REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Unul dintre milionarii României, Marius Ivan, a murit la Sinaia

Unul dintre milionarii României, Marius Ivan, a murit la Sinaia

Andreea VREJOIU 28 iunie 2023 | 00:00 4395

Marius Ivan a murit la doar 64 de ani. Milionarul român a avut un final cât se poate de tragic și totul din cauza unei simple poze. Mai exact, acesta încerca să își facă o fotografie la cota 1.400 la Sinaia în momentul în care tragedia a avut loc.

Unul dintre milionarii Romaniei, Marius Ivan, a murit la SinaiaMarius Ivan

Marius Ivan a murit sâmbătă după ce a alunecat și a căzut într-o râpă de 50 de metri în timp ce realiza fotografia. Acum, familia acestuia se pregătește de înmormântare, care va avea loc joi, 29 iunie 2023.

Originar din Craiova, milionarul a fost om extrem de serios în afaceri. De asemenea, acesta nu s-a afișat prea mult în spațiul public. A fost o prezență cât se poate de discretă de-a lungul anilor săi de activitate.

Dincolo de Dufa și Henkel, Marius Ivan era un nume greu și în domeniul imobiliarelor. Mai mult de atât, el a fost cel care a finanțat prin anii ’90 echipa de baschet a Craiovei. Marius Ivan era poreclit ”Gigantul” și nu e de mirare numele său, având în vedere succesul său în afaceri, dar și înălțimea sa de 2.04 metri.

Marius Ivan și-a început afacerile în România imediat după Revoluție, importând produse de larg consum din Germania. Mai apoi, acesta a reușit să creeze branduri precum Dufa și Henkel Bautechnik România. După ce și-a făcut exilul din aceste afaceri s-a reorientat spre domeniul imobiliarelor. Oricum ar fi, de-a lungul activității sale a fost un om de succes și afacerile sale au fost dintre cele mai prospere.

Născut în Craiova, Ivan a absolvit Facultatea de Științe Economice și nu și-a uitat niciodată prima sa iubire. Este vorba despre baschet, sport pe care l-a practicat timp de 16 ani la Universitatea Craiova. ”Am fost selecționat, de câteva ori, și în lotul național, dar în perioada în care am jucat eu România n-a avut rezultate spectaculoase“, spunea milionarul într-un interviu acordat Business Magazin în urmă cu mulți ani.

A rămas mereu un pasionat al sportului, inclusiv de gimnastică, înot sau golf. De asemenea, se mândrea atunci și cu progresul său pe terenul de golf, reușind la un turneu Henkel o lovitură din categoria ”hole în one”, adică a introdus mingea de golf în cupă dintr-o singură lovitură.

“Asta înseamnă că am reușit să introduc mingea în cupă de la prima lovitura, lucru care se întâmplă foarte rar în competiții”, explica la un moment dat miliardarul.

Marius Ivan avea trei copii

O persoană extrem de discretă, Marius Ivan a vorbit, totuși, despre familia sa și cei trei copii ai săi: o fată și doi băieți, cărora avea de gând să le lase moștenire întregul său imperiu. Între timp, milionarul își aducea aminte cum a intrat în afaceri, imediat după Revoluție, impresionat de climatul din Germania.

“Am rămas impresionat de oferta de-acolo. Deși n-aveam nici experiență, nici bani, m-am hotărât, împreună cu alți cinci băieți de aceeași vârstă cu mine din Craiova, să importam alimente. Era clar că indiferent ce am fi adus în România, am fi vândut”, povestea afaceristul.

S-a împrumutat inițial la părinți și și-a extins afacerea de la comerț de alimente la comerț de aparatură electrocasnică din Germania. A simțit că Bucureștiul are un potențial mult mai mare și s-a mutat aici, unde s-a asociat cu un om de afaceri local, Liviu Stan. A ajuns întâmplător în afacerea materialelor de construcții și a mizat pe vopsea, un produs care s-a vândut ca pâinea caldă. Așadar, povestea Dufa și Henkel s-a născut, iar după aproximativ 10 ani Marius Ivan vindea afacerile cu aproximativ 20 de milioane de euro.

A urmat un nou episod din viața lui Ivan, investițiile imobiliare. A construit complexul de birouri North Gate din București, estimat la 21 de milioane de euro atunci, printre altele. De la câteva sute de mărci împrumutate de la părinți, Marius Ivan a ajuns să conducă afaceri de zeci sau poate sute de milioane de euro, conform fanatik.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si eu credeam ca milionarii astia sunt baieti destepti......m am inselat
2
0
Au inceput ''accidente ''si la noi ca la rusi !!!! l a impins o mina prietenoasa !
3
0
Hai sa apara si idiotii cu "sigur era vaccinat"!
4
4
A murit in accident sau l-au “ sinucis “ niste baieti bine intentionati???
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272