante de bani prin solicitarea frauduloasă de credite bancare pe numele unor persoane insolvabile şi fără sursă de venit (denumite generic „săgeţi”), respectiv persoane de la care băncile nu-şi pot recupera datoriile, întrucât aceste persoane nu deţin bunuri, nu lucrează în câmpul muncii, nu au surse de venit care ar putea fi urmărite şi chiar unele dintre ele nu au un domiciliu.

Dar, pentru ca în numele unei astfel de persoane să poată fi luat un credit, mai trebuiau găsiţi cel puţin doi complici, respectiv unul care să deţină o societate (care urma să întocmească în fals acte de angajare pentru „săgeţi”), precum şi un angajat al unei băncii, ori o persoană care intermediază credite bancare şi este agreată de vreo bancă, şi care urma să se ocupe de aprobarea creditului şi de coordonarea activităţii de ridicare a banilor de la bancă şi de recuperare a acestora de la „săgeată”, pentru ca ulterior banii să fie împărţiţi între membrii grupării care se ocupau de obţinerea creditului. Zis și făcut, ajungându-se astfel la mai săvârșirea mai multor acte infracționale.

Liliana CHIRU

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/angajatul-unei-banci-infractor-sub-acoperire-a-jupuit-de-bani-piraeus-bank-cu-ajutorul-propriei-grupari-291901/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nicusor chichirim s a predat nu a fost saltat mincinosilor
2
0
si ce banca si ce alt complice
1
0
la eforie exista un clan de tigani care fac acela si lucru dar masuri nimic RADU REMUS RADU HAMLET nepoti lor si binenteles TANER de la tuzla care acum mare om politic
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212