REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Unul dintre tablourile FURATE din Olanda, GĂSIT în Tulcea

Unul dintre tablourile FURATE din Olanda, GĂSIT în Tulcea

Replica API 19 noiembrie 2018 | 00:54 483

Sâmbătă, 17 noiembrie a.c., două persoane, de cetățenie olandează, s-au prezentat la Amabasadă Olandei, din București, cu un tablou. Acestea au precizat faptul că au găsit tabloul, pe teritoriul României, anunțând despre acest fapt autoritățile olandeze. DIICOT investighează împrejurările în care un tablou semnat Picasso valorând aproximativ 800 mii de euro a fost găsit sâmbătă seară, pe rază județului Tulcea. Tabloul care face parte dintr-un lot de 7 opere sustrase în anul 2012 dintr-un muzeu olandez se află în custodia autorităților române și urmează să fie expertizat. Atașatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei Olandei a anunțat autoritățile române, iar, la acest moment, o echipă formată din procurori D.I.I.C.O.T. și polițiști ai Direcției de Investigații Criminale - I.G.P.R. efectuează cercetări, pentru lămurirea tuturor aspectelor (audierea persoanelor, cercetarea locului în care au afirmat cele două persoane că au găsit tabloul, expertize criminalistice). Precizăm că cei 6 inculpați români acuzaţi că în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012 au sustras 7 tablouri semnate printre alţii, de Pablo Picasso, Henri Matisse şi Claude Monet de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam au fost condamnați definitiv pentru săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina lor.

Reamintim că, în 2012, de la muzeul din Rotterdam au fost furate tablourile "Tete dArlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fentre ouverte, dite la fiance" de Paul Gauguin, "Autoportrait" de Meyer de Haan şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 18 milioane de euro. În jaf au fost implicaţi trei tulceni, şi anume Eugen Darie, Mihai Alexandru Bitu şi Radu Adrian Dogaru.

Citești și:

https://www.replicaonline.ro/expertiza-finala-tablourile-furate-din-olanda-au-fost-arse-125872/

https://www.replicaonline.ro/numele-lui-catalin-botezatu-vehiculat-in-dosarul-furtului-de-tablouri-din-olanda-99636/

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cel care a trimis scrisoare , este taranul care a gasit valiza cu Tel Drum..
2
0
A TI LUAT O PRIN GURA
3
1
Exact cum banuiam, au facut niste belgieni o farsa de prost gust si cam atat. Belgieni prosti, gluma proasta.
2
1
Hahaha ...diicot a constatat ca s-au degradat culorile....la varianta fake a actorilor belgieni!!!in loc sa astepte expertiza conducerea diicot anunta presa ca a facut kktul descoperirii.DEMISIA,INCOMPETENTILOR!!!! VA RADE LUMEA DIN OCCIDENT!
3
1
Si cate poze i-au facut pozarii diicot acelui fals in sediul ambasadei olandeze!!!! Diicot e de bashcalia actorilor si a marilenei rotaru care vrea recunoasterea constitutiei de la 1923.
3
1
Reporterul asta care semneaza cu initiale ar face mai bine sa se documenteze. "Tabloul" este o farsa pusa la cale de doi belgieni pentru a-si promova o piesa de teatru care a avut premiera saptamna asta. Au trimis 6 scrisori, printre care si spre autoritatile olandeze si romane, dar singura proasta din curtea scolii a fost pseudo-scriitoarea asta. Hai, succesuri!
9
1
Dintre condamnatii ptr furt se pare ca unii deja au fost eliberati.Nu e exclus ca un fraier hot deja eliberat sa fi cazut in capcana unui acoperit care s-a dat drept cumparator si i-a promis bani multi in schimbul unui tablou. Altfel nu se explica descoperirea tabloului ingropat in pamant exact la locul indicat.Pt ca nu a fost descoperit intamplator.Partea proasta e ca s-ar fi deteriorat culorile tabloului dupa spusele unor specialisti de la institutia statului care trebuie sa-i verifice autenticitatea.
6
3
Diaspora. ...
6
1
Lipseste matiz de ce nu pomeneste si de matiz tablourile matiz bravo baieti mai aveti tablouri vrea si eu unu
3
0
militia noastra a luat de buna ce au zis hotii si anume ca le-au folosit sa aprinda focul,olandezii nu i-au crezut asa ca le-au cautat incontinuare si uite ca au gasit unul posibil sa mai fie vreunul pe aici dar restul au ramas la cel care a facut comanda
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272