REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
7.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

UOC își diversifică oferta educațională cu două noi programe de licență

UOC își diversifică oferta educațională cu două noi programe de licență

Replica API 6 februarie 2021 | 23:10 2724

Universitatea „Ovidius” din Constanța are în vedere înființarea a două programe noi de licență, la forma de învățământ cu frecvență, în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă (FIMIM): Sisteme de Producție Digitale și Informatică Aplicată în Inginerie Industrială. Cele două programe de studii reprezintă un răspuns la necesitățile actuale de pregătire a profesioniștilor în domeniul Ingineriei Industriale, și satisfac, totodată, cerințele angajatorilor locali, naționali și internaționali din domeniul industriei 4.0.

Programul de licență Sisteme de Producție Digitale va pregăti specialişti pentru proiectarea constructivă şi tehnologică, exploatarea şi întreţinerea maşinilor şi utilajelor cu comandă numerică, digitalizate și specifice industriei constructoare de maşini. Pregătirea tehnică generală

este completată cu discipline care asigură folosirea cu succes a proiectării şi prelucrării asistate de calculator și implementarea IIOT (Industrial Internet of Things). Acestora li se adaugă un set de cursuri de management absolut necesar pentru formarea unei viziuni ample asupra domeniilor cercetării, proiectării, producţiei şi desfacerii produselor industriale. Cu o durată a studiilor de patru ani, programul le oferă absolvenților numeroase oportunități de carieră: inginer proiectant mașini-unelte digitale, inginer de exploatare și mentenanță mașini și sisteme de producție digitală, specialist digitalizarea producției și sistemelor de producție, inginer programator comandă numerică, inginer mecanic.

Cel de-al doilea program nou de studii de licență din cadrul FIMIM, Informatică Aplicată în Inginerie Industrială, va pregăti ingineri specialiști în tehnologiile digitale, Internet și industrii convenționale, ca răspuns la cerinţele actuale ale economiei concurenţiale, cu impact deosebit asupra dezvoltării produselor, proceselor şi modelelor de afaceri. Pe parcursul celor patru ani de studiu, tinerii vor dobândi competențe profesionale specifice și vor acumula cunoştinţe ştiinţifice, tehnologice, inginereşti și manageriale adecvate nevoilor actuale şi de perspectivă pentru întreprinderile modern tehnologizate din România. Oportunitățile profesionale pe care acest program de studii le oferă absolvenților sunt extrem de variate și valoroase, deoarece ei vor putea înțelege tot ce se întâmplă într-o companie industrială și vor putea transfera cunoașterea către sistemele informatice.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel ce scindeaza toti angajatii !
3
0
plin de cuvinte ca digitalizare,numerizare,soft,programare,..cu cine fratilor,cu subingineri declarati profesori universitari,si pt cine..industria romanesca nu mai exista,..desteptarea,maine pe un post de spalator de vase vor fi 25 de ingineri cu studii la Ovidius,vindeti vise romanilor pe bani frumosi,..in rest disperare..
8
0
seara,se pisa unii inainte de-o mwe proaspata Diploma se ia de secretariat,cu taxele de rigoare plus shpaga
7
2
nu-si mai fac spital de nebuni pentru actualii studenti si pentru absolventii mai vechi,ideea nu era rea deloc
10
3
Spagariii UOC , uaaa, hidoseniilor ,Foamea
14
4
O cladire oribila din punct de vedere arhitectural si se mai vrea a fi universitate... numai prosti la conducere.
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212